Borguľa a Kuruc žiadajú vysvetlenie ku kontaminácii Dunaja

Mestskí poslanci Borguľa a Kuruc žiadajú od vedenia BVS okamžité vysvetlenie k vypusteniu neznámeho odpadu do Malého Dunaja.

Starosta Vrakune Martin Kuruc a mestský poslanec Martin Borguľa poslali dnes vedeniu BVS list, v ktorom žiadajú neodkladné vysvetlenie k videu, ktoré ukazuje vypustenie neznámeho odpadu do toku Malého Dunaja vo Vrakuni.

Včera sa na Internete objavila informácia doprevádzaná videom, ktoré ukazuje, ako čistička odpadových vôd vypustila neznámy odpad do toku Malého Dunaja vo Vrakuni.

„Video obsahuje otrasné zábery znečistenej rieky a uhynutých rýb. Dnes sme preto s kolegom, poslancom Martinom Kurucom poslali predsedovi Dozornej rady BVS Radovanovi Jenčíkovi a predsedovi predstavenstva BVS Zsoltovi Lukáčovi list, v ktorom ich žiadame o podanie vysvetlenia, ako mohla spoločnosť BVS takéto niečo dopustiť. Ďalej žiadame, aby nám BVS poskytla informáciu, či nemohli byť postihnuté spodné vody a aké má spoočnosť pripravené opatrenia, aby k podobným „aktivitám“ nedošlo v budúcnosti,“ povedal poslanec mesta Martin Borguľa.

Podľa poslancov môže mať vypustenie kontaminovanej vody a neznámeho odpadu do Malého Dunaja pre Bratislavu a jej zdroje pitnej vody katastrofálne dôsledky.

„Zábery na videu vyzerajú bez preháňania hrôzostrašne. Toto môže mať pre Bratislavu ďalekosiahle následky a môžeme hovoriť o ekologickej katastrofe. Bude nás naozaj veľmi zaujímať, z akého dôvodu k takémuto niečomu Bratislavská vodárenská spoločnosť pristúpila. Médiá budeme neodkladne informovať, akonáhle dostaneme od vedenia spoločnosti BVS odpoveď na náš list,“ povedal na záver poslanec mesta a starosta Vrakune Martin Kuruc.

Príloha: List vedeniu spoločnosti BVS

Vaše umenie bude hýbať Tatrami. Zapojte sa do súťaže ZSSK

V hre je preukaz MAXI KLASIK a prestíž!

Dizajn exteriéru nových jednotiek môžu navrhnúť samotní cestujúci (vizualizácia).

Tipy, kam ísť na dovolenku počas Veľkej Noci

Využívate veľkonočné voľné dni na cestovanie? Tieto destinácie sú práve v kurze.

Tablet nie je na všetko, ale v tomto dokáže zázraky

Kde sa dvaja bijú, tablet víťazí.

Recenze youtubera JeezyJ: jak dopadla autokamera Mio MiVue 785 ?

Dotykový displej, GPS, radary a řada funkcí - jak dopadne autokamera Mio MiVue 785 Touch s nekompromisním testem youtubera JeezyJ?

Test youtubera JeezyJ autokamerky MiVue 785 Touch