Nemusím sa na nikoho spoliehať

Kúpou výrobkov privátnych značiek K-Classic, K-Purland, K-Bio a K-take it veggie podporíte nákup vozidiel na pomoc ľuďom v núdzi.

„Mám 74 rokov a som zdravotne ťažko postihnutý. Trpím hemiparézou, čo je čiastočné ochrnutie ľavej strany tela v dôsledku neliečeného vysokého krvného tlaku,“ hovorí pán Beťko z Liptovského Mikuláša, ktorý je jedným z nich. Ako dodáva, bolesť mu vystreľuje až do chrbtice a s pohyblivosťou má teda problém. „Prepravnú službu Slovenského Červeného kríža (SČK) využívam nielen dvakrát mesačne, na pravidelné lekárske prehliadky, ale momentálne aj na to, aby som sa dostal na rehabilitácie. Je to lepšie než sa spoliehať na príbuzných, ktorí nie vždy majú čas a možnosť uvoľniť sa z práce počas dňa. Z času na čas sa presúvam aj bežným taxíkom, keďže je u nás táto služba veľmi vyťažená a nie vždy je vozidlo SČK k dispozícii na ten termín, ktorý potrebujem,“ zdôrazňuje pán Beťko.

Prepravnú službu, ako jednu z terénnych sociálnych služieb, poskytuje 10 územných spolkov SČK pre takmer 2 700 klientov. Ide prevažne o ľudí v núdzi – osamelé matky s deťmi, seniorov, či ľudí so zdravotným postihnutím. Každý z nich potrebuje občas pomoc, či už pre svoj nepriaznivý zdravotný stav alebo sociálnu situáciu. Vďaka zákazníkom Kauflandu a tomuto projektu sa vlani podarilo zabezpečiť 5 špeciálne upravených vozidiel pre SČK a jeho terénne sociálne služby. Územné spolky v Humennom, Liptovskom Mikuláši a Senici tak mohli už fungujúcu prepravnú službu rozšíriť a ďalšie dva spolky, Žiar nad Hronom a Košice-okolie, ju mohli spustiť.

V tomto roku môžeme spoločne pomôcť ďalším ľudom. Stačí kúpiť niektorý z viac ako 1 800 druhov výrobkov, ktoré Kaufland ponúka pod značkami K-Classic, K-Purland, K-take it veggie, K-Bio, a urobiť tak dobrý skutok. „Spolu s naším partnerom vidíme, ako je táto služba potrebná. Projekt Pomoc na ceste reálne pomáha riešiť zložité životné situácie nielen odkázanému človeku, ale v konečnom dôsledku aj jeho rodine,“ zdôrazňuje Mgr. Zuzana Rosiarová Kesegová, generálna sekretárka SČK.

Tip na aukciu: 15 objektov, kde sa dá rozbehnúť biznis

Spoločnosť Stredoslovenská energetika Holding, a. s. predáva na strednom Slovensku niekoľko zaujímavých nehnuteľností.

Energetici rozsvecujú Svetielko nádeje

Občianske združenie Svetielko nádeje už 17 rokov pomáha zlepšovať život detí a mladistvých s onkologickým ochorením.

Noerr appoints a new national counsel starting from 2019

Noerr has promoted experienced lawyer, Martin Ťupek to national counsel from 1 January 2019.

Gansberg: Každý deň v objatí komfortu

Prvky bytového štandardu sú zásadnou súčasťou luxusného bývania. O tom niet pochýb.