Streda, 20. január, 2021 | Meniny má DaliborKrížovkyKrížovky

Dvojitý diplom medzi EU v Bratislave a UNWE v Sofii

Rektor EU v Bratislave podpísal zmluvu o dvojitom diplome s Univerzitou národného a svetového hospodárstva v Sofii.

Dvojitý diplom s Univerzitou národného a svetového hospodárstva v SofiiDvojitý diplom s Univerzitou národného a svetového hospodárstva v Sofii (Zdroj: Ekonomická univerzita v Bratislave)

Rektor Ekonomickej univerzity v Bratislave Ferdinand Daňo podpísal 19. júna 2018 zmluvu o dvojitom diplome medzi Ekonomickou univerzitou v Bratislave a Univerzitou národného a svetového hospodárstva v Sofii (UNWE). Zmluva bola podpísaná za prítomnosti Andreja Kisku, prezidenta Slovenskej republiky a Rumena Radeva, prezidenta Bulharskej republiky, ktorý je v dňoch 19. a 20. júna 2018 na oficiálnej návšteve Slovenska.

Dvojitý diplom bude realizovaný medzi Fakultou medzinárodných vzťahov EU v Bratislave a Katedrou medzinárodných ekonomických vzťahov a biznisu UNWE. Na príprave zmluvy sa podieľali prorektor pre medzinárodné vzťahy Boris Mattoš, dekan Fakulty medzinárodných vzťahov Rudolf Kucharčík a prodekan fakulty Samuel Goda. Zmluva bola uzatvorená na študijný program Hospodárska diplomacia na 2. stupni štúdia a za bulharskú stranu ju podpísal Statty Stattev, rektor UNWE. Dokument nadväzuje na zmluvu o bilaterálnej spolupráci medzi EU v Bratislave a UNWE uzatvorenú 5.11.2013.

Fakulty EU v Bratislave v súčasnosti realizujú 7 medzinárodných dvojitých a spoločných študijných programov s 8 partnerskými univerzitami v 7 štátoch v Európe (Veľká Británia, Nemecko, Francúzsko, Česká republika, Lotyšsko) a v Ázii (Čína, Thajsko).

Univerzita národného a svetového hospodárstva je jednou z najprestížnejších a najväčších univerzít v oblasti ekonómie v juhovýchodnej Európe. Absolventmi UNWE sú významní vedci, vládni predstavitelia (šiesti predsedovia vlád), zástupcovia krajiny v medzinárodných organizáciách, verejné osobnosti, podnikatelia atď. UNWE je lídrom vysokoškolského vzdelávania v Bulharsku s takmer 100 ročnou históriou. Univerzita má 8 fakúlt, 500 pedagógov, viac ako 20-tisíc študentov a poskytuje 43 bakalárskych, 108 magisterských a 38 doktorandských študijných programov. V roku 2016 bolo v rámci univerzity riešených 110 vedeckovýskumných projektov.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020

Celkový trh s uvedenými vozidlami tak poklesol o takmer 25% oproti roku 2019.

Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách

Digitalizácia má byť o moderných riešeniach, ktoré slúžia ľuďom. Ich zavádzanie do každodenného života je prioritou aj pre DATALAN

Pandémia presúva zákazníkov do online priestoru

Trend podčiarkujú čísla návštevnosti webstránky poisťovne a stavebnej sporiteľne Wüstenrot