COOP Jednota Slovensko - zastúpenie slovenských výrobkov

Na stretnutí sa prerokovala aj súčasná situácia v poľnohospodárstve a v potravinárstve.

(Zdroj: COOP Jednota Slovensko)

V nadväznosti na júnový členský vstup COOP Jednoty Slovensko do Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK) sa uskutočnilo oficiálne stretnutie jej predstaviteľov.
COOP Jednotu Slovensko zastupovali generálny riaditeľ, Ján Bilinský a vrchný riaditeľ obchodnej sekcie, Branislav Lellák, Slovenskú poľnoshopodársku a potravinársku komoru reprezentoval jej podpredseda pre potravinásrtvo, Marián Šolty.

Predmetom spoločného stretnutia bola vzájomná dohoda o podpore slovenských prvovýrobcov, kde COOP Jednota Slovensko deklarovala SPPK zastúpenie slovenských výrobkov na úrovni 70%. Uvedené percento je evidované z predajných dát, čím potvrdzuje skupina COOP Jednota prvenstvo najväčšieho predajcu slovenských výrobkov na Slovensku. Predstavitelia ďalej diskutovali o možnostiach spolupráce a hľadaní nových ciest pre spoločný rozvoj.

Na stretnutí sa prerokovala aj súčasná situácia v poľnohospodárstve a v potravinárstve, predstavitelia sa dotkli témy navrhovaného zákona o neprimeraných podmienkach, kde spoločne vyslovili obavu z jeho dopadu na slovenskú produkciu a maloobchod.

“Myslíme si, že navrhovaný zákon nebude prínosom do takej miery, ako vyhlasujú jeho tvorcovia. Obávame sa, že zákon prinesie tlak na cenu a dovoz lacnejších prouduktov”, uviedol generálny riaditeľ COOP Jednoty Slovensko, Ján Bilinský.

4 konkrétne tipy, ako získať peniaze na rozvoj podnikania

Financovať svoju firmu nemusíte len z vlastného.

Cena elektriny rastie, čo to znamená pre firmy?

O vývoji cien hovorí Marián Ponechal, vedúci propozícií a analýz ZSE Energia.

Manažment a svet v pohybe, výzvy, príležitosti a hrozby

Opäť vyše 150 odborníkov zo 4 svetadielov z 20 štátov sa zišlo na ďalšej pravidelnej vedeckej konferencii Fakulty manažmentu PU.

Boli ste v Novembri 89 na námestí? Patrí vám verejná vďaka!

O2 ďakuje ľuďom, ktorí pre nás v Novembri 89 vybojovali slobodu.