Cykloturistický trip_vol. 5

Áno, aj toho roku sa našlo zopár odhodlaných študentov, ktorí sa nechali namotať na „cyklotrip s Hepim“ (t.j so mnou - Martinom Hépalom). Je to už piaty ročník a ja sa úprimne divím, prečo ma už dávno neprekukli...

Z predpolia fakulty nás vyprevadil pán dekan - prof. Ing. Stanislav Unčík, PhD., pán prodekan - doc. Ing. Peter Makýš, PhD. a vedúci katedry telovýchovy Mgr. Marián Decký. Hneď po štarte nás siedmich statočných chytil nad Račou menší lejak. Cesta medzi vinohradmi sa rozmočila a nie každý z nás si zobral pláštenku. Nevadí. Slniečko nás osušilo. Vo Svätom Jure sme navštívili Literárne a vlastivedné múzeum. Príjemná zastávka. Aktuálne tam bola výstava drevených plastík a rytín. V Pezinku sme zavítali do umeleckého kováčstva a zámočníctva Rodekov. Človeka poteší, keď na vlastné oči vidí skúsených majstrov, ktorí majú radi svoju prácu. Niet divu, veď ide o rodinný podnik s bezmála tridsaťročnou tradíciou. Poďakovali sme sa a už sme sa ponáhľali do Modry, kde nás očakávali v slovenskej pražiarni kávy – EBENICA COFFEE. Ani som netušil, že existuje toľko druhov káv, nehovoriac o spôsoboch prípravy. Jednu várku kávy nám upražili priamo pred očami. Krása. V Modre sme sa zastavili aj na výdatný obed. Budmerický kaštieľ je už tradičnou zastávkou na našich potulkách. Toho roku sa nám konečne podarilo dostať sa aj do jeho interiéru. Tak sa nám tu páčilo, že sme nabrali časový sklz... (ako keby to bolo pre nás niečo nové). Našou predposlednou zastávkou bola exkurzia vo vinárskych závodoch Mrva & Stanko v Trnave. A úplne poslednou exkurziou pondelňajšieho programu bola prehliadka pamätihodností Trnavy s lektorským výkladom.

Cieľom Cykloturistického tripu je spájanie športovej aktivity so spoznávaním pamätihodností, zaujímavých miest a krás, ktoré nám naše Slovensko ponúka. A toto poslanie sa nám dnes podarilo naplniť na 100%. Podpora športu ako aj spoznávanie významných stavieb a miest má u študentov Stavebnej fakulty STU svoje miesto.

viac fotografií TU

Ing. arch. Martin Hépal

Dovolenka snov či chladnička plná jedla? Oslavujte s BILLA

BILLA tento rok oslavuje svoje 25-ročné pôsobenie na Slovensku, svojim zákazníkom sa rozhodla venovať ceny v hodnote 1 milión EUR.

Bardejov by mal byť konečne nezávislý

Nikdy som sa nemiešal do politiky viac, ako bolo nutné.

Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom

Luxusné európske a zaoceánske plavby sú oveľa dostupnejšie vďaka letenke v cene.

Zuzana Žirková: Šport v meste je v polčase rozpadu

„Podporujem AlenuBašistovú, pretože som presvedčená, že svojimi skúsenosťami a vedomosťami, výrazne pomôže športu v Košiciach.“