Prichádza tretia generácia megaúspešnej Kia Ceed

Tretia generácia vozidla Kia Ceed sa môže pochváliť novými motormi, ale aj autonómnymi asistenčnými systémami a novým podvozkom.

Tretia generácia vozidla Kia Ceed sa môže pochváliť novými motormi 1,4 T-GDi, 1,6 CRDi, ale aj autonómnymi asistenčnými systémami a novým podvozkom. Slovenský debut zažila nedávno na Autosalóne v Bratislave 2018, čoskoro ju zákazníkom ponúkne spoločnosť Motor Car Košice, s.r.o.

O tom, že ide o mimoriadne vydarené a medzi zákazníkmi obľúbené auto svedčí skutočnosť, že od spustenia výroby prvej generácie modelu cee'd v slovenskom výrobnom závode spoločnosti Kia v decembri 2006 bolo vyrobených viac ako 1,28 milióna vozidiel. V roku 2012 bola spustená výroba modelu druhej generácie a výrobné linky opustilo vyše 640-tisíc áut.

„Ide o úspešný model s výbornými vlastnosťami. Sme presvedčení o tom, že tretia generácia modelu Kia Ceed zaznamená ešte väčší predajný úspech,“ hovorí predajca vozidiel Kia, spoločnosti Motor Car Košice, s.r.o. Branislav Porubčan.

Kia nenechala nič na náhodu a nový Ceed ponúkne s viacerými novinkami s dôrazom na kvalitu a bezpečnosť. Nový Ceed navrhli v európskom dizajnovom centre spoločnosti Kia v nemeckom Frankfurte nad Mohanom. Emóciami nabitý dizajn si novinka požičala od modelu Stinger.

„Auto je ešte oveľa sebavedomejšie, športovejšie a oproti generačnému predchodcovi nižšie a širšie. Nová Kia Ceed je už štandardne vybavená dennými LED svetlami v štýle ľadovej kocky. Novinkou je, že sú integrované priamo do svetlometov v každej verzii. Záujemcovia si však budú môcť vybrať aj Full LED predné svetlomety,“ špecifikuje novinky predajca B. Porubčan.

Aj v interiéri dochádza k zmenám. Nový Ceed je ergonomickejší ako kedykoľvek predtým a v kabíne sa nachádzajú ešte kvalitnejšie materiály, ako u predchodcu.

„Palubná doska je rozdelená na hornú časť určenú pre informačno-zábavný systém s „plávajúcou“ dotykovou obrazovkou a spodnú s ovládacími prvkami audiosystému a ventilácie. Všeobecne môžeme tvrdiť, že kabína ponúkne škálu nových technológií, ktoré zvyšujú komfort a pohodlie.“

Srdcom každého auta je motor. Ani v tomto prípade nebude nová Kia Ceed zaostávať. Práve naopak. Môže byť poháňaná širokým výberom pohonných jednotiek.

„Ponuka benzínových motorizácií začína 1,0-litrovým turbomotorom T-GDi s výkonom 120 koní. Namiesto staršieho 1,6-litrového motora GDI prináša Kia nový 1,4-litrový motor T-GDi s výkonom 140 koní. Zákazník si však môže zvoliť aj 1,4-litrový motor MPi s výkonom 100 koní. Ceed prichádza aj s úplne novým naftovým motorom 1,6 CRDi, ktorý ponúka 280 Nm krútiaceho momentu. K dispozícii bude vo výkonových verziách 115 a 136 koní.“

Spomínané motorizácie budú dostupné so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou, avšak nové motory 1,4 T-GDi a 1,6 CRDi aj so 7-stupňovou dvojspojkovou automatickou prevodovkou.

Nový Ceed, ako prvé auto z modelov Kia, ponúkne zákazníkom systém asistenta sledovania v jazdnom pruhu, teda technológiu autonómneho riadenia druhej úrovne.

„V praxi to znamená, že asistent sleduje vozidlá pred vodičom a identifikuje dopravné značenie, aby auto udržal v jeho jazdnom pruhu. V závislosti od situácie dokáže v kolóne riadiť zrýchlenie, brzdenie a riadenie vozidla,“ objasňuje novinku predajca Motor Car Košice, s.r.o.

V novej verzii Kia Ceed samozrejme nebudú chýbať adaptívny tempomat s funkciou Stop & Go, systém monitorovania mŕtveho uhla, upozornenie na križujúce vozidlá pri cúvaní, inteligentný parkovací asistent či funkcia rozpoznávania chodcov s haptickými výstrahami na volante v rámci systému varovania pred čelnou zrážkou.

Nová Kia Ceed sa začne vyrábať v máji 2018 v závode Kia v Žiline. Do predaja sa na Slovensku dostane v júni 2018. Benefitom pre zákazníkov je záruka na sedem rokov alebo 150-tisíc kilometrov, podľa toho, čo nastane skôr. Prvé tri roky je záruka bez obmedzenia kilometrov. Záruka na prehrdzavenie karosérie je dvanásť a na vady laku až päť rokov. Okrem záruky je zákazníkom k dispozícii bezplatná asistenčná služba na území Európy.

Predajom auta sa starostlivosť o zákazníka nekončí. Dôkazom je aj Jarná servisná kampaň, počas ktorej urobí autorizovaný servis Kia 17 bodovú kontrolu auta zadarmo. Stačí sa objednať.

Kristián Sabo

5 tipov ako využiť ľahké priečky pri rekonštrukcii bytu

Pripravujete rekonštrukciu bytu? Využite ľahké priečky, ušetríte čas a vyhnete sa prachu i hluku. Poradíme vám, podľa čoho vyberať.

Dvojitý diplom medzi EU v Bratislave a UNWE v Sofii

Rektor EU v Bratislave podpísal zmluvu o dvojitom diplome s Univerzitou národného a svetového hospodárstva v Sofii.

Ustanovujúce valné zhromaždenie Alumni klubu EU v Bratislave

V utorok 19. júna 2018 sa uskutočnilo ustanovujúce valné zhromaždenie Alumni klubu Ekonomickej univerzity v Bratislave.

Kreditná karta – áno alebo nie

Názory na „kreditky“ sú dvojaké – priaznivci kreditnej karty by bez nej ani nevyšli z domu, no mnohí jej na chuť ešte neprišli.