Košická SHELL-ka ako prvá ponúka platbu za umytie auta mobilom

Rýchlo, jednoducho a bez zbytočnej straty času.

Rýchlo, jednoducho a bez zbytočnej straty času. Tak si umyjete auto v autoumyvárke Shell v Košiciach na Prešovskej ulici. Zaplatiť totiž môžete mobilom. Ide o vôbec prvú čerpaciu stanicu na Slovensku, ktorá zákazníkom takúto možnosť ponúka. Systém funguje na princípe digitálnej peňaženky Masterpass by Mastercard. Spoločnosť Shell, ktorá na Slovensku prevádzkuje 85 staníc, rozšírila mobilnú platbu aj na autoumyváreň, po tom, čo vlani spustili podobnú službu na palivových stojanoch.

„Chceli sme vytvoriť novú službu pre zákazníkov, ktorí nechcú na čerpacej stanici stráviť veľa času. Vychádzame v ústrety zaneprázdneným zákazníkom. Dôraz kladieme aj na mamičky s deťmi a ľudí so zdravotným postihnutím. Je pre nich oveľa jednoduchšie zaplatiť mobilným telefónom či tabletom naskenovaním QR kódu. Služba má istotne potenciál, pretože až 60 percent transakcií v dnešnej dobe prebieha prostredníctvom platobných kariet,“ vysvetľuje hovorca Shell Slovakia, s.r.o. Petr Šindler.

Spoločnosť Shell teda pokračuje v rozširovaní ponuky moderných technológií pre slovenských vodičov.

„Pri využití tejto rýchlej a pohodlnej platby vodič z auta iba naskenuje QR kód, ktorý je umiestnený pri vjazde do autoumyvárne a v aplikácii si vyberie umývací program. Nič ho nezdržuje, auto si dokáže rýchlo umyť a môže pokračovať v ceste. Dokonca nemusí navštíviť ani obchod čerpacej stanice, čo výrazne zjednoduší a zrýchli službu,“ dopĺňa Petr Šindler.

Aplikáciu mobilnej peňaženky s názvom Masterpass AT, CZ, SK je možné stiahnuť na Google Play pre zariadenia s operačným systémom Android alebo v App Store pre zariadenia s iOS.

„Potom ju stačí niekoľkými jednoduchými krokmi nastaviť. Službu bude možné použiť na väčšine čerpacích staníc Shell na Slovensku a tiež u viac ako dvoch tisíc slovenských obchodníkov, v rámci stoviek tisíc internetových obchodov a u šiestich miliónov obchodníkov, umožňujúcich bezkontaktné platby po celom svete.“

A ako to funguje? Jednoducho. Zákazník si priamo z auta naskenujte QR kód umiestnený pred vjazdom do autoumyvárne. Potom si v aplikácii zvolí vybraný typ umývacieho programu. Vojde autom dovnútra autoumývarne, vystúpi a vyjde von.

„Do ovládacieho panelu autoumyvárne umiestneného pri vjazde zadá unikátny kód, ktorý sa vygeneruje po schválení transakcie,“ dopĺňa P. Šindler.

Platbu si môže zákazník skontrolovať na elektronickej účtenke v mobile, okamžite si ju môže poslať na email a následne aj vytlačiť.

„Veľmi nás teší, že sa nám opäť podarilo doniesť slovenským zákazníkom inováciu, ktorá zrýchli a uľahčí naše služby. Veríme, že si možnosť platiť mobilom za umytie auta obľúbia,“ okomentoval novinku riaditeľ siete čerpacích staníc Shell na Slovensku a v Českej republike Ján Čapský.

(krs)

Na štedrovečernom stole sa miešajú tradície so štipkou odvahy

Vianoce sú nielen kresťanským sviatkom, ale aj časom pre rodinnú pohodu, odpočinok a v neposlednom rade aj dobré jedlá.

Nový kancelársky koncept myhive už aj v Bratislave

IMMOFINANZ uvádza svoju medzinárodnú kancelársku značku myhive. Z budov Polus Towers I a II sa stávajú myhive Polus Towers.

Sprievodca pivnou kultúrou v Berlíne. Majú Nemci dobré pivo?

Aké pivo majú Nemci najradšej a vedia vôbec správne načapovať plzničku?

Alexej Fulmek: Bol som dlho v SME

Už dnes si môžete kúpiť špeciálne vianočné vydanie SME s knihou len za 4,99 €.