Nová separačná linka spracuje 3 tony plastov za hodinu

Vassal EKO buduje novú triediacu linku, ktorá bude prvou svojho druhu na Slovensku a jednou z najmodernejších v Európe.

Vizualizácia novej separačnej linky spoločnosti Vassal EKO(Zdroj: Vassal EKO)

V Bratislave sa budú využívať najnovšie technológie, vrátane optického rozpoznávania a automatického vytrieďovania pomocou vzduchových trysiek.

Nová triediaca linka sa buduje v priestoroch bývalého dotrieďovacieho závodu bratislavskej mestskej spoločnosti Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) vo Vlčom hrdle. Linku realizuje a bude prevádzkovať spoločnosť Vassal EKO a bude určená pre plasty a papier, teda triedený odpad zo žltých a modrých zberných nádob.

Hlavným prínosom novej separačnej linky bude automatické rozpoznanie konkrétneho typu odpadu (kartón, papier, priehľadnú plastovú fľašu, plastový obal od kozmetiky, nápojový kartón a pod.), jeho veľkosti, farby či umiestnenia na páse. Po rozpoznaní, tento odpad vzduchové trysky presunú do príslušného kontajnera.

Načítavám video...

Nová separačná linka bude predseparovaný odpad presne a rýchlo dotrieďovať, pričom dokáže spracovať až 3 tony odpadu za hodinu. Toto nové moderné riešenie už čoskoro poskytne aj interaktívnu platformu pre zdieľanie dát s hlavným mestom a jeho jednotlivými mestskými časťami.

Spustenie skúšobnej prevádzky novej separačnej linky očakávame na konci mája 2018.

Workshop Inštitútu Ronalda Coasa na EU v Bratislave

V týždni od 10. – 14. decembra 2018 sa v Aule EU v Bratislave koná Ronald Coase Institute Workshop o inštitucionálnej ekonómii.

Stavbárska olympiáda 2018/19 vás očakáva

Pozor, zmena domény - www.stavbarskaolympiada.com

Diplomacia v praxi – unikát, ktorý funguje dodnes

BRATISLAVA 12. december 2018 – V roku 2004 sa na Ekonomickej univerzite v Bratislave začal vyučovať predmet Diplomacia v praxi.

Hitem jsou cyklopočítače Mio - pro zábavu i výkon

Cyklonavigace - cyklopočítače jsou dnes zcela na nové úrovni, podívejte se na účelové funkce a zařízení, jež mobil nemůže nahradit