Piatok, 30. október, 2020 | Meniny má Simon, SimonaKrížovkyKrížovky

Za tankovanie môžete platiť mobilom

Shell a Mastercard predstavili inovatívne riešenie, ktoré umožňuje komfortnejšie a bezpečnejšie platby za pohonné hmoty.

Spoločnosť SHELL Slovakia s.r.o v spolupráci so spoločnosťou Mastercard predstavila nové inovatívne riešenie, ktoré zákazníkom umožňuje komfortnejšie a bezpečnejšie platby za pohonné hmoty.

Prvýkrát na Slovensku tak majú vodiči možnosť využívať Masterpass, digitálnu platobnú službu od Mastercard, na väčšine čerpacích staníc Shell. Použitím Masterpass môžu zákazníci platiť za palivo priamo z auta jednoduchým naskenovaním QR kódu na výdajnom stojane ešte pred natankovaním paliva.

Platbu je možné uskutočniť smartfónom alebo tabletom priamo pri výdajnom stojane a vďaka nádvornej obsluhe tak vodič na väčšine čerpacích staníc Shell nemusí vôbec vystúpiť z vozidla, pokiaľ sám nechce. Za spojením spoločností Shell a Mastercard stojí obojstranné nadšenie pre inovácie. Služba Masterpass v tomto ohľade ponúka bezpečné, overené a technologicky pokročilé riešenie. V porovnaní so štandardným spôsobom platby v obchode na čerpacej stanici tak prináša iný druh komfortu, a tiež výraznú časovú úsporu pre zákazníka.

„Popri neustálom vývoji v oblasti ponuky palív sme za posledných niekoľko rokov prišli s radom inovatívnych sprievodných služieb na našich čerpacích staniciach, ktoré vzbudili veľký záujem u zákazníkov. Som veľmi rád, že sme mohli v spolupráci so spoločnosťou Mastercard ako prví ponúknuť slovenským vodičom pohodlnejšiu a rýchlejšiu formu platby za pohonné hmoty priamo pri našich stojanoch. Platenie pomocou aplikácie Masterpass na našich čerpacích staniciach ocenia nielen časovo vyťažení vodiči vďaka rýchlosti celého platobného procesu, ale tiež napríklad rodičia cestujúci s deťmi, ktorí ich teraz vôbec nemusia spustiť z dohľadu. Veríme, že zákazníci ocenia túto inovatívnu a komfortnú službu využívajúcu najmodernejšiu platobnú technológiu na našich čerpacích staniciach,“ uvádza Jan Čapský, riaditeľ prevádzky čerpacích staníc Shell na Slovensku a v Českej republike. Slovensko je pre Shell treťou krajinou na svete, kde majú zákazníci možnosť zaplatiť za palivo priamo z auta.

„Masterpass sme na Slovensku uviedli v roku 2016. Od tej doby neustále rozširujeme naše služby a zahajujeme spoluprácu s partnermi z rôznych sektorov. Sme radi, že sa dnes môžeme spojiť so spoločnosťou Shell a ponúknuť našu digitálnu peňaženku Masterpass aj slovenským vodičom na väčšine čerpacích staníc Shell. Vďaka tomu tak môžeme naďalej meniť spôsoby, ako ľudia platia každý deň,“ hovorí Miroslav Lukeš, generálny manažér pre Slovensko, Českú republiku a Rakúsko.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Koronakríza: Pomoc našej banky počas pandémie ocenili vo svete

Prestížny magazín Global Finance hodnotil banky za pomoc počas pandémie. Cenu za líderstvo v kríze získala Slovenská sporiteľňa.

Magazín SME Ženy už v predaji

Novembrové vydanie nájdete v stánkoch od 29. októbra 2020

SPS ukončí rok miliónovými investíciami

Takmer sedem miliónov eur predstavuje tohoročný kumulatívny objem investícií spoločnosti Slovak Parcel Service.