Sobota, 24. október, 2020 | Meniny má KvetoslavaKrížovkyKrížovky

Horúci hit dovolenkárov: Cestujú bez kufra a pasu

Doma ako v hoteli? Prečo nie! Čoraz viac dovolenkárov uprednostňuje domácky komfort pred ďalekou exotikou.

Tráviť dovolenku doma prestáva byť vecou šetrenia peňazí, stáva sa trendom. Fenomén takzvanej domalenky nie je pritom žiadna novinka. „Staycation“ (odvodený od „stay“ – ostať a „vacation“ – dovolenka) prvý raz pomenovali americkí novinári už v 40. rokoch minulého storočia, vtedy však malo promovanie domalenky skôr ekonomický význam, aby ľudia počas vojny nemíňali obmedzené zásoby pohonných hmôt. Žiaden div, že ďalšia masívna vlna domalenkárov sa zdvihla v čase svetovej krízy po roku 2007. Odvtedy nadšencov tohto typu relaxu každoročne pribúda. Prečo sa toľko ľudí vracia k starému známemu „všade dobre, doma najlepšie“?

Peniaze? Tu ide o viac!

Domalenka uspokojuje potreby dovolenkára z mnohých dôvodov. Nie každému vyhovujú stresy spojené s balením, vybavovaním turistických víz, neočakávaným meškaním lietadiel, či adrenalínovými stretnutiami s jedovatou morskou háveďou. Chcete sa im vyhnúť? Ľahká rada - ostaňte doma!

Stereotyp nehrozí

Domalenkovanie nie je žiadna nuda, naopak, dáva vám príležitosť objaviť úplne nové mesto a sledovať, ako dynamicky sa mení. Ruku na srdce, vo víre denného chaosu aj tak väčšinou chodievame zo zvyku po tých istých uliciach a do tých istých podnikov. Domalenkári neraz zistia, že ani týždeň nestačí na to, aby stihli obehať nové miestne kaviarne a užiť si všetky kultúrne lákadlá „svojho“ mesta.

Ako v luxusnom hoteli

Ak ste sa domalenku rozhodli poňať celkom doslova a necítite sa ani na túlačky ulicami, máme pre vás ďalší tip. Povýšte svoje bývanie na miesto, kde nájdete také pohodlie, že si budete pripadať ako v dovolenkovom rezorte.

Dobrým príkladom domalenkového raja je rezidenčný projekt Gansberg, ktorý aktuálne vyrastá na pravom svahu Koliby. Preberá hotelový koncept kategorizácie izieb a ponúka nadštandardné riešenie v podobe rozdelenia bytov do štyroch unikátnych kategórií, aby ste si mohli vybrať bývanie na mieru zladené s vaším životným štýlom.

V Gansbergu môžete tráviť domalenku s bublinkami v ruke a sledovaním západu slnka v CITY VIEW byte s majestátnymi výhľadmi na Bratislavu. Alebo radšej oddychujete ďaleko od hlučného davu? V QUIET byte nájdete presne to, čo potrebujete – svoju zónu pokoja. Aktívni domalenkári môžu zdokonaľovať majstrovstvo za grilom vo vlastnej záhradke svojho nového GARDEN bytu a tí najnáročnejší, čo si zakladajú na voľnom priestore, si vychutnajú veľkorysé metre štvorcové slobody v PREMIUM byte.

Toto všetko na vás čaká v jednej z najlukratívnejších častí Bratislavy, iba na skok od centra či od zelene Malých Karpát. Načo dovolenkovať len dva týždne na druhej strane sveta, keď môžete domalenkovať 365 dní v roku v Gansbergu?

www.gansberg.sk/

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností

Tesco si plne uvedomuje svoju zodpovednosť pri zásobovaní obyvateľov Slovenska potravinami.

Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?

Netradične ho oslávili v BILLA.

Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant

Grant vo výške 30 000 eur môžu vybrané subjekty získať vďaka charitatívnemu behu No Finish Line