Made in Slovakia á la Slovensko opäť v móde

Spoznajte spolu s nami príbeh malej rodinnej firmy Slovenský folklór, ktorá vás s radosťou oblečie do slovenských tradícií.

Kde bolo, tam bolo ...

...za Malými Karpatami, Myjavskou pahorkatinou a Malackami, v dedinke Jablonové, žije so svojou rodinou pani Anna Fraňová. Vždy ju to ťahalo k výšivkám a krojom, a tak skúšala svoje obľúbené vzory ručne maľovať na tričká. Neskôr sa však šťastnou náhodou stretla s výnimočnými ľuďmi, ktorým výšivka a tradície učarovali rovnako. A vtedy sa všetko začalo. Keďže jej život zamestnanca denno-denne odsúdeného na jednu stoličku nesadol, rozhodla sa po dohode s manželom Martinom, že je čas na premenu jej najväčšej záľuby na prácu. Tak sa začal v roku 2012 písať príbeh firmy Slovenský folklór.

Zaujímavý, slovenskými tradíciami vyšperkovaný LOOK

Ľudové ornamenty boli, a vždy aj budú, hotovým umeleckým dedičstvom, ktoré je možné zakomponovať takmer do každého outfitu. Chcete byť aj vy trendy, no pekne po slovensky? Pamätajte, že naše tradície a folklór nie sú len o bohato nariasených rukávoch na blúzach, obrovských sukniach či výrazných farbách. Ľudové prvky môžete do šatníka zaradiť aj menej okázalo. Vsaďte napríklad na detaily, ako sú výšivky. Neviete, kde hľadať? Posvieťte si napríklad na originálnu kolekciu rodinnej firmy Slovenský folklór, ktorú práve teraz nájdete aj v predajnej sieti Kaufland.

Zo sveta internetu už aj do regálov

Starostlivo vyberané materiály, vlastný nápad aj výroba, dokonale podaný výsledok a okamžitá chuť znovu pracovať sú charakteristickými znakmi tvorby Slovenského folklóru. V ich ponuke nájdete rozmanitú ponuku oblečenia, tašiek, ruksakov, ale aj rôznych ďalších doplnkov s krásnymi ľudovými výšivkami, inšpirovanými rôznymi kútmi Slovenska. Na svoje si príde každá žena, muž, ale aj dieťa. Tradičné rodinné posolstvo firma totiž prezentuje aj ponukou dokonale zladených kombinácií pre páry, mamičky a deti, či ďalšími, nápaditými sadami.

Práve tento prístup zaujal aj spoločnosť Kaufland, ktorá sa rozhodla priniesť tieto výrobky do svojich regálov po celom Slovensku. Zbehnite si po ne aj vy a staňte sa spoločne s vašou malou slečnou, či partnerom neprehliadnuteľnou módnou ikonou. Tieto produkty sú spolu s ponukou potravín z dielne menších regionálnych dodávateľov práve teraz dostupnejšie viac, než kedykoľvek predtým.

Stavebná fakulta STU má učebňu na 3D tlač a virtuálnu realitu

Spoločnosť Penta Real Estate odovzdala Stavebnej fakulte STUv Bratislave 3D tlačiarne a zariadenia virtuálnej reality

Brzdia vás technické výpadky vo výrobe?

Každé zastavenie výroby spôsobuje stratu. Ako predísť nečakaným výpadkom na výrobných linkách? Riešenie = prediktívna údržba.

Hovoriaci systém priblíži zrakovo znevýhodneným expozíciu múzea

Košice sú o krok bližšie k vízii smart city vďaka aplikácii Sám v múzeu.

Slovensko spieva koledy

Týždenníky MY pripravujú druhé pokračovanie predvianočnej kampane v desiatkach mestách a obciach na Slovensku.