Pondelok, 18. január, 2021 | Meniny má BohdanaKrížovkyKrížovky

Nová generace analýzy firem dohlíží nad jejich zdravím

Jen 6 % českých firem má nízké riziko selhání, říká nová generace analýzy zdraví firem. Dial Telecom patří mezi ně s ratingem 3A 1

Dial Telecom získala vysoký rating 3A 1 v hodnotení stability spoločností od Dun & BradstreetDial Telecom získala vysoký rating 3A 1 v hodnotení stability spoločností od Dun & Bradstreet (Zdroj: DialTelecom.cz)

Vysoké hodnocení v metodě stanovené Dun & Bradstreet "minimální riziko selhání", tedy okolo 95 bodů na 100bodové škále, může dostat podle certifikace pouze 6 % českých firem. Nová generace analýzy zdraví firem Dun & Bradstreet pak poskytujte informace o subjektech z více než 240 zemí, a to mimo jiné o rizicích, o dodavatelích, řízení a realizaci cíleného marketingu, CRM (řízení vztahů se zákazníky), tržbách a integraci údajů. Certifikaci v ČR provádí Bisnode Česká republika, a.s.

Nová generace analýzy zdraví firem

Mezi klíčové finanční ukazatele patří kromě standardních růstových ukazatelů (Cash Flow, Likvidita, údaje z rozvahy) také doba obratu krátkodobých pohledávek nebo závazků, rentabilita, ROI/ ROE/ ROA, poměrové ukazatele, analýza zkušeností (Platby ve splatnosti ad.) a řadu dalších.

Certifikace Dun & Bradstreet vyhodnotila takto například českého telekomunikačního operátora Dial Telecom - na základě řady ekonomických a dalších ukazatelů, tedy jako společnost s výbornou finanční situací, s velmi nízkým rizikem selhání v partnerských vztazích a bezproblémovém obchodování. Pouze 6 % českých firem má nižší riziko selhání.

Dohled nad finančním zdravím svých partnerů

Dial Telecom se tak s registrovaným číslem D-U-N-S® 49-505-6938 zařadil do projektu, v němž automaticky získává upozornění na změny ve finančním zdraví svých stávajících klientů ve světě, ale získá také informace o stabilitě partnerů budoucích. Umožňuje mu to lépe řídit finanční a investiční rizika.

Jde o významnou podporu pro prodejní i finanční oddělení společnosti. Pomocí kompilace historických dat a monitoringu finančního zdraví svých klientů tak mohou mnohem lépe vyhodnocovat obchodní potenciál partnerů a předvídat dopad svých investic.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente?

Januárové číslo biznisového mesačníka INDEX je už v predaji.

MATADOR Group mení vizuálnu identitu značky

Stojí za ňou brandingová agentúra GALTON Brands

Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon

Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon pre Slovensko a Českú republiku v segmente dioptrických skiel.