Sobota, 24. október, 2020 | Meniny má KvetoslavaKrížovkyKrížovky

Na bicykli po Burgenlande

Burgenland najlepšie spoznáte na tradičnom či elektrickom bicykli.

©Burgenland Tourismus, Peter Burgstaller©Burgenland Tourismus, Peter Burgstaller

Môžete sa tešiť na 2.500 km cyklotrás od jednoduchých výletov pre celú rodinu po náročné vytrvalostné trate pre profesionálov. Iba v regióne okolo Neziderského jazera nájdete takmer 40 ciest pre cyklistov, medzi nimi aj slávnu B10 okolo Neziderského jazera.

Na mierne zvlnenom teréne slnkom zaliateho stredného Burgenlandu sa horskí cyklisti dosýta vybláznia na piatich skvelých trasách a na cyklistickej drezine sa po nepoužívaných koľajniciach preveziete po idylickej krajine. Južný Burgenland so svojou 260 km dlhou Rajskou cyklotrasou, 23 požičovňami a viac ako 200 kvalitnými e-bicyklami je eldorádom pre milovníkov elektrických bicyklov.

Sedem najlepších cyklotrás v Burgenlande čaká iba na to, aby ste ich preskúmali. Táto mekka cyklistiky ponúka športovcom i rozsiahle služby, ako sú požičovne a opravovne bicyklov, mapy cyklotrás a ubytovacie zariadenia pre cyklistov.

Objavujte nádhernú krajinu na cyklistickej drezine!

Cyklistické dreziny, ktoré v závislosti od modelu odvezú 4 až 12 osôb, premávajú na starej železničnej trati dlhej celkovo 23 km. Počas cesty budete prechádzať idylickou krajinou slnečného stredného Burgenlandu: popri viniciach, slnečnicových poliach, tônistých lesoch a romantických dedinkách. Na svojej ceste môžete objaviť mnohé zaujímavosti: malé hrnčiarske múzeum, moderné múzeum architektúry a výstavu „Prírode na stope“ na malebnom zámku. Chutné múčniky a krémovú zmrzlinu nájdete v samostatnom pekárstve „Bahnhofsbäckerei“.