COOP Jednota Slovensko - zastúpenie slovenských výrobkov

Na stretnutí sa prerokovala aj súčasná situácia v poľnohospodárstve a v potravinárstve.

(Zdroj: COOP Jednota Slovensko)

V nadväznosti na júnový členský vstup COOP Jednoty Slovensko do Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK) sa uskutočnilo oficiálne stretnutie jej predstaviteľov.
COOP Jednotu Slovensko zastupovali generálny riaditeľ, Ján Bilinský a vrchný riaditeľ obchodnej sekcie, Branislav Lellák, Slovenskú poľnoshopodársku a potravinársku komoru reprezentoval jej podpredseda pre potravinásrtvo, Marián Šolty.

Predmetom spoločného stretnutia bola vzájomná dohoda o podpore slovenských prvovýrobcov, kde COOP Jednota Slovensko deklarovala SPPK zastúpenie slovenských výrobkov na úrovni 70%. Uvedené percento je evidované z predajných dát, čím potvrdzuje skupina COOP Jednota prvenstvo najväčšieho predajcu slovenských výrobkov na Slovensku. Predstavitelia ďalej diskutovali o možnostiach spolupráce a hľadaní nových ciest pre spoločný rozvoj.

Na stretnutí sa prerokovala aj súčasná situácia v poľnohospodárstve a v potravinárstve, predstavitelia sa dotkli témy navrhovaného zákona o neprimeraných podmienkach, kde spoločne vyslovili obavu z jeho dopadu na slovenskú produkciu a maloobchod.

“Myslíme si, že navrhovaný zákon nebude prínosom do takej miery, ako vyhlasujú jeho tvorcovia. Obávame sa, že zákon prinesie tlak na cenu a dovoz lacnejších prouduktov”, uviedol generálny riaditeľ COOP Jednoty Slovensko, Ján Bilinský.

Ako dostať akné pod kontrolu? Odhaľte jeho príčiny!

Prečo vás trápia čierne a biele bodky alebo vyrážky? Porozumejte spúšťacím faktorom a zlepšite stav svojej problematickej pleti.

Ušetrite na vykurovaní s novým Teplom so zárukou od ZSE

Vedeli ste, že väčšina nákladov na energie obvykle pripadá na vykurovanie a ohrev vody?

Vo VSD prepli na vyššiu rýchlosť, šetria nám čas a peniaze

Každý chce dobré a rýchle riešenia. Nečudo, veď súčasné technológie nás už dávno predbehli.

Alena Bašistová: Nikomu nejdem brať hlasy a ani s nimi kšeftovať

​​​​​​​Rozhovor s nezávislou kandidátkou na primátorku mesta Košice, Alenou Bašistovou.