Utorok, 20. október, 2020 | Meniny má VendelínKrížovkyKrížovky

Nová generace analýzy firem dohlíží nad jejich zdravím

Jen 6 % českých firem má nízké riziko selhání, říká nová generace analýzy zdraví firem. Dial Telecom patří mezi ně s ratingem 3A 1

Dial Telecom získala vysoký rating 3A 1 v hodnotení stability spoločností od Dun & BradstreetDial Telecom získala vysoký rating 3A 1 v hodnotení stability spoločností od Dun & Bradstreet (Zdroj: DialTelecom.cz)

Vysoké hodnocení v metodě stanovené Dun & Bradstreet "minimální riziko selhání", tedy okolo 95 bodů na 100bodové škále, může dostat podle certifikace pouze 6 % českých firem. Nová generace analýzy zdraví firem Dun & Bradstreet pak poskytujte informace o subjektech z více než 240 zemí, a to mimo jiné o rizicích, o dodavatelích, řízení a realizaci cíleného marketingu, CRM (řízení vztahů se zákazníky), tržbách a integraci údajů. Certifikaci v ČR provádí Bisnode Česká republika, a.s.

Nová generace analýzy zdraví firem

Mezi klíčové finanční ukazatele patří kromě standardních růstových ukazatelů (Cash Flow, Likvidita, údaje z rozvahy) také doba obratu krátkodobých pohledávek nebo závazků, rentabilita, ROI/ ROE/ ROA, poměrové ukazatele, analýza zkušeností (Platby ve splatnosti ad.) a řadu dalších.

Certifikace Dun & Bradstreet vyhodnotila takto například českého telekomunikačního operátora Dial Telecom - na základě řady ekonomických a dalších ukazatelů, tedy jako společnost s výbornou finanční situací, s velmi nízkým rizikem selhání v partnerských vztazích a bezproblémovém obchodování. Pouze 6 % českých firem má nižší riziko selhání.

Dohled nad finančním zdravím svých partnerů

Dial Telecom se tak s registrovaným číslem D-U-N-S® 49-505-6938 zařadil do projektu, v němž automaticky získává upozornění na změny ve finančním zdraví svých stávajících klientů ve světě, ale získá také informace o stabilitě partnerů budoucích. Umožňuje mu to lépe řídit finanční a investiční rizika.

Jde o významnou podporu pro prodejní i finanční oddělení společnosti. Pomocí kompilace historických dat a monitoringu finančního zdraví svých klientů tak mohou mnohem lépe vyhodnocovat obchodní potenciál partnerů a předvídat dopad svých investic.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Zaplatiť za kávu či obed pomocou správy v čete? Už čoskoro

Náklady bude už čoskoro možné rozúčtovať aj pomocou aplikácií ako Messenger či WhatsApp.

Zelená Bratislava

Vyvetrajte si hlavu v jednom z najzelenších hlavných miest na svete.

Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?

Tím FortiGuard Labs zaznamenal značný nárast bezpečnostných hrozieb počas pandémie.