Pondelok, 18. január, 2021 | Meniny má BohdanaKrížovkyKrížovky

Doprava 2018 – kadiaľ vedie cesta do budúcnosti?

V Žiline sa stretnú renomovaní odborníci z oblasti dopravy.

Súčasnosť a budúcnosť cestnej infraštruktúry, vízia verejnej osobnej dopravy na Slovensku aj vo svete a smerovanie železničnej i leteckej dopravy patria medzi hlavné témy najväčšej medzinárodnej konferencie na Slovensku, ktorá sa pod názvom DOPRAVA 2018 uskutoční v stredu 26. septembra v Žiline.

Prienikovou témou podujatia je Cesta do budúcnosti s akcentom upriamiť pozornosť na výzvy, ktoré má Slovensko pred sebou vo všetkých oblastiach dopravy. Odpovede na otázky odborníkov aj publika budú hľadať rešpektovaní spíkri zo Slovenska, Veľkej Británie, Indie a Českej republiky.

Program je rozdelený do piatich panelov, zameraných na cestnú, železničnú a leteckú dopravu, tiež inovácie a vízie v doprave na Slovensku i vo svete a prebiehať bude vo dvoch konferenčných sálach súbežne. Lákadlom je bohatý sprievodný program.

„Konferencia je najväčšie podujatie, ktoré organizujeme v rámci série eventov MY S VAMI. Od začiatku roka sme pripravili a zrealizovali pätnásť diskusných podujatí. Pre tému dopravy sme sa rozhodli, lebo rezonuje naprieč celou našou spoločnosťou. V regionálnych týždenníkoch MY máme záujem otvárať citlivé témy, keďže na Slovensku takmer niet región, ktorý by neriešil problém s dopravou,“ hovorí člen predstavenstva vydavateľstva Petit Press a riaditeľ MY novín Milan Mokráň.

V jednotlivých paneloch sa predstavia viacerí zaujímaví hostia – kapacity z akademickej obce, odborníci z praxe aj vizionári. Okrem iných napríklad generálni riaditelia železničných spoločností na Slovensku, Štefan Porubčan, koordinátor komunity Waze Slovensko, Lorna Uden, emeritná profesorka Staffordshire University vo Veľkej Británii či autor myšlienky o lietajúcom aute Štefan Klein. Obohatením programu budú aj ľudia zaoberajúci sa smart technológiami a novými riešeniami v oblasti dopravy.

„Rešpektovaní spíkri budú hovoriť o nových víziách vo všetkých druhoch dopravy. V diskusii dostanú priestor inovácie doma a vo svete, publikum zaujmú aj príbehy úspešných ľudí, podnikajúcich v oblasti dopravy. Doslova zážitkom bude sprievodný program. Cesta do budúcnosti je názov konferencie a v tomto duchu sa budú niesť všetky diskusné panely,“ hovorí riaditeľka agentúry M KREO Monika Janigová.

Záštitu nad konferenciou DOPRAVA 2018 prijal minister dopravy Slovenskej republiky Árpád Érsek, predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja Erika Jurinová, primátor Žiliny Igor Choma a rektor Žilinskej univerzity Jozef Jandačka.

Podujatie organizuje vydavateľstvo PETIT PRESS a agentúra M KREO. Vstupenky si môžete zakúpiť v sieti Ticketportal. Viac informácií, kontakty a kompletný prehľad spíkrov na konferencii nájdete na www.mydoprava.sk. Kontakt pre ďalšie informácie: Peter Ciglan peter.ciglan@petitpress.sk 0905 428 741

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente?

Januárové číslo biznisového mesačníka INDEX je už v predaji.

MATADOR Group mení vizuálnu identitu značky

Stojí za ňou brandingová agentúra GALTON Brands

Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon

Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon pre Slovensko a Českú republiku v segmente dioptrických skiel.