Utorok, 20. október, 2020 | Meniny má VendelínKrížovkyKrížovky

Predstavenie novinky na IDEB 2018: Gerlach

Projekt reflektuje najnovšie poznatky z bojových operácií posledných dekád.

(Zdroj: Zetor)

Spoločnosť Zetor Engineering Slovakia, a.s., súčasť sektora Engineering HTC INVESTMENTS, a.s, predstavuje projekt taktického obranného vozidla 4x4 GERLACH. Projekt reflektuje najnovšie poznatky z bojových operácií posledných dekád.

Za návrhom, vývojom a realizáciou funkčného prototypu stojí spoločnosť Nemenej dôležité sú skúsenosti spoločnosti ZETOR Tractors v oblasti offroad techniky.

GERLACH – taktické vozidlo budúcnosti

Kľúčovou prednosťou GERLACH-u je fakt, že tento projekt zohľadňuje najnovšie technické, konštrukčné, ale aj bojové skúsenosti 21. storočia. Kým časť konkurentov v tomto segmente sú vozidlá vyvinuté pred niekoľkými desaťročiami, GERLACH ponúka novú úroveň ochrany, modularity, mobility a komfortu pre najrôznejšie typy nasadenia.

GERLACH – vysoký stupeň ochrany, vysoko konkurenčná cena

GERLACH vyniká predovšetkým unikátnou kombináciou dosiahnuteľného stupňa ochrany a vysokej mobility, a to za vysoko konkurenčnú cenu.

Kľúčové vlastnosti GERLACHU:

• Voliteľná balistická a protimínová ochrana – umožňuje nakonfigurovať GERLACH až na stupeň ochrany STANAG 4569 Volume 3, teda na jednu z najvyšších úrovní určených do podmienok s ohrozením tzv. IED – improvizovanými nástražnými výbušnými systémami.
  • Vysoko konkurenčná cena – v základnom prevedení už od 398 tisíc EUR. Cena platí pre všetkých zákazníkov bez rozdielu na cieľový trh.
  • Vysoká mobilita - kombinácia komfortného priestoru pre posádku – okrem obyvklých 2+2 a 2+3 ponúka GERLACH konfiguráciu aj na nadštandardný počet posádky 2+4. Za dosiahnutím vysokej mobility stoja predovšetkým vlastné unikátne konštrukčné riešenia a použitie kvalitných kľúčových komponentov od renomovaných európskych dodávateľov.

GERLACH - perspektívny globálny produkt

Projekt GERLACH cieli na všetky trhy, kde prebieha obstarávanie alebo obmena zastaralých viacúčelových vozidiel 4x4. Sme presvedčení, že práve GERLACH je odpoveďou na najnovšie a budúce požiadavky modernizácie armád či bezpečnostných zložiek.

FOX – vozidlo rýchleho nasadenia

Okrem vozidla Gerlach 4x4 vystavuje spoločnosť na veľtrhu aj vozidlo FOX. Ide o vozidlo rýchleho nasadenia s vysokou terénnou priechodnosťou kategórie RDV (Rapid Deployment Vehicle), určené pre potreby špeciálnych síl.

Vozidlo malo výstavnú premiéru na IDET-e v Brne, kde zaznamenalo pozitívne ohlasy u viacerých zákazníkov a podrobilo sa aj zahraničným vojskovým skúškam. www.zetorengineering.sk.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Zaplatiť za kávu či obed pomocou správy v čete? Už čoskoro

Náklady bude už čoskoro možné rozúčtovať aj pomocou aplikácií ako Messenger či WhatsApp.

Zelená Bratislava

Vyvetrajte si hlavu v jednom z najzelenších hlavných miest na svete.

Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?

Tím FortiGuard Labs zaznamenal značný nárast bezpečnostných hrozieb počas pandémie.