Pondelok, 18. január, 2021 | Meniny má BohdanaKrížovkyKrížovky

Ospravedlnenie JUDr. Milanovi Vetrákovi, PhD.

Za všetky uvedené vyjadrenia a obvinenia, ktoré nie sú pravdivé, sa JUDr. Milanovi Vetrákovi, PhD., ospravedlňujem.

"Ospravedlnenie JUDr. Milanovi Vetrákovi, PhD., bývalému predsedovi Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí"

V rokoch 2011 a 2012 som ako predseda Svetového združenia Slovákov v zahraničí uviedol pre viaceré celoštátne, regionálne i lokálne televízie, rádiá, tlačové agentúry a periodickú i neperiodickú tlač okrem iného tieto vyjadrenia:

„Nový predseda Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí Milan Vetrák nemá na vykonávanie funkcie ani morálne, ani inštitucionálne a do určitej miery ani odborné predpoklady. Vetrák uviedol vo svojom životopise nepravdivé informácie. Je to presne tak, do funkcie vymenovali klamára. Milan Vetrák krajanské organizácie a spolky automaticky podpísal pod list, ktorý útočí na naše združenie a jemu vyjadruje podporu. V podstate falšoval dokumenty. Inšpektorát práce pokutoval Úrad pre Slovákov žijúcich v zahraničí za to, že za hranou zákona šikanoval a vyštvával pán Vetrák zamestnancov, ktorých nepovažoval za dostatočne lojálnych. Úrad pre Slovákov žijúcich v zahraničí (ÚSŽZ), ktorý má od svojho vzniku v roku 2006 na starosti agendu krajanskej problematiky, tuneluje jeho vlastný šéf, Milan Vetrák. Najvyšší súd sa stotožnil s argumentmi SZSZ a potvrdil svojím rozhodnutím, že novovymenovaný predseda Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí (ÚSŽZ) Milan Vetrák neodôvodnene a šikanózne poškodzoval Svetové združenie Slovákov v zahraničí (SZSZ). Predseda Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí Milan Vetrák klamal médiám ohľadne volebného kódexu.“.

Rozhovor s Mgr. Vladimírom Skalským nájdete tu.

Za všetky vyššie uvedené vyjadrenia a obvinenia, ktoré nie sú pravdivé, sa JUDr. Milanovi Vetrákovi, PhD., ospravedlňujem, keďže som mu tým hrubým spôsobom zasiahol do občianskej cti a ľudskej dôstojnosti. V prípade viacerých vyjadrení sa naše občianske združenie spoľahlo na informácie tretích osôb, ktoré si žiaľ nepreverilo a ktoré sa následne ukázali ako nepravdivé.“

Mgr. Vladimír Skalský,
predseda Svetového združenia Slovákov v zahraničí

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente?

Januárové číslo biznisového mesačníka INDEX je už v predaji.

MATADOR Group mení vizuálnu identitu značky

Stojí za ňou brandingová agentúra GALTON Brands

Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon

Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon pre Slovensko a Českú republiku v segmente dioptrických skiel.