Nová separačná linka spracuje 3 tony plastov za hodinu

Vassal EKO buduje novú triediacu linku, ktorá bude prvou svojho druhu na Slovensku a jednou z najmodernejších v Európe.

Vizualizácia novej separačnej linky spoločnosti Vassal EKO(Zdroj: Vassal EKO)

V Bratislave sa budú využívať najnovšie technológie, vrátane optického rozpoznávania a automatického vytrieďovania pomocou vzduchových trysiek.

Nová triediaca linka sa buduje v priestoroch bývalého dotrieďovacieho závodu bratislavskej mestskej spoločnosti Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) vo Vlčom hrdle. Linku realizuje a bude prevádzkovať spoločnosť Vassal EKO a bude určená pre plasty a papier, teda triedený odpad zo žltých a modrých zberných nádob.

Hlavným prínosom novej separačnej linky bude automatické rozpoznanie konkrétneho typu odpadu (kartón, papier, priehľadnú plastovú fľašu, plastový obal od kozmetiky, nápojový kartón a pod.), jeho veľkosti, farby či umiestnenia na páse. Po rozpoznaní, tento odpad vzduchové trysky presunú do príslušného kontajnera.

Nová separačná linka bude predseparovaný odpad presne a rýchlo dotrieďovať, pričom dokáže spracovať až 3 tony odpadu za hodinu. Toto nové moderné riešenie už čoskoro poskytne aj interaktívnu platformu pre zdieľanie dát s hlavným mestom a jeho jednotlivými mestskými časťami.

Spustenie skúšobnej prevádzky novej separačnej linky očakávame na konci mája 2018.

Dovolenka snov či chladnička plná jedla? Oslavujte s BILLA

BILLA tento rok oslavuje svoje 25-ročné pôsobenie na Slovensku, svojim zákazníkom sa rozhodla venovať ceny v hodnote 1 milión EUR.

Bardejov by mal byť konečne nezávislý

Nikdy som sa nemiešal do politiky viac, ako bolo nutné.

Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom

Luxusné európske a zaoceánske plavby sú oveľa dostupnejšie vďaka letenke v cene.

Zuzana Žirková: Šport v meste je v polčase rozpadu

„Podporujem AlenuBašistovú, pretože som presvedčená, že svojimi skúsenosťami a vedomosťami, výrazne pomôže športu v Košiciach.“