Pondelok, 20. september, 2021 | Meniny má Ľuboslav(a)KrížovkyKrížovky

COOP Jednota Slovensko - zastúpenie slovenských výrobkov

Na stretnutí sa prerokovala aj súčasná situácia v poľnohospodárstve a v potravinárstve.

(Zdroj: COOP Jednota Slovensko)

V nadväznosti na júnový členský vstup COOP Jednoty Slovensko do Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK) sa uskutočnilo oficiálne stretnutie jej predstaviteľov.
COOP Jednotu Slovensko zastupovali generálny riaditeľ, Ján Bilinský a vrchný riaditeľ obchodnej sekcie, Branislav Lellák, Slovenskú poľnoshopodársku a potravinársku komoru reprezentoval jej podpredseda pre potravinásrtvo, Marián Šolty.

Predmetom spoločného stretnutia bola vzájomná dohoda o podpore slovenských prvovýrobcov, kde COOP Jednota Slovensko deklarovala SPPK zastúpenie slovenských výrobkov na úrovni 70%. Uvedené percento je evidované z predajných dát, čím potvrdzuje skupina COOP Jednota prvenstvo najväčšieho predajcu slovenských výrobkov na Slovensku. Predstavitelia ďalej diskutovali o možnostiach spolupráce a hľadaní nových ciest pre spoločný rozvoj.

Na stretnutí sa prerokovala aj súčasná situácia v poľnohospodárstve a v potravinárstve, predstavitelia sa dotkli témy navrhovaného zákona o neprimeraných podmienkach, kde spoločne vyslovili obavu z jeho dopadu na slovenskú produkciu a maloobchod.

“Myslíme si, že navrhovaný zákon nebude prínosom do takej miery, ako vyhlasujú jeho tvorcovia. Obávame sa, že zákon prinesie tlak na cenu a dovoz lacnejších prouduktov”, uviedol generálny riaditeľ COOP Jednoty Slovensko, Ján Bilinský.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Slovensko sa od polovice septembra zaradilo medzi krajiny, ktoré môžu poskytnúť ľuďom so zdravotným znevýhodnením plnohodnotnú...

18. sep

Pokusy, diskusie aj 10 fascinujúcich nových objavov, ktoré môžu zachrániť život.

18. sep
Moderná vila z betónu

Máme pre vás tip na stavebný materiál, s ktorým to ľahko dosiahnete.

17. sep
Skryť Zatvoriť reklamu