Biznis centrum v Adiente

Bratislavské centrum má v spoločnosti Adient výnimočné postavenie.

Herňa pre zamestnancov spoločnosti

O NAŠOM CENTRE:

Bratislavské centrum má v spoločnosti Adient výnimočné postavenie. Je jediným biznis centrom spoločnosti a spracúva väčšinu dôležitých finančných operácií pre všetky regióny, v ktorých spoločnosť pôsobí. Priamu podporu poskytuje pre severoamerický región, Južnú Afriku, Európu a Áziu.
“Neustále ma prekvapuje, čo spoločnosť dokáže, keď má v tímoch správnych ľudí, ktorí sú nielen profesne zdatní, ale aj ľudskí. Akýkoľvek cieľ sa tak dá ľahšie zvládnuť,” hovorí Peter Kováč, generálny riaditeľ Adient Slovakia.
Veríme, že ako Adient sme vykročili tou správnou nohou. To, že sa fi rma uberá správnym smerom, potvrdzuje aj získanie 3.miesta v rebríčku Najzamestnávateľ v kategórii centier zdieľaných služieb či umiestnenie v rebríčku Zdravá firma roka 2017 v kategórii nevýrobných firiem. Hlavné činnosti, ktorým sa bratislavské centrum venuje, sú najmä účtovné a finančné operácie, správa daní, konsolidácia, nákup dielov a komponentov do výroby, rôzne IT činnosti, či personalistika.

BENEFITY PRE ZAMESTNANCOV ŠIJEME NA MIERU

POTENCIÁLNI ZAMESTNANCI, KTORÍ SA UCHÁDZAJÚ O PRÁCU V BRATISLAVSKOM CENTRE, BY MALI OVLÁDAŤ ANGLICKÝ JAZYK NA KOMUNIKATÍVNEJ ÚROVNI (ZNALOSŤ ĎALŠIEHO JAZYKA JE VÝHODOU), MALI BY BYŤ SCHOPNÍ RÝCHLO REAGOVAŤ NA ZMENY, PROAKTÍVNE A ZODPOVEDNE PRISTUPOVAŤ K RIEŠENIU PROBLÉMOV.

Zamestnávame aj čerstvých absolventov ekonomických vysokých škôl, ale aj stredných škôl s rôznym zameraním. Požiadavky na vzdelanie závisia najmä od druhu práce, o ktorú má kandidát záujem. Iné požiadavky sú kladené na nákupcov, iné na účtovníkov dodávateľsko-odberateľských vzťahov. Veríme, že keď je človek šikovný a chce niečo vo svojej profesnej kariére dokázať, nájde si u nás miesto.
Systém benefitov, ktorý ponúkame svojim zamestnancom, je optimálnou kombináciou rôznych možností, ktoré zamestnanci môžu čerpať. Súčasťou benefitov je už dlhodobo 13-ty plat. Firma v plnej výške prepláca stravné lístky (bez doplácania zamestnancom). Len nedávno sme upravili fixný pracovný čas a poskytli tak zamestnancom väčšiu slobodu v plánovaní svojho pracovného týždňa. Ďalší z ústretových krokov voči zamestnancom, ktorý platí celosvetovo a nielen u nás v Bratislave, je zrušenie formálneho štýlu obliekania v spoločnosti. Väčšina zamestnancov neprichádza do každodenného styku s externými zákazníkmi, preto sa spoločnosť rozhodla formálny štýl zrušiť a dať zamestnancom väčšiu slobodu výberu. Samozrejme, stále platí, že do práce sa chodí oblečený slušne☺.

