Tento test pomohol viac ako 100 ľuďom znížiť vysoký krvný tlak

Ak ste zvedaví ako, urobte si ho aj vy.

Vysoký krvný tlak. Hovorí sa o ňom tak často, no aj napriek tomu mnohí nevieme či ním trpíme alebo nie. Vysoký krvný tlak je podľa viacerých výskumov tichý zabijak. Preto ho treba liečiť včas. Ešte predtým, ako s našim telom poriadne „zametie.“

Kedy by sme sa mali obávať?

O hypertenzii hovoríme pri hodnotách krvného tlaku 160/95 mmHg a viac. Vtedy by sme mali spozornieť. Aj keď hypertenzia väčšinou prebieha dlhé desaťročia bez ťažkostí, s rastúcou dĺžkou tohto neliečeného ochorenia dochádza k zmenám na orgánoch, hlavne na srdci a cievach. V mnohých prípadoch to môže viesť k srdcovým infarktom či mozgovej porážke.

VYPLŇTE SI TEST TU

Nebuďme k sebe ľahostajní, nájdime riešenie

Pacienti s dlhodobo vysokým krvným tlakom by sa mali liečiť. Ich cieľom by malo byť zníženie krvného tlaku pod hodnoty 140/90 mmHg. O tom, že náš životný štýl ovplyvňuje krvný tlak Vás pravdepodobne nemusíme presviedčať. Hovoria o tom aj mnohé štúdie. My sme vychádzali z výsledkov výskumu od Viery Peterkovej a Ivony Pavelekovej: Ako ovplyvňuje životný štýl zdravie ľudí.

Výsledky ukázali toto

Štúdia sa zamerala na hodnotenie vplyvu životného štýlu na zdravie jedincov. Na základe týchto výsledkov sme zostavili krátky test, ktorý Vám zaberie len minútu Vášho času. Zistíte či vediete zdravý životný štýl alebo nie a ako možno bude vyzerať Vaše zdravie o pár rokov pri súčasnom životnom štýle. A ak hľadáte riešenie, ako vysoký krvný tlak znížiť, my Vám ho dáme. Téma, ktorá sa týka nás všetkých, pretože srdce máme všetci. Nie všetci sa však o neho staráme rovnako.

AKO BUDE MOŽNO VYZERAŤ VAŠE ZDRAVIE O PÁR ROKOV?

VYPLŇTE SI TEST TU

Križovatka kultúr Maroko: Dobrodružné cesty naprieč krajinou

Spoznajte kráľovské mestá a neobjavený vidiek Maroka s pôsobivou atmosférou.

MiddleCap Equity Partners a Mayfair Assets ukončili fúziu

Spoločnosti MiddleCap Equity Partners, a.s. a Mayfair Assets Ltd. oficiálne zmluvne uzatvorili 10 mesiacov trvajúci proces fúzie.

Súboj olympionikov na Malom Dunaji

Slovenský vodný slalomár Matej Beňuš a úspešní zjazdoví lyžiari Adam Žampa a Andreas Žampa si zmerali svoje sily na malom Dunaji.

5 tipov ako využiť ľahké priečky pri rekonštrukcii bytu

Pripravujete rekonštrukciu bytu? Využite ľahké priečky, ušetríte čas a vyhnete sa prachu i hluku. Poradíme vám, podľa čoho vyberať.