Realitné fórum v Bratislave 2018

Sprísnené financovanie nehnuteľností/ Development projektov/ Parkovanie v Bratislave/ Smart Cities/ Novela k územnému plánovaniu.

Realitné fórum prinesie kľúčové témy biznisu

Prvý ročník odbornej konferencie, ktorá nadväzuje na Real Estate Forum, sa bude konať už 10. apríla 2018. Prednášajúci a vyše stodvadsať účastníkov sa stretnú v hoteli Austria Trend Hotel v Bratislave.

Banky sprísňujú financovanie bývania a developerom tak vysychá prúd potenciálnych klientov. Ak developerský boom a ceny nehnuteľností dosiahli svoj vrchol a pomaly odznievajú, čo bude ďalej?

Odbornú konferenciu príde otvoriť a v prvom bloku vystúpi Ivo Nesrovnal, primátor hlavného mesta Bratislavy. Úvod bude patriť diskusii o akútnych problémoch, ktoré trápia nielen Bratislavu ako najrozvinutejší developerský trh, ale majú celoslovenský presah. O parkovacej politike a parkovacích kapacitách v nových projektoch, doprave a urbanizme budú diskutovať Ján Palenčár, prezident NARKS, primátor Ivo Nesrovnal a zástupcovia miestotvorných developerov Martin Marko z HB Reavis a Pavel Pelikán z JTRE. Práve o tom, či sa Bratislava aj v oblasti dopravy a infraštruktúry mení na inteligentné mesto – Smart City, budú hovoriť významní developeri a hlavná architektka Bratislavy Ingrid Konrad v jednom z poobedných blokov.

V súvislosti s územným plánovaním a realitným biznisom nemôže chýbať blok venovaný aktuálnej legislatíve. Pálčivé otázky okolo novely Obchodného zákonníka, daní, príspevkov do iných kapitálových fondov aj podnikové kombinácie budú vysvetľovať skúsení právnici Soňa Hanková z EY Law, Richard Panek z EY Tax a Robert Daniš z česko-slovenského tímu advokátov Wilsons.

Podľa údajov Štatistického úradu sa medziročne čísla slovenského stavebníctva zdvihli o 20,7%, pričom výstavba budov si v januári polepšila o 18,7%. Aktuálnu krivku ponuky a dopytu realít, zadlženosť domácností, indikátory prehrievania trhu a opatrenia príde odprezentovať špičkový analytik Mikuláš Cár z NBS.

Moderátor Filip Žoldák zo spoločnosti Herrys a spíkri Martin Lazík z portálu Reality. sk, Ivan Rolný z ITB Development a Ján Palenčár, prezident NARKS, doplnia biznisový pohľad na konjunktúru v rezidenčnom sektore. Blok sa bude venovať aj sprísneniu financovania bývania. Napriek klesajúcej nezamestnanosti a rastúcim mzdám sa tak vlastné bývanie stáva pre individuálnych kupujúcich menej dostupné.

article_photo(zdroj: NARKS)

Autor: Kharisma

Vaše šatstvo poputuje pre dobrú vec

Začali ste s jarným upratovaním,vyprázdnili ste šatník a zistili ste, že máte viac nepotrebného oblečenia, ako naozaj potrebujete?

Ako ďalej s obnovou Balassovho paláca

Dňa 19.2. sa o 16.00 hod v Balassovom paláci na Panskej ulici konala vernisáž „Ako ďalej s obnovou Balassovho paláca“.

Prvé ocenenia A+ udelené

0-tý ročník slávnostného odovzdávania CENY A+ za najlepšiu ateliérovú tvorbu na Stavebnej fakulte STU v Bratislave

Regionálne servisné centrum PwC

Kariérny rast s work-life balance v poradenskej firme.