Okrem toho firma vo veľkej miere podporuje športové a voľnočasové aktivity, keďže náš bratislavský tím je pomerne mladý. Priemerný vek zamestnancov sa pohybuje okolo 31 rokov. Firma pravidelne organizuje vianočný večierok, rôzne športové aktivity ako plávanie, squash, bedminton, tenis, beh, fitness a iné. Tento rok sponzoruje aj svoj vlastný Adient štafetový beh, ktorý bude súčasťou ČSOB maratónu v Bratislave.
Dôraz kladieme aj na kontinuálne vzdelávanie zamestnancov a ich rozvoj. Finančne prispievame na jazykové kurzy, aby sa naši zamestnanci neustále zdokonaľovali a rozvíjali. Máme rôzne rozvojové projekty pre začínajúcich supervízorov, pre manažérov, ale aj pre členov vrcholového manažmentu. Celý systém benefitov sa snažíme vnímať ako balík, ktorý upravujeme na základe potrieb zamestnancov. Viaceré z novších benefitov sú výsledkom zamestnaneckého prieskumu, ktorý spoločnosť vyhodnocovala počas minulého roka. Niekoho osloví vstup do fitnesscentra, mnohí využívajú príspevok do tretieho dôchodkového piliera.

Okrem benefitov pre svojich zamestnancov sa v našej spoločnosti snažíme správať zodpovedne aj voči komunite, v ktorej žijeme a pracujeme. Vo firme pravidelne organizujeme rôzne zbierky, podporujeme charitatívne projekty, či už pomocou interných programov v spoločnosti alebo účasťou napr. na Našom Meste. Nezabúdame ani na mamičky a oteckov na materskej/rodičovskej dovolenke. Pravidelne ich informujeme o dianí v spoločnosti, pozývame ich na akcie, ktoré spoločnosť organizuje pre svojich zamestnancov a snažíme sa ich na návrat do práce čo najlepšie pripraviť.

Nedávno sme naše priestory v historickom centre Bratislavy zmenili na priestory tretieho tisícročia. Celá budova prešla výraznou rekonštrukciou, v budove sa aktuálne nachádza viac miestností pre externé či interné stretnutia, priestor je vzdušnejší a zamestnanci majú možnosť oddýchnuť si počas prestávok vo veľmi pekných oddychových zónach, kuchynkách či tzv. playroom-e, kde môžu oddychovať aktívnejšie. Nájde sa tu stolný futbal, biliardový stôl, rebriny, ale aj mnohé spoločenské hry, ktoré si zamestnanci môžu zahrať so svojimi kolegami.

article_photo

O SPOLOČNOSTI:

Adient je spoločnosť s globálnym pôsobením, pôsobí v 34 krajinách, v 238 rôznych lokáciách. Hoci pod novým názvom funguje ešte len od roku 2016, nielen zamestnanci, ale aj kľúčoví partneri si všimli rozdiel vo vízii, ktorú spoločnosť nasleduje. Snažíme sa rýchlejšie reagovať na zmeny, byť fl exibilní, predvídať situácie, ktoré môžu nastať a najmä byť silným a spoľahlivým partnerom v biznise, ktorému sa venujeme. Adient je celosvetová jednotka vo výrobe autosedadiel a sedadlových komponentov. Súčasťou produktového mixu je aj značka Recaro. Na Slovensku máme viaceré výrobné závody, technologické centrum a biznis centrum v Bratislave a celkovo zamestnávame viac ako 3800 ľudí. Necelá tisícka z nich pracuje v bratislavskom biznis centre.

Reportáž: Ako sa robia balené bagety? Zisťovali sme vo fabrike

Najobľúbenejšiu slovenskú bagetu, debrecínsku, vyrábajú na strednom Slovensku.

Bayer posilňuje svoju značku

Dynamické, otvorené, osobné...To sú aktuálne atribúty inovovaného loga spoločnosti Bayer.

Ružička Csekes je už po šiesty krát Právnickou firmou roka

Advokátska kancelária Ružička Csekes sa za viac ako 25 rokov vyprofilovala na jednu z najväčších kancelárií na Slovensku.

O2 a Matej Tóth otvárajú druhý ročník O2 Športovej akadémie

O2 tak tento rok nadväzuje na úspešné projekty z minulého roka a spája ich pod spoločnú platformu O2 Dobrá vec.