Borguľa a Kuruc žiadajú vysvetlenie ku kontaminácii Dunaja

Mestskí poslanci Borguľa a Kuruc žiadajú od vedenia BVS okamžité vysvetlenie k vypusteniu neznámeho odpadu do Malého Dunaja.

Starosta Vrakune Martin Kuruc a mestský poslanec Martin Borguľa poslali dnes vedeniu BVS list, v ktorom žiadajú neodkladné vysvetlenie k videu, ktoré ukazuje vypustenie neznámeho odpadu do toku Malého Dunaja vo Vrakuni.

Včera sa na Internete objavila informácia doprevádzaná videom, ktoré ukazuje, ako čistička odpadových vôd vypustila neznámy odpad do toku Malého Dunaja vo Vrakuni.

„Video obsahuje otrasné zábery znečistenej rieky a uhynutých rýb. Dnes sme preto s kolegom, poslancom Martinom Kurucom poslali predsedovi Dozornej rady BVS Radovanovi Jenčíkovi a predsedovi predstavenstva BVS Zsoltovi Lukáčovi list, v ktorom ich žiadame o podanie vysvetlenia, ako mohla spoločnosť BVS takéto niečo dopustiť. Ďalej žiadame, aby nám BVS poskytla informáciu, či nemohli byť postihnuté spodné vody a aké má spoočnosť pripravené opatrenia, aby k podobným „aktivitám“ nedošlo v budúcnosti,“ povedal poslanec mesta Martin Borguľa.

Podľa poslancov môže mať vypustenie kontaminovanej vody a neznámeho odpadu do Malého Dunaja pre Bratislavu a jej zdroje pitnej vody katastrofálne dôsledky.

„Zábery na videu vyzerajú bez preháňania hrôzostrašne. Toto môže mať pre Bratislavu ďalekosiahle následky a môžeme hovoriť o ekologickej katastrofe. Bude nás naozaj veľmi zaujímať, z akého dôvodu k takémuto niečomu Bratislavská vodárenská spoločnosť pristúpila. Médiá budeme neodkladne informovať, akonáhle dostaneme od vedenia spoločnosti BVS odpoveď na náš list,“ povedal na záver poslanec mesta a starosta Vrakune Martin Kuruc.

Príloha: List vedeniu spoločnosti BVS

Dovolenka snov či chladnička plná jedla? Oslavujte s BILLA

BILLA tento rok oslavuje svoje 25-ročné pôsobenie na Slovensku, svojim zákazníkom sa rozhodla venovať ceny v hodnote 1 milión EUR.

Bardejov by mal byť konečne nezávislý

Nikdy som sa nemiešal do politiky viac, ako bolo nutné.

Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom

Luxusné európske a zaoceánske plavby sú oveľa dostupnejšie vďaka letenke v cene.

Zuzana Žirková: Šport v meste je v polčase rozpadu

„Podporujem AlenuBašistovú, pretože som presvedčená, že svojimi skúsenosťami a vedomosťami, výrazne pomôže športu v Košiciach.“