Pondelok, 18. január, 2021 | Meniny má BohdanaKrížovkyKrížovky

Prichádza tretia generácia megaúspešnej Kia Ceed

Tretia generácia vozidla Kia Ceed sa môže pochváliť novými motormi, ale aj autonómnymi asistenčnými systémami a novým podvozkom.

Tretia generácia vozidla Kia Ceed sa môže pochváliť novými motormi 1,4 T-GDi, 1,6 CRDi, ale aj autonómnymi asistenčnými systémami a novým podvozkom. Slovenský debut zažila nedávno na Autosalóne v Bratislave 2018, čoskoro ju zákazníkom ponúkne spoločnosť Motor Car Košice, s.r.o.

O tom, že ide o mimoriadne vydarené a medzi zákazníkmi obľúbené auto svedčí skutočnosť, že od spustenia výroby prvej generácie modelu cee'd v slovenskom výrobnom závode spoločnosti Kia v decembri 2006 bolo vyrobených viac ako 1,28 milióna vozidiel. V roku 2012 bola spustená výroba modelu druhej generácie a výrobné linky opustilo vyše 640-tisíc áut.

„Ide o úspešný model s výbornými vlastnosťami. Sme presvedčení o tom, že tretia generácia modelu Kia Ceed zaznamená ešte väčší predajný úspech,“ hovorí predajca vozidiel Kia, spoločnosti Motor Car Košice, s.r.o. Branislav Porubčan.

Kia nenechala nič na náhodu a nový Ceed ponúkne s viacerými novinkami s dôrazom na kvalitu a bezpečnosť. Nový Ceed navrhli v európskom dizajnovom centre spoločnosti Kia v nemeckom Frankfurte nad Mohanom. Emóciami nabitý dizajn si novinka požičala od modelu Stinger.

„Auto je ešte oveľa sebavedomejšie, športovejšie a oproti generačnému predchodcovi nižšie a širšie. Nová Kia Ceed je už štandardne vybavená dennými LED svetlami v štýle ľadovej kocky. Novinkou je, že sú integrované priamo do svetlometov v každej verzii. Záujemcovia si však budú môcť vybrať aj Full LED predné svetlomety,“ špecifikuje novinky predajca B. Porubčan.

Aj v interiéri dochádza k zmenám. Nový Ceed je ergonomickejší ako kedykoľvek predtým a v kabíne sa nachádzajú ešte kvalitnejšie materiály, ako u predchodcu.

„Palubná doska je rozdelená na hornú časť určenú pre informačno-zábavný systém s „plávajúcou“ dotykovou obrazovkou a spodnú s ovládacími prvkami audiosystému a ventilácie. Všeobecne môžeme tvrdiť, že kabína ponúkne škálu nových technológií, ktoré zvyšujú komfort a pohodlie.“

Srdcom každého auta je motor. Ani v tomto prípade nebude nová Kia Ceed zaostávať. Práve naopak. Môže byť poháňaná širokým výberom pohonných jednotiek.

„Ponuka benzínových motorizácií začína 1,0-litrovým turbomotorom T-GDi s výkonom 120 koní. Namiesto staršieho 1,6-litrového motora GDI prináša Kia nový 1,4-litrový motor T-GDi s výkonom 140 koní. Zákazník si však môže zvoliť aj 1,4-litrový motor MPi s výkonom 100 koní. Ceed prichádza aj s úplne novým naftovým motorom 1,6 CRDi, ktorý ponúka 280 Nm krútiaceho momentu. K dispozícii bude vo výkonových verziách 115 a 136 koní.“

Spomínané motorizácie budú dostupné so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou, avšak nové motory 1,4 T-GDi a 1,6 CRDi aj so 7-stupňovou dvojspojkovou automatickou prevodovkou.

Nový Ceed, ako prvé auto z modelov Kia, ponúkne zákazníkom systém asistenta sledovania v jazdnom pruhu, teda technológiu autonómneho riadenia druhej úrovne.

„V praxi to znamená, že asistent sleduje vozidlá pred vodičom a identifikuje dopravné značenie, aby auto udržal v jeho jazdnom pruhu. V závislosti od situácie dokáže v kolóne riadiť zrýchlenie, brzdenie a riadenie vozidla,“ objasňuje novinku predajca Motor Car Košice, s.r.o.

V novej verzii Kia Ceed samozrejme nebudú chýbať adaptívny tempomat s funkciou Stop & Go, systém monitorovania mŕtveho uhla, upozornenie na križujúce vozidlá pri cúvaní, inteligentný parkovací asistent či funkcia rozpoznávania chodcov s haptickými výstrahami na volante v rámci systému varovania pred čelnou zrážkou.

Nová Kia Ceed sa začne vyrábať v máji 2018 v závode Kia v Žiline. Do predaja sa na Slovensku dostane v júni 2018. Benefitom pre zákazníkov je záruka na sedem rokov alebo 150-tisíc kilometrov, podľa toho, čo nastane skôr. Prvé tri roky je záruka bez obmedzenia kilometrov. Záruka na prehrdzavenie karosérie je dvanásť a na vady laku až päť rokov. Okrem záruky je zákazníkom k dispozícii bezplatná asistenčná služba na území Európy.

Predajom auta sa starostlivosť o zákazníka nekončí. Dôkazom je aj Jarná servisná kampaň, počas ktorej urobí autorizovaný servis Kia 17 bodovú kontrolu auta zadarmo. Stačí sa objednať.

Kristián Sabo

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente?

Januárové číslo biznisového mesačníka INDEX je už v predaji.

MATADOR Group mení vizuálnu identitu značky

Stojí za ňou brandingová agentúra GALTON Brands

Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon

Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon pre Slovensko a Českú republiku v segmente dioptrických skiel.