Billa Slovensko zavádza nové ekologickejšie tašky

Spoločnosť Billa Slovensko uvádza v týchto dňoch do svojich predajní ekologické plastové a papierové tašky.

(Zdroj: BILLA)

Spoločnosť BILLA Slovensko uvádza v týchto dňoch do svojich predajní ekologické plastové a papierové tašky. Ide o ďalší krok obchodného reťazca pri napĺňaní stratégie trvalej udržateľnosti.

BILLA Slovensko pokračuje v znižovaní negatívnych dopadov na životné prostredie. Rozhodla sa pristúpiť k ráznemu kroku a od polovice marca tohto roka nájdu zákazníci v jej predajniach len nové plastové tašky vyrobené z recyklovateľného plastu s označením Blue Angel. Toto označenie deklaruje recyklovateľnosť minimálne 80 % použitých materiálov. Okrem tohto pri výrobe takejto tašky sa vypustí do ovzdušia až o 60 % menej oxidu uhličitého. „Zníženie spotreby klasických plastových tašiek je aj politikou Európskej únie. BILLA sa však na Slovensku rozhodla ísť ďalej ako nariaďuje európska norma a nahradí všetky plastové tašky vo svojich predajniach za ekologickejšie materiály,“ vysvetľuje generálny riaditeľ BILLA Slovensko Dariusz Bator. Tašky budú k dispozícií v dvoch variantoch a na všetkých predajniach sú dostupné od 15. marca.

Zmena sa dotkne i papierových tašiek. Súčasné doplnia ekologické papierové hnedé tašky bez ďalších úprav. Zmena sa dotkne aj permanentnej tašky s ikonickým obrázkom čerešne – BILLA ju nahradí v najbližších týždňoch novou verziou z recyklovateľného materiálu.

Nový ekologický projekt má ale aj charitatívny rozmer. „Z ceny každej zakúpenej recyklovateľnej papierovej, plastovej či permanentnej tašky navyše BILLA prispeje dva centy na projekt – Zdravé oči už v škôlke, ktorý prebieha pod záštitou o.z. BILLA ľuďom,“ dodáva Dariusz Bator. V rámci tohto projektu Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska meria zrak deťom v škôlke s cieľom prevencie a detekcie závažných porúch zraku už v mladom veku. Vďaka týmto financiám budú môcť odborníci zmerať oči vyššiemu počtu detí, ako sa pôvodne počas tohto roka plánovalo.

BILLA sa o ekologický prístup snaží dlhodobo – znižuje objem odpadu, zavádza stále nové opatrenia na recykláciu, ale aj využíva nabíjateľné elektromobily pre služobné účely svojej centrály. Zavedenie recyklovateľných tašiek je tak ďalším krokom smerom k spotrebiteľom v snahe eliminovať škodlivý dopad bežných plastov na životné prostredie.

O spoločnosti
Spoločnosť BILLA, s.r.o., ktorá je súčasťou REWE International AG, pôsobí na Slovensku od roku 1993. Je lídrom v segmente supermarketov. V súčasnosti ich prevádzkuje viac ako 140 a zamestnáva viac ako 4 000 pracovníkov. V supermarketoch priemernej rozlohy 900 m² BILLA ponúka široký sortiment značiek, vrátane vlastných aj diskontných. Dominantnými medzi vlastnými značkami cenovo výhodné produkty Clever, výrobky pod značkou BILLA, organické produkty BILLA Naše bio a domáca Slovenská farma. Rovnako dôležitý je v ponuke podiel čerstvých produktov v oblasti lahôdok, pečiva, ovocia, zeleniny a mliečnych výrobkov.

Rezidenčná štvrť bez betónových plotov

Viete si predstaviť bývanie, v ktorom pri prechádzaní sa neuvidíte betónový plot len zeleň? Nielen o tom sa dočítate v rozhovore.

Equal treatment is a must for successful companies of the future

Many talented people believe they need to leave the country to pursue an international career.

Aj v Poluse chránime vaše srdcia

29. septembra si v Polus City Center budete môcť dať bezplatne zmerať vaše BMI (index telesnej hmotnosti) a krvný tlak

Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska!

Jedného z desiatich inšpiratívnych pedagógov poteší ocenenie čitateľov Sme.sk.