Piatok, 20. september, 2019 | Meniny má Ľuboslav(a)

Atos kupuje spoločnosť Syntel

Bezons, Bratislava, 25. júla 2018 - Atos, globálny líder v digitálnej transformácii, oznámil dohodu o prevzatí globálneho poskytovateľa integrovaných informačných technológií a služieb znalostných procesov, spoločnosti Syntel. Dohoda má hodnotu približne 3,4 miliardy dolárov. Pre Atos znamená okrem iného získanie vysoko kompatibilného portfólia a novej zákazníckej základne. Okrem toho rozšíri možnosti spoločnosti poskytovať end-to-end služby zákazníkom v USA.

Thierry Breton, predseda predstavenstva a CEO spoločnosti Atoshovorí: „Som hrdý, že môžem oznámiť takýto dôležitý míľnik v rozvoji vedúceho postavenia Atosu. Akvizícia Syntelu, poprednej digitálnej spoločnosti založenej pred 38 rokmi, perfektne zapadá do našich strategických priorít. Pre našu divíziu Business & Platform Solutions predstavuje transformačný krok, keďže vďaka rozšírenej ponuke digitálnych služieb a synergiám v oblasti príjmov a nákladov výrazne posilní jej rastový a ziskový profil.“

Vďaka svojmu inovatívnemu biznis modelu, prispôsobenému obchodným výzvam klientov, dosiahol Syntel v roku 2017 príjmy vo výške 924 miliónov dolárov - z toho 89 % v Severnej Amerike - a prevádzkovú maržu 25 %. Skupina zamestnáva 23-tisíc inžinierov v 30 krajinách, pričom vyše 18-tisíc ich pôsobí v Indii. Celý manažment Syntelu prejde do spoločnosti Atos.

Skupina vďaka synergiám očakáva výrazné prínosy v oblasti nákladov a príjmov. Celkovo sa výhody na strane nákladov odhadujú na 120 miliónov dolárov ročne. Silné portfólio a navzájom sa dopĺňajúca zákaznícka základňa oboch spoločností vytvoria viaceré príležitosti na cross-selling. Do konca roka 2021 by sa tak malo podariť získať len vďaka týmto synergiám približne 250 miliónov dolárov - polovicu z nich do konca roka 2020 s približne 50 % prevádzkovou maržou.

Spojenie oboch spoločností umožní Atosu poskytnúť zákazníkom jedinečné portfólio pre end-to-end digitálnu transformáciu. To sa premietne do už identifikovaných a vykonateľných iniciatív na získanie príjmových synergií v nasledovných oblastiach:

·využitie portfólia Syntelu v konkrétnych digitálnych službách, inteligentnej automatizácii a modernizácii IT pre zákazníkov Atosu v Severnej Amerike a Európe

·nové globálne možnosti na získanie rozsiahlych projektov end-to-end digitálnej transformácie

·využitie portfólia Atosu v oblastiach kybernetickej bezpečnosti, big data, IDM a iných služieb pre zákazníkov Syntelu.

Podrobnosti o akvizícii sú k dispozícii na:

****

O Atos

Atos so svojimi približne 100 000 zamestnancami v 73 krajinách a ročným obratom vo výške 12 miliárd EUR je globálnym lídrom v digitálnej transformácii. Atos je európskou jednotkou v riešeniach Big Data, kybernetickej bezpečnosti, vysoko výkonnej výpočtovej infraštruktúry (High Performance Computing) a digitálnych pracovísk (Digital Workplace). Poskytuje cloudové služby, infraštruktúrne a dátové služby, rovnako ako aj transakčné služby prostredníctvom Worldline, európskeho lídra v oblasti platobných služieb.

Vďaka vysokej technologickej a digitálnej odbornosti a znalostiam priemyselných odvetví, Atos podporuje digitálnu transformáciu svojich klientov naprieč všetkými obchodnými odvetviami: finančné služby, výrobný priemysel, médiá, energetika a verejné služby, štátny verejný sektor, obrana, zdravotníctvo, retailové podniky, telekomunikácie a doprava.

Atos začal pôsobiť na Slovensku po akvizícii spoločnosti Siemens IT Solutions and Services v októbri 2010 pod menom Atos IT Solutions and Services, s.r.o. Atos Slovensko dosiahol v roku 2016 čistý obrat 68 897 065 EUR a zamestnáva 304 zamestnancov v Bratislave, Prievidzi, Košiciach a Banskej Bystrici.

Skupina Atos je celosvetovým technologickým partnerom Olympijských a Paralympijských hier a pôsobí pod značkami Atos, Atos Consulting, Atos Worldgrid, Bull, Canopy, Unify a Worldline. Atos SE (Societas Europaea) je kótovaná na burze cenných papierov CAC40 Paris.

Nový Focus ST - exkluzívne vo Ford POP Up Store

Už od tohto víkendu: 21.9.2019 – 22.9.2019 si budú môcť záujemcovia prezrieť a otestovať úplne nový Focus ST.

Aj verejnosť si vyberá svojho Učiteľ Slovenska

Komenského inštitút dáva šancu poslať hlas inšpiratívnemu pedagógovi.

Púštne kráľovstvo: Prečo by ste mali navštíviť Jordánsko?

Červené a Mŕtve more, farebná púšť, historické miesta a do toho nádych Orientu.