Ospravedlnenie JUDr. Milanovi Vetrákovi, PhD.

Za všetky uvedené vyjadrenia a obvinenia, ktoré nie sú pravdivé, sa JUDr. Milanovi Vetrákovi, PhD., ospravedlňujem.

"Ospravedlnenie JUDr. Milanovi Vetrákovi, PhD., bývalému predsedovi Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí"

V rokoch 2011 a 2012 som ako predseda Svetového združenia Slovákov v zahraničí uviedol pre viaceré celoštátne, regionálne i lokálne televízie, rádiá, tlačové agentúry a periodickú i neperiodickú tlač okrem iného tieto vyjadrenia:

„Nový predseda Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí Milan Vetrák nemá na vykonávanie funkcie ani morálne, ani inštitucionálne a do určitej miery ani odborné predpoklady. Vetrák uviedol vo svojom životopise nepravdivé informácie. Je to presne tak, do funkcie vymenovali klamára. Milan Vetrák krajanské organizácie a spolky automaticky podpísal pod list, ktorý útočí na naše združenie a jemu vyjadruje podporu. V podstate falšoval dokumenty. Inšpektorát práce pokutoval Úrad pre Slovákov žijúcich v zahraničí za to, že za hranou zákona šikanoval a vyštvával pán Vetrák zamestnancov, ktorých nepovažoval za dostatočne lojálnych. Úrad pre Slovákov žijúcich v zahraničí (ÚSŽZ), ktorý má od svojho vzniku v roku 2006 na starosti agendu krajanskej problematiky, tuneluje jeho vlastný šéf, Milan Vetrák. Najvyšší súd sa stotožnil s argumentmi SZSZ a potvrdil svojím rozhodnutím, že novovymenovaný predseda Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí (ÚSŽZ) Milan Vetrák neodôvodnene a šikanózne poškodzoval Svetové združenie Slovákov v zahraničí (SZSZ). Predseda Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí Milan Vetrák klamal médiám ohľadne volebného kódexu.“.

Rozhovor s Mgr. Vladimírom Skalským nájdete tu.

Za všetky vyššie uvedené vyjadrenia a obvinenia, ktoré nie sú pravdivé, sa JUDr. Milanovi Vetrákovi, PhD., ospravedlňujem, keďže som mu tým hrubým spôsobom zasiahol do občianskej cti a ľudskej dôstojnosti. V prípade viacerých vyjadrení sa naše občianske združenie spoľahlo na informácie tretích osôb, ktoré si žiaľ nepreverilo a ktoré sa následne ukázali ako nepravdivé.“

Mgr. Vladimír Skalský,
predseda Svetového združenia Slovákov v zahraničí

Tri pravidlá, na ktoré inovatívne firmy nikdy nezabúdajú

Patríte medzi firmy, ktoré vedia reagovať na zmeny a vyťažiť z nich?

Zákazníkom sme vďaka našim službám ušetrili viac ako milión eur

Už ste sa niekedy vymkli? Toto zaváhanie vás môže stáť aj 60 €.

Plánujete zmeniť lekára? Na toto sa potrebujete pripraviť

Nevyhovuje vám špecialita vo vašom obvode? Máte právo výberu.

Bývanie v Jarabinkách teraz s kuchynskou linkou v cene bytu

Ružinovské Jarabinky pomaly rastú a ubúda tiež voľných bytov. Už viac ako 2/3 majú svojich majiteľov.