Rodová a veková rovnováha obohacuje

Nezáleží na rodovej príslušnosti ani na veku. Jedinečnosť a individualizmus každého z nás môže byť inšpirujúcim faktorom fungujúceho tímu, a tým pádom celej firmy. Spoločnosť VSE Holding preto už v roku 2011 poňala tému diverzity ako jeden z kľúčov k úspechu a spokojnosti zamestnancov.

Myšlienka rôznorodosti sa spočiatku fokusovala na problematiku rodovej rovnosti v manažmente. Aj vďaka tomu je na vedúcich pozíciách v súčasnosti 29 % žien. Tému rodovej rovnosti podporuje program Pre rodiny, ktorého hlavným cieľom je vytvoriť rovnováhu medzi súkromnými a pracovnými povinnosťami. Obľúbený je medzi ženami i mužmi, ktorí nastupujú na rodičovskú dovolenku. Obdobná možnosť existuje aj v rámci projektu Opatera. Ten využívajú zamestnanci starajúci sa o svojich rodičov.

article_photo

V rámci vekovej diverzity spoločnosť napríklad oceňuje kolegov, ktorí dosiahli významné pracovné jubileum. Staršie ročníky interaktívne vzdeláva v oblasti IT. VSE Holding myslí aj na mladšiu generáciu, pre ktorú realizuje nástupné absolventské programy a ktorej sa venuje odborný mentor.

Spoločnosť tiež vníma potrebu integrácie zamestnancov rôznych etnických či národnostných skupín alebo hendikepovaných. Rovnosť príležitostí podporuje aj inštitút diversity championa, ktorý už od roku 2012 dozerá na dodržiavanie antidiskriminačných zásad a je pripravený zbierať podnety zamestnancov v tejto oblasti.

Rôznorodosť spája

V rámci internej diverzity sa neustále diskutuje o jej prínosoch. Ľudia sa stretávajú, spoznávajú navzájom nielen seba, ale i náplň práce kolegov. To všetko a ešte viac sa deje na populárnom podujatí s názvom Dní diverzity. Už od oku 2012 zamestnanci svojou účasťou pravidelne preukazujú záujem o rovnocennosť. Cez jednotlivé aktivity Dní diverzity napríklad v minulom roku prešla viac než tretina z nich.

Nadchádzajúci ročník Dní diverzity opäť spojí všetky aktivity do dvoch týždňov. „Cieľom týchto dní bude opäť podporiť myšlienku rôznorodosti a antidiskriminácie v našej spoločnosti, vytvoriť také podmienky, aby sa u nás ľuďom dobre pracovalo a cez jednotlivé aktivity zvyšovať angažovanosť zamestnancov. Veríme tomuto konceptu a aj preto sme Dni diverzity nominovali do súťaže Via Bona Slovakia,“ dodal Thomas Hejcman, generálny riaditeľ spoločnosti Východoslovenská energetika Holding.

Spolu proti diskriminácii

Kladný postoj k otázke antidiskriminácie preukázal i zamestnanecký prieskum. Až 75,5 % zamestnancov potvrdilo podporu diverzity. Následne, v roku 2017 spoločnosť VSE Holding pristúpila ku Charte diverzity. Na fotografi (zľava): Thomas Hejcman a Lenka Surotchak, výkonná riaditeľka Nadácie Pontis.

Billa otvorila svoju 150. predajňu na Slovensku

Spoločnosť BILLA otvorila vo štvrtok 20. septembra novú predajňu v Obchodnom centre v Želiezovciach na Mierovej ulici.

Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku

Výrobné družstvo Javorina otvorilo nový showroom v Košiciach a to už necelé dva mesiace po úspešnom vstupe na český trh.

Arabská exotika: Top hotely v Ománe

Omán láka relaxom na plážach, dobrodružstvom aj luxusom skvelých hotelov.

Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?

Pýtali sme sa ľudí z neziskového sektora.