Sobota, 24. október, 2020 | Meniny má KvetoslavaKrížovkyKrížovky

Jedna návšteva divadla môže zachrániť až 4 ľudské životy

Zdá sa vám nepravdepodobné, že návštevou divadla je možné zachrániť niekomu život? Záleží na správnom načasovaní. Ak totiž prídete do vybraných slovenských divadiel v týždni od 11. do 14. júna 2018, v čase od 08:00 do 11:00, a v rámci projektu Divadelná kvapka krvi, ktorú organizuje Slovenský Červený kríž so spoločnosťou Kaufland darujete krv, môžete ňou pomôcť zachrániť až 4 ľudské životy. Toľko ich totiž môžu odborníci podľa prepočtov zachrániť vďaka objemu, ktorý zvyčajne pri jednom odbere krvi darcovi odoberú.

Slovenský Červený kríž (SČK) a spoločnosť Kaufland aktívne spolupracujú v rámci organizácie dobrovoľníkov na darovanie krvi už od roku 2014. Počet pravidelných darcov, ale aj prvodarcov, neustále rastie. Podľa oficiálnych štatistík sme mali na Slovensku v roku 2016 takmer 318-tisíc evidovaných dobrovoľných darcov krvi, z toho najviac v Bratislavskom, Žilinskom a Prešovskom kraji. Pravidelných darcov je približne 100-tisíc. Najviac odberov sa však uskutočnilo v Žilinskom, Prešovskom a Nitrianskom kraji. Tak neváhajte a pridajte sa do veľkej rodiny darcov krvi. Zahoďte obavy, tak ako 8 562 prvodarcov, ktorí sa vlani zapojili do lokálnych aj celoslovenských kampaní SČK zameraných na nových bezpríspevkových darcov krvi a urobte dobrý skutok, ktorý si zaslúži poklonu od nás všetkých.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností

Tesco si plne uvedomuje svoju zodpovednosť pri zásobovaní obyvateľov Slovenska potravinami.

Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?

Netradične ho oslávili v BILLA.

Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant

Grant vo výške 30 000 eur môžu vybrané subjekty získať vďaka charitatívnemu behu No Finish Line