5. ročník akcie Za čistejšie Staré Mesto práve začína!

Poslanec Martin Borguľa organizuje pre obyvateľov Starého Mesta kontajnerovú akciu každoročne.

Čistota a poriadok v centre mesta je jeden z najakútnejších problémov Bratislavy. Každoročná kontajnerová akcia staromestského poslanca Martina Borguľu pod názvom Za čistejšie Staré Mesto je jedna z možností, ako sa samotní Staromešťania môžu aktívne zapojiť do zlepšovania poriadku a zvyšovania čistoty vo svojej mestskej časti.

Všetci Staromešťania majú možnosť od 16. apríla do neskorej jesene zbaviť sa nepotrebných veci zo svojich bytov, pivníc, balkónov, okolia obytných domov a svojich dvorov tou najjednoduchšou a najčistejšou formou. Počas obdobia niekoľkých mesiacov sa bude po uliciach Starého Mesta v pravidelných intervaloch presúvať kontajner na zber veľkorozmerného odpadu.

„Neustále podnety a žiadosti od Staromešťanov, ktoré dostávam dennodenne, ma presvedčili o tom, aby som kontajnerovú akciu zorganizoval aj tento rok. Nečistota a neporiadok v Starom Meste sú alarmujúce. Dôkazom toho je aj najčastejšie rezonujúca téma v dotazníku spokojnosti, ktorým som len nedávno dal Staromešťanom možnosť vyjadriť sa, čo ich najviac v našej mestskej časti trápi,“ povedal poslanec mesta za mestskú časť Staré Mesto Martin Borguľa.

Pre veľkorozmerný kontajner na odpad sú pripravené desiatky stanovísk. Lokality sú starostlivo vyberané tak, aby pokryli čo najväčšiu časť Starého Mesta.

„Myslím si, že treba začať od seba. V mojich silách síce nie je zabezpečiť úplnú nápravu v oblasti čistoty a poriadku v meste, ale ja sa snažím o zmenu k lepšiemu tým, že každoročne, už päť rokov, pre Staromešťanov organizujem túto kontajnerovú akciu. Upratanie svojho bezprostredného okolia je totiž prvým krokom k zlepšeniu celkovej čistoty a poriadku v našej mestskej štvrti,“ povedal na záver Martin Borguľa.

Harmonogram a presný rozpis umiestnenia kontajnerov si môžu obyvatelia Starého Mesta pozrieť na webstránke www.borgula.sk.

Dovolenka snov či chladnička plná jedla? Oslavujte s BILLA

BILLA tento rok oslavuje svoje 25-ročné pôsobenie na Slovensku, svojim zákazníkom sa rozhodla venovať ceny v hodnote 1 milión EUR.

Bardejov by mal byť konečne nezávislý

Nikdy som sa nemiešal do politiky viac, ako bolo nutné.

Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom

Luxusné európske a zaoceánske plavby sú oveľa dostupnejšie vďaka letenke v cene.

Zuzana Žirková: Šport v meste je v polčase rozpadu

„Podporujem AlenuBašistovú, pretože som presvedčená, že svojimi skúsenosťami a vedomosťami, výrazne pomôže športu v Košiciach.“