Pondelok, 3. august, 2020 | Meniny má JergušKrížovkyKrížovky

Nová separačná linka spracuje 3 tony plastov za hodinu

Vassal EKO buduje novú triediacu linku, ktorá bude prvou svojho druhu na Slovensku a jednou z najmodernejších v Európe.

Vizualizácia novej separačnej linky spoločnosti Vassal EKOVizualizácia novej separačnej linky spoločnosti Vassal EKO (Zdroj: Vassal EKO)

V Bratislave sa budú využívať najnovšie technológie, vrátane optického rozpoznávania a automatického vytrieďovania pomocou vzduchových trysiek.

Nová triediaca linka sa buduje v priestoroch bývalého dotrieďovacieho závodu bratislavskej mestskej spoločnosti Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) vo Vlčom hrdle. Linku realizuje a bude prevádzkovať spoločnosť Vassal EKO a bude určená pre plasty a papier, teda triedený odpad zo žltých a modrých zberných nádob.

Hlavným prínosom novej separačnej linky bude automatické rozpoznanie konkrétneho typu odpadu (kartón, papier, priehľadnú plastovú fľašu, plastový obal od kozmetiky, nápojový kartón a pod.), jeho veľkosti, farby či umiestnenia na páse. Po rozpoznaní, tento odpad vzduchové trysky presunú do príslušného kontajnera.

Načítavam video...

Nová separačná linka bude predseparovaný odpad presne a rýchlo dotrieďovať, pričom dokáže spracovať až 3 tony odpadu za hodinu. Toto nové moderné riešenie už čoskoro poskytne aj interaktívnu platformu pre zdieľanie dát s hlavným mestom a jeho jednotlivými mestskými časťami.

Spustenie skúšobnej prevádzky novej separačnej linky očakávame na konci mája 2018.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Ručné ovládanie auta – šanca pre vodičov s hendikepom

Niekedy sa človeku zmení život v jednej sekunde - nehoda či choroba ho dokážu obmedziť v pohybe či pripútať na invalidný vozík.

Paralympionička Veronika Vadovičová tiež využíva automobil s úpraveným ovládaním

A na týchto miestach ste už boli?

Košický kraj ponúka úžasné množstvo turistických pozoruhodností.

Konečne nažive

Zobudenie, znovuzrodenie sú pojmy, ktoré sa dnes často opakujú. Akoby všetci spali a žili v nejakej inej realite.

Znovuzrodenie, Konečně naživu