Sobota, 24. október, 2020 | Meniny má KvetoslavaKrížovkyKrížovky

Koľko peňazí pribaliť deťom na tábor

Čas prázdnin je tu a s ním sa neodmysliteľne spájajú i tábory pre deti. Zisťovali sme, aké vreckové majú deti na týždenný tábor.

Oslovili sme niekoľko rodičov s otázkou, či svoje deti posielajú v lete do táborov a aké vreckové im pribalia. Viacerí sa zhodli na tom, že na plne vybavený tábor so stravou a komplet starostlivosťou stačí 10-20 eur na týždeň. V priemere deti dostávajú približne 2 až 3 eurá na deň. Niektorí rodičia deťom doprajú vyššiu sumu, najmä ak je počas tábora plánovaný výlet niekam do mesta alebo obchodného centra. „Keď išiel Miško na výlet do čokoládovne, dali sme mu 20 eur, aby si tam kúpil na čo má chuť,“ priznala jedna z mamičiek Zuzana.

Deti väčšinu peňazí míňajú na jedlo a drobné darčeky pre rodinu: „ Môj malý skoro všetko minie na jedlo, aj keď ho má zabezpečené a zbalené. Vždy si niečo kúpi a tiež nám prinesie nejakú magnetku alebo pohľadnicu z tábora“, hovorí mamička z Trenčína.

Niektorí rodičia riešia dilemu, koľko peňazí zbaliť tým, že deťom pribalia aj platobnú kartu s nízkymi denným limitom. „Naša Aďka do táborov nechodí, ale na lyžiarsky dostala 20 eur v hotovosti a 30 eur mala na svojom detskom účte. Dali sme jej pre istotu kartu s denným limitom 10 eur,“ dopĺňa Barbora z Bratislavy. Aj ďalší rodičia sa priklonili k myšlienke, že „pre každý prípad“ sa karta zíde. Najmä u starších detí.

„Platobnú kartu k bezplatnému Detskému účtu vydávame pre deti od 6 rokov a rodičia vedia tento účet spravovať vo svojej mobilnej aplikácii aj Internet bankingu. Denný limit na karte je v rozpätí od 10 do 200 eur a rodič ho vie kedykoľvek na počkanie zmeniť,“ dopĺňa informáciu o detských účtoch segmentová manažérka v Tatra banke Janka Stašíková.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností

Tesco si plne uvedomuje svoju zodpovednosť pri zásobovaní obyvateľov Slovenska potravinami.

Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?

Netradične ho oslávili v BILLA.

Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant

Grant vo výške 30 000 eur môžu vybrané subjekty získať vďaka charitatívnemu behu No Finish Line