Streda, 28. júl, 2021 | Meniny má KrištofKrížovkyKrížovky

Podpredseda vlády Vietnamu podporuje spoluprácu s EU v BA

Rektor EU v Bratislave na pracovnej ceste vo Vietname.

Podpredseda vlády Vietnamu podporuje spoluprácu EU v Bratislave s vietnamskými univerzitamiPodpredseda vlády Vietnamu podporuje spoluprácu EU v Bratislave s vietnamskými univerzitami (Zdroj: Ekonomická univerzita v Bratislave)

Pri príležitosti konania medzinárodnej vedeckej konferencie „5th IBSM conference : Business Management and Accounting“, ktorú spoluorganizovala Obchodná fakulta EU v Bratislave v spolupráci s „Hanoi University of Industry, Trisakti University, Jakarta a University of Social Sciences in Warszaw“, navštívil rektor Ekonomickej univerzity v Bratislave, Ferdinand Daňo, a členovia vedeckého a organizačného výboru konferencie, Peter Drábik a Paulína Krnáčová, v dňoch 17. až 22. apríla 2018 hlavné mesto Vietnamu - Hanoj. Pri tejto príležitosti absolvovali viacero významných pracovných stretnutí.

V stredu 18. apríla 2018 rektor prevzal čestné uznanie Združenia organizácií vietnamského priateľstva za prínos Ekonomickej univerzity v Bratislave k rozvoju slovensko-vietnamskej spolupráce v oblasti ekonomického vzdelávania. Odovzdávania ocenenia sa zúčastnili viceprezident združenia, pán Bui Khac Son, generálna riaditeľka združenia pre európske záležitosti, pani Pham Thi Thai, a bývalí vietnamskí absolventi Ekonomickej univerzity v Bratislave.

V nasledujúci deň sa v doobedňajších hodinách konalo stretnutie s rektorom „National Economics University“, Tran Tho Dat-om a v popoludňajších hodinách stretnutie s prorektorkou „Hanoi University of Industry“, pani Bui Thi Ngan. Predmetom rokovania na oboch inštitúciách bol rozvoj spolupráce v oblasti študentských a zamestnaneckých mobilít, vedecko-výskumnej činnosti a organizovania spoločných vedeckých podujatí, ako aj uzatvorenia zmlúv o dvojitých diplomoch. Všetky zúčastnené strany prejavili záujem na rozvoji spolupráce.

Najvýznamnejším pracovným stretnutím bolo prijatie slovenskej delegácie na úrade vlády Vietnamu podpredsedom vlády, pánom Vuong Dinh Hue, ktorý v septembri minulého roku navštívil ako absolvent doktorandského štúdia spolu s delegáciou svoju alma mater. Tohto stretnutia sa zúčastnili aj charge d´affaires Slovenskej republiky vo Vietname, pán Quang Le Hong a štátny tajomník ministerstva školstva Vietnamu, pán Nguyen Van Phuc. Podpredseda vlády Vietnamu vyjadril presvedčenie, že spolupráca Ekonomickej univerzity v Bratislave s vietnamskými univerzitami sa bude aj naďalej intenzívne rozvíjať. Túto spoluprácu podporil aj štátny tajomník vietnamského ministerstva školstva a charge d´affaires SR vo Vietname.

Pokračovaním náročného pracovného programu bola účasť na otvorení medzinárodnej vedeckej konferencie, počas ktorého prodekan Obchodnej fakulty EU v Bratislave, Peter Drábik, prevzal ďakovný list predsedu organizačného výboru, pána Asepa Hermawana z Trisakti University, Jakarta. V rámci úvodného dňa konferencie bolo súčasťou programu plenárne rokovanie, na ktorom so svojou prednáškou na tému Bezpečnosť potravín v kontexte ochrany spotrebiteľa vystúpila Paulína Krnáčová z Obchodnej fakulty EU v Bratislave.

Svojimi aktívnymi vystúpeniami počas rokovaní v sekciách v nasledujúcom dni zastupovali univerzitu Ferdinand Daňo, Peter Drábik, Paulína Krnáčová, Milan Terek a Eva Muchová, ktorá zároveň viedla jednu zo sekcií konferencie.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Nemusíme dlho bádať, aby sme prišli na to, že strava postavená na čerstvých plodoch je tá najzdravšia.

3 h
Projekt na Šancovej.

Investičná skupina Proxenta získala do portfólia developerský projekt v Bratislave v blízkosti bratislavskej Hlavnej stanice.

5 h

Potreba zmeny životného štýlu na zníženie environmentálneho dopadu rezonuje v rôznych spoločenských a komunitných kruhoch.

6 h