Streda, 28. júl, 2021 | Meniny má KrištofKrížovkyKrížovky

Atos kupuje spoločnosť Syntel

Bezons, Bratislava, 25. júla 2018 - Atos, globálny líder v digitálnej transformácii, oznámil dohodu o prevzatí globálneho poskytovateľa integrovaných informačných technológií a služieb znalostných procesov, spoločnosti Syntel. Dohoda má hodnotu približne 3,4 miliardy dolárov. Pre Atos znamená okrem iného získanie vysoko kompatibilného portfólia a novej zákazníckej základne. Okrem toho rozšíri možnosti spoločnosti poskytovať end-to-end služby zákazníkom v USA.

Thierry Breton, predseda predstavenstva a CEO spoločnosti Atoshovorí: „Som hrdý, že môžem oznámiť takýto dôležitý míľnik v rozvoji vedúceho postavenia Atosu. Akvizícia Syntelu, poprednej digitálnej spoločnosti založenej pred 38 rokmi, perfektne zapadá do našich strategických priorít. Pre našu divíziu Business & Platform Solutions predstavuje transformačný krok, keďže vďaka rozšírenej ponuke digitálnych služieb a synergiám v oblasti príjmov a nákladov výrazne posilní jej rastový a ziskový profil.“

Vďaka svojmu inovatívnemu biznis modelu, prispôsobenému obchodným výzvam klientov, dosiahol Syntel v roku 2017 príjmy vo výške 924 miliónov dolárov - z toho 89 % v Severnej Amerike - a prevádzkovú maržu 25 %. Skupina zamestnáva 23-tisíc inžinierov v 30 krajinách, pričom vyše 18-tisíc ich pôsobí v Indii. Celý manažment Syntelu prejde do spoločnosti Atos.

Skupina vďaka synergiám očakáva výrazné prínosy v oblasti nákladov a príjmov. Celkovo sa výhody na strane nákladov odhadujú na 120 miliónov dolárov ročne. Silné portfólio a navzájom sa dopĺňajúca zákaznícka základňa oboch spoločností vytvoria viaceré príležitosti na cross-selling. Do konca roka 2021 by sa tak malo podariť získať len vďaka týmto synergiám približne 250 miliónov dolárov - polovicu z nich do konca roka 2020 s približne 50 % prevádzkovou maržou.

Spojenie oboch spoločností umožní Atosu poskytnúť zákazníkom jedinečné portfólio pre end-to-end digitálnu transformáciu. To sa premietne do už identifikovaných a vykonateľných iniciatív na získanie príjmových synergií v nasledovných oblastiach:

·využitie portfólia Syntelu v konkrétnych digitálnych službách, inteligentnej automatizácii a modernizácii IT pre zákazníkov Atosu v Severnej Amerike a Európe

·nové globálne možnosti na získanie rozsiahlych projektov end-to-end digitálnej transformácie

·využitie portfólia Atosu v oblastiach kybernetickej bezpečnosti, big data, IDM a iných služieb pre zákazníkov Syntelu.

Podrobnosti o akvizícii sú k dispozícii na:

****

O Atos

Atos so svojimi približne 100 000 zamestnancami v 73 krajinách a ročným obratom vo výške 12 miliárd EUR je globálnym lídrom v digitálnej transformácii. Atos je európskou jednotkou v riešeniach Big Data, kybernetickej bezpečnosti, vysoko výkonnej výpočtovej infraštruktúry (High Performance Computing) a digitálnych pracovísk (Digital Workplace). Poskytuje cloudové služby, infraštruktúrne a dátové služby, rovnako ako aj transakčné služby prostredníctvom Worldline, európskeho lídra v oblasti platobných služieb.

Vďaka vysokej technologickej a digitálnej odbornosti a znalostiam priemyselných odvetví, Atos podporuje digitálnu transformáciu svojich klientov naprieč všetkými obchodnými odvetviami: finančné služby, výrobný priemysel, médiá, energetika a verejné služby, štátny verejný sektor, obrana, zdravotníctvo, retailové podniky, telekomunikácie a doprava.

Atos začal pôsobiť na Slovensku po akvizícii spoločnosti Siemens IT Solutions and Services v októbri 2010 pod menom Atos IT Solutions and Services, s.r.o. Atos Slovensko dosiahol v roku 2016 čistý obrat 68 897 065 EUR a zamestnáva 304 zamestnancov v Bratislave, Prievidzi, Košiciach a Banskej Bystrici.

Skupina Atos je celosvetovým technologickým partnerom Olympijských a Paralympijských hier a pôsobí pod značkami Atos, Atos Consulting, Atos Worldgrid, Bull, Canopy, Unify a Worldline. Atos SE (Societas Europaea) je kótovaná na burze cenných papierov CAC40 Paris.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Nemusíme dlho bádať, aby sme prišli na to, že strava postavená na čerstvých plodoch je tá najzdravšia.

3 h
Projekt na Šancovej.

Investičná skupina Proxenta získala do portfólia developerský projekt v Bratislave v blízkosti bratislavskej Hlavnej stanice.

5 h

Potreba zmeny životného štýlu na zníženie environmentálneho dopadu rezonuje v rôznych spoločenských a komunitných kruhoch.

6 h