Štvrtok, 21. január, 2021 | Meniny má VincentKrížovkyKrížovky

COOP Jednota podporuje zdravotníctvo i lokálne iniciatívy

Úsilie meniť životy ľudí k lepšiemu.

Úsilie meniť k lepšiemu životy ľudí, okolnosti a situácie, ktoré sa ich bezprostredne dotýkajú, pomáhať chorým a postihnutým, zvyšovať vzdelanosť a podporovať rozvoj miestnych a regionálnych iniciatív – to všetko je súčasťou aktivít COOP Jednoty Slovensko.

S cieľom pomáhať vznikla v roku 2001 Nadácia COOP Jednota, ktorá už 17 rokov podporuje zdravotníctvo, šport, školstvo, kultúru a umenie a poskytuje pomoc chorým a zdravotne postihnutým ľuďom. Tieto aktivity od svojho vzniku podporila sumou vyše 4 144 596 €.

Program podpory lokálnych komunít

Nadácia COOP Jednota po prvý raz realizovala projekt s týmto názvom v roku 2017. „Družstevné podnikanie je založené na myšlienke vzájomnej pomoci. Družstvá od svojho vzniku plnili sociálnu funkciu, podporovali rozvoj kultúry, vzdelávania a sledovali verejnoprospešný záujem. To je pre nás inšpirácia a historické dedičstvo, na ktoré sme chceli nadviazať prvým ročníkom Programu podpory lokálnych komunít. Umožnili sme tak ľuďom ovplyvniť spokojnosť s kvalitou života v mieste, kde žijú“, povedal predseda správnej rady nadácie Gabriel Csollár.

Cieľom projektu je podnecovať a podporovať rozvoj miestnych a regionálnych iniciatív a podpora účasti občanov na miestnom a regionálnom rozvoji formou drobných stavieb ako sú komunitné záhrady, altánky a prístrešky, ihriská, výsadbou zelene, budovaním turistických trás či propagáciou tradícií Slovenska a pod. V prvom ročníku bolo spomedzi 281 prihlásených projektov odmenených 25 celkovou sumou 149 207,70 €.

Partnermi projektu boli spoločnosti: RAJO, a. s., Unilever Slovensko, spol. s r. o., HENKEL SLOVENSKO, spol. s r. o., a COOP Jednota Slovensko, spotrebné družstvo.

Podpora zdravotníctva

Nadácia v súlade so svojím prvoradým poslaním aj v roku 2017 pomáhala rodinám s ťažko chorými deťmi a chorým ľuďom buď priamo, alebo prostredníctvom kúpy lekárskych prístrojov a zariadení pre nemocnice.

Celkovo zakúpila lekárske prístroje a poskytla peňažné dary pre 17 nemocníc na Slovensku v hodnote 78 788,07 tis. €.

V rámci humanitárnej pomoci nadácia podporila rodiny s ťažko postihnutými deťmi a deti zo znevýhodneného prostredia celkovou sumou 20 592,30 €.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Koronavírus na jar doslova ochromil celý svet a po prvotnom šoku sa všetci snažili čo najskôr spamätať.

4 h

To, čo sa ešte pred rokom mohlo zdať ako scéna zo sci-fi, je dnes realitou.

13 h

Aktuálna situácia môže viesť k demotivácii aj prokrastinácii v práci. Čo robiť, aby sa to nestalo vám alebo vašim zamestnancom?

21 h