Podpredseda vlády Vietnamu podporuje spoluprácu s EU v BA

Rektor EU v Bratislave na pracovnej ceste vo Vietname.

Podpredseda vlády Vietnamu podporuje spoluprácu EU v Bratislave s vietnamskými univerzitami(Zdroj: Ekonomická univerzita v Bratislave)

Pri príležitosti konania medzinárodnej vedeckej konferencie „5th IBSM conference : Business Management and Accounting“, ktorú spoluorganizovala Obchodná fakulta EU v Bratislave v spolupráci s „Hanoi University of Industry, Trisakti University, Jakarta a University of Social Sciences in Warszaw“, navštívil rektor Ekonomickej univerzity v Bratislave, Ferdinand Daňo, a členovia vedeckého a organizačného výboru konferencie, Peter Drábik a Paulína Krnáčová, v dňoch 17. až 22. apríla 2018 hlavné mesto Vietnamu - Hanoj. Pri tejto príležitosti absolvovali viacero významných pracovných stretnutí.

V stredu 18. apríla 2018 rektor prevzal čestné uznanie Združenia organizácií vietnamského priateľstva za prínos Ekonomickej univerzity v Bratislave k rozvoju slovensko-vietnamskej spolupráce v oblasti ekonomického vzdelávania. Odovzdávania ocenenia sa zúčastnili viceprezident združenia, pán Bui Khac Son, generálna riaditeľka združenia pre európske záležitosti, pani Pham Thi Thai, a bývalí vietnamskí absolventi Ekonomickej univerzity v Bratislave.

V nasledujúci deň sa v doobedňajších hodinách konalo stretnutie s rektorom „National Economics University“, Tran Tho Dat-om a v popoludňajších hodinách stretnutie s prorektorkou „Hanoi University of Industry“, pani Bui Thi Ngan. Predmetom rokovania na oboch inštitúciách bol rozvoj spolupráce v oblasti študentských a zamestnaneckých mobilít, vedecko-výskumnej činnosti a organizovania spoločných vedeckých podujatí, ako aj uzatvorenia zmlúv o dvojitých diplomoch. Všetky zúčastnené strany prejavili záujem na rozvoji spolupráce.

Najvýznamnejším pracovným stretnutím bolo prijatie slovenskej delegácie na úrade vlády Vietnamu podpredsedom vlády, pánom Vuong Dinh Hue, ktorý v septembri minulého roku navštívil ako absolvent doktorandského štúdia spolu s delegáciou svoju alma mater. Tohto stretnutia sa zúčastnili aj charge d´affaires Slovenskej republiky vo Vietname, pán Quang Le Hong a štátny tajomník ministerstva školstva Vietnamu, pán Nguyen Van Phuc. Podpredseda vlády Vietnamu vyjadril presvedčenie, že spolupráca Ekonomickej univerzity v Bratislave s vietnamskými univerzitami sa bude aj naďalej intenzívne rozvíjať. Túto spoluprácu podporil aj štátny tajomník vietnamského ministerstva školstva a charge d´affaires SR vo Vietname.

Pokračovaním náročného pracovného programu bola účasť na otvorení medzinárodnej vedeckej konferencie, počas ktorého prodekan Obchodnej fakulty EU v Bratislave, Peter Drábik, prevzal ďakovný list predsedu organizačného výboru, pána Asepa Hermawana z Trisakti University, Jakarta. V rámci úvodného dňa konferencie bolo súčasťou programu plenárne rokovanie, na ktorom so svojou prednáškou na tému Bezpečnosť potravín v kontexte ochrany spotrebiteľa vystúpila Paulína Krnáčová z Obchodnej fakulty EU v Bratislave.

Svojimi aktívnymi vystúpeniami počas rokovaní v sekciách v nasledujúcom dni zastupovali univerzitu Ferdinand Daňo, Peter Drábik, Paulína Krnáčová, Milan Terek a Eva Muchová, ktorá zároveň viedla jednu zo sekcií konferencie.

Slováci nakupujú viac slovenskej zeleniny a ovocia ako vlani

Slovenskí spotrebitelia prejavujú stále väčší záujem o produkty slovenských dodávateľov.

Plánovaním financií vás ani prísnejšie podmienky nezaskočia

Slováci sa začali vo veľkom zadlžovať.

Letná ponuka: Predplatné SME.sk len za 9,90 €

Objednajte si SME.sk na 3 mesiace a zoberte zaujímavé čítanie na vašu dovolenku.

HB Reavis rozširuje svoje portfólio v Londýne už o piaty projekt

Spoločnosť nadobudla priestory pri stanici Farringdon West, kde postaví kancelársku budovu nad železničnou traťou Crossrail.