Ospravedlnenie JUDr. Milanovi Vetrákovi, PhD.

Za všetky uvedené vyjadrenia a obvinenia, ktoré nie sú pravdivé, sa JUDr. Milanovi Vetrákovi, PhD., ospravedlňujem.

"Ospravedlnenie JUDr. Milanovi Vetrákovi, PhD., bývalému predsedovi Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí"

V rokoch 2011 a 2012 som ako predseda Svetového združenia Slovákov v zahraničí uviedol pre viaceré celoštátne, regionálne i lokálne televízie, rádiá, tlačové agentúry a periodickú i neperiodickú tlač okrem iného tieto vyjadrenia:

„Nový predseda Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí Milan Vetrák nemá na vykonávanie funkcie ani morálne, ani inštitucionálne a do určitej miery ani odborné predpoklady. Vetrák uviedol vo svojom životopise nepravdivé informácie. Je to presne tak, do funkcie vymenovali klamára. Milan Vetrák krajanské organizácie a spolky automaticky podpísal pod list, ktorý útočí na naše združenie a jemu vyjadruje podporu. V podstate falšoval dokumenty. Inšpektorát práce pokutoval Úrad pre Slovákov žijúcich v zahraničí za to, že za hranou zákona šikanoval a vyštvával pán Vetrák zamestnancov, ktorých nepovažoval za dostatočne lojálnych. Úrad pre Slovákov žijúcich v zahraničí (ÚSŽZ), ktorý má od svojho vzniku v roku 2006 na starosti agendu krajanskej problematiky, tuneluje jeho vlastný šéf, Milan Vetrák. Najvyšší súd sa stotožnil s argumentmi SZSZ a potvrdil svojím rozhodnutím, že novovymenovaný predseda Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí (ÚSŽZ) Milan Vetrák neodôvodnene a šikanózne poškodzoval Svetové združenie Slovákov v zahraničí (SZSZ). Predseda Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí Milan Vetrák klamal médiám ohľadne volebného kódexu.“.

Rozhovor s Mgr. Vladimírom Skalským nájdete tu.

Za všetky vyššie uvedené vyjadrenia a obvinenia, ktoré nie sú pravdivé, sa JUDr. Milanovi Vetrákovi, PhD., ospravedlňujem, keďže som mu tým hrubým spôsobom zasiahol do občianskej cti a ľudskej dôstojnosti. V prípade viacerých vyjadrení sa naše občianske združenie spoľahlo na informácie tretích osôb, ktoré si žiaľ nepreverilo a ktoré sa následne ukázali ako nepravdivé.“

Mgr. Vladimír Skalský,
predseda Svetového združenia Slovákov v zahraničí

Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne

Útulný domov je výsledkom správnej teploty a vlhkosti.

Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť

Nový prípravok Cys-Control Fort spája viaceré účinné látky a pomáha aj pri chronických ťažkostiach.

Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!

V Čerešne living pribudli nové byty so zvýhodnenou cenou pre prvých 15 záujemcov. Leto v Dúbravke bude teraz ešte sladšie.

Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí

Koľko minuli účastníci na našom najväčšom festivale?