V Nitre opäť poskytujú kurzy zváračských inžinierov

Technická fakulta SPU v Nitre ponúka v rámci celoživotného vzdelávania kurzy európskych i medzinárodných zváračských inžinierov.

Technická fakulta Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre získala vo februári 2018 oprávnenie uskutočňovať vzdelávanie podľa smerníc Európskej zváračskej federácie

Technická fakulta Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre poskytuje okrem kvalitného vzdelávania v akreditovaných študijných programoch aj ďalšie možnosti zvyšovania kvalifikácie a odborného rastu.

Patria sem i kurzy organizované v rámci celoživotného vzdelávania. Vzhľadom na dlhoročné skúsenosti vo výučbe, výskume a vývoji v oblasti zvárania, spájania materiálov a príbuzných technológií, ako aj spolupráce s praxou, disponuje Technická fakulta mnohými odborníkmi, ktorí majú čo odovzdať záujemcom z tejto oblasti vo forme odborných poznatkov a praktických skúseností a zručností. História vzdelávania podľa predpisov Medzinárodného inštitútu zvárania (IIW) a Európskej zváračskej federácie (EWF) sa začala na Technickej fakulte na Katedre kvality a strojárskych technológií písať takmer pred dvoma desaťročiami. Počas tohto obdobia fakulta vychovala takmer dve stovky medzinárodne akceptovaných odborníkov.

Vzhľadom na neustály rast požiadaviek z praxe, sa fakulta rozhodla opäť poskytovať kurzy európskych/medzinárodných zváračských inžinierov a technológov. Nevyhnutným predpokladom však bolo obnovenie pôsobnosti ATB pri TF, teda Osvedčeného vzdelávacieho miesta, schváleného Autorizovaným národným orgánom Európskej zváračskej federácie (EWF) - Výskumným ústavom zváračským - PI Bratislava. Po úspešnom absolvovaní auditu získala Technická fakulta SPU v Nitre, ako jedna z dvoch fakúlt v SR, od 1. februára 2018 oprávnenie uskutočňovať vzdelávanie podľa smerníc EWF/IAB.

Moderný hotel, kde sa cítite ako doma

Obľúbený štvorhviezdičkový Hotel Impozant vo Valčianskej doline prešiel v tomto roku rozsiahlou rekonštrukciou.

Vedecká rada k 80. výročiu SvF STU v Bratislave

Vedecká rada k 80. výročiu začatia výučby v stavebníctve a geodézii

Stavebná fakulta STU má učebňu na 3D tlač a virtuálnu realitu

Spoločnosť Penta Real Estate odovzdala Stavebnej fakulte STUv Bratislave 3D tlačiarne a zariadenia virtuálnej reality

Brzdia vás technické výpadky vo výrobe?

Každé zastavenie výroby spôsobuje stratu. Ako predísť nečakaným výpadkom na výrobných linkách? Riešenie = prediktívna údržba.