Sobota, 24. október, 2020 | Meniny má KvetoslavaKrížovkyKrížovky

Slováci nakupujú viac slovenskej zeleniny a ovocia ako vlani

(Zdroj: BILLA)

Slovenskí spotrebitelia prejavujú stále väčší záujem o produkty slovenských dodávateľov. Výnimkou nie je ani ovocie a zelenina od slovenských pestovateľov, ktorých predaj z roka na rok rastie. BILLA reagovala ešte v roku 2013 na potreby zákazníkov a uviedla ako jediný reťazec vlastnú privátnu značku Slovenská farma, prostredníctvom ktorej ponúka svojim zákazníkom slovenské ovocie a zeleninu, ako aj mäso rýdzo slovenského pôvodu. „Slováci si tento rok najviac obľúbili slovenské zemiaky, cherry paradajky, strapcové paradajky, jablká odrody Golden a prvú päticu uzatvárajú čerešne,“ uvádza na základe prieskumu nákupného správania zákazníkov v BILLA jej výkonná riaditeľka Albena Georgieva.

Ako ďalej dodáva, každý rok BILLA prináša pre svojich zákazníkov novinky a tento rok si zákazníci mohli pochutnať na vynikajúcich sladkých čučoriedkach od slovenských pestovateľov, osviežujúcich ríbezliach, šťavnatých broskyniach a do ponuky boli zaradené aj nové odrody jabĺk. Slovenskí zákazníci majú oproti predchádzajúcej letnej sezóne vyšší záujem o kúpu slovenskej kukurice. Dávajú tiež skôr prednosť menším cherry paradajkám, kým v minulosti skôr kupovali klasické veľké paradajky.

Aktuálne tvorí podiel predaja produktov našej privátnej značky Slovenská farma jednu pätinu na obrate všetkých privátnych značiek a oproti minulému roku evidujeme nárast tohto podielu. Značka Slovenská farma garantuje 100-percentný slovenský pôvod ovocia a zeleniny a mäsa v sieti supermarketov BILLA. Naši zákazníci majú istotu, že nami garantované slovenské ovocie a zelenina sú skutočne slovenské,“ konštatuje A. Georgieva.

Všetci slovenskí dodávatelia ovocia a zeleniny siete supermarketov BILLA garantujú čestným prehlásením krajinu pôvodu Slovensko. „So súhlasom našich dodávateľov vykonávame u nich pravidelné kontroly, na základe ktorých dáva BILLA svojim zákazníkom sľub 100-percentnej garancie slovenského pôvodu produktov značky Slovenská farma,“ prízvukuje A. Georgieva. V prípade, že by dodávatelia porušili interné pravidlá svojho obchodného partnera, BILLA by s nimi rozviazala spoluprácu. „Záleží nám na spokojnosti našich zákazníkov a akékoľvek zavádzajúce informácie sú pre nás neprijateľné,“ uzatvára nekompromisne výkonná riaditeľka.

Medzi slovenských dodávateľov ovocia a zeleniny spoločnosti BILLA patria Záhradkárske služby PAULIS v Marcelovej, firma VITA-ZEL z rovnakej obce, BONI FRUCTI z Dunajskej Lužnej, ZELENINÁRSKA SPOLOČNOSŤ v Pustých Úľanoch a GreenCoop družstvo zo Zlatnej na Ostrove.

Spoločnosť BILLA sa snaží vždy uprednostniť domácich výrobcov pred zahraničnými, ak ide o produkty porovnateľnej kvality. Dlhodobo podporuje lokálnych výrobcov a bude v tom aj naďalej pokračovať. Okrem už etablovanej značky Slovenská farma spustila vlani projekt BILLA regionálni dodávatelia, ktorý je pokračovaním podpory slovenských výrobcov. V rámci tohto projektu pribúda na pulty predajní ponuka výrobkov od malých i väčších lokálnych dodávateľov priamo z ich regiónu.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností

Tesco si plne uvedomuje svoju zodpovednosť pri zásobovaní obyvateľov Slovenska potravinami.

Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?

Netradične ho oslávili v BILLA.

Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant

Grant vo výške 30 000 eur môžu vybrané subjekty získať vďaka charitatívnemu behu No Finish Line