Sobota, 31. október, 2020 | Meniny má AurelaKrížovkyKrížovky

Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku

Výrobné družstvo Javorina otvorilo nový showroom v Košiciach a to už necelé dva mesiace po úspešnom vstupe na český trh.

Výrobné družstvo Javorina otvorilo nový showroom v Košiciach a to už necelé dva mesiace po úspešnom vstupe na český trh a otvorení predvádzacích priestorov v Prahe. Nové priestory v Prahe a Košiciach sú dôsledkom zmeny obchodnej politiky družstva, ktorej cieľom je obmedziť export a zamerať sa na výrobu a predaj nábytku pod vlastnou obchodnou značkou Javorina. Expanzívnou stratégiou zároveň Javorina reaguje na rastúci dopyt Čechov a Slovákov po masívnom nábytku.

Slovenský výrobca dizajnového masívneho nábytku Javorina rozširuje počet vlastných predajných miest. Po Bratislave, Poprade a najnovšie aj Prahe pribudne nový showroom v Košiciach. V metropole východu mala Javorina doteraz len obchodné zastúpenie.„V uplynulom roku vzrástli tržby Javoriny o 10% a naďalej cítime rastúci dopyt po kvalitnom dizajnovom nábytku z prírodných materiálov. Snažíme sa preto k našim zákazníkom čo najviac priblížiť,“ vysvetľuje Slavormír Alžbetkin, obchodný riaditeľ výrobného družstva Javorina. Javorina prešla v roku 2016 zmenou vo vlastníckej štruktúre, pričom majoritný podiel získal slovenský investor, ktorý naštartoval zmenu vizuálnej identity a obchodnej stratégie družstva. V priebehu roku 2017 tak klesol podiel exportu na 55%, pričom Javorina deklarovala snahu o expanziu vlastnej značky aj za hranice Slovenska. Jedným z dôsledkov bol medziročný nárast tržieb aj produkcie o 10% a výrobné družstvo zaznamenalo v roku 2017 obrat 1,92 milióna eur.

Výrobca z východného Slovenska

Javorina kladie dôraz na kvalitu, trvácnosť a udržateľný rozvoj. Za ostatných 20 rokov predstavilauž niekoľko kolekcií, z ktorej prakticky každá zaujala spojením tradície, funkčnosti a dizajnu. Nábytok sa vyrába z masívneho dreva z obnoviteľných lesov, pričom materiálový cyklus výroby produkuje minimálne množstvo odpadu. V mene každého zákazníka navyše výrobné družstvo zasadí mladý dubový strom v novozaloženom poraste na východnom Slovensku. Na mnohé komponenty poskytuje Javorina doživotnú záruku. Kvalitné materiály a výrobný proces značke pravidelne zaisťujú úspechy aj na výstavách.Medzi mnohé ocenenia patrí titul Výrobok roku 2010 z výstavy v Nitre, či niekoľkonásobné udelenie Ceny Veľtrhu nábytku. Ministerstvo kultúry zas udelilo výrobnému družstvu Javorina Národnú cenu za dizajn.Všetky výrobky sa vyrábajú v Spišskej Belej a v ich cene je zahrnutý kompletný servis, doprava a montáž v rámci Slovenskej republiky.

Moderné priestory s prvkami minimalizmu

Košický showroom Javorina sa nachádza v mikrolokalite bývalého pivovaru Cassovar, len 5 minút od centra Košíc. Na atypickom pôdoryse s rozlohou 130 m2 nájdu návštevníci obľúbené, a pre Javorinu typické, produkty navrhnuté Leom Čellárom, no aj novinky z dielní dizajnérov ako Roman Vrtiška, Vladimír Žák, Tomáš Král, či EugeniaMinerva. Výsledkom súnové solitéry a kolekcie, ktoré nedávno rozšírili sortiment výrobného družstva. „Priestor je charakteristický symbiózou čistých jednoduchých línii v kontraste so surovými materiálmi priznaného sivého betónu na stenách, podlahe a bielom strope. Je to reflexia a odkaz na štruktúru dreva, ktorá tiež vyniká pri jeho kvalitnom spracovaní,“ vysvetľuje architekt Michal Seman, autor konceptu predajne. „Masívny dubový nábytok, ako výsledok prepracovaných detailov v prírodných farbách, je v kontraste s jednoduchým čistým strohým priestorom, v ktorom akcentujú drsné plochy betónu,“ dodáva Michal Seman.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Moringa a Ginkgo - pomocníci z prírody

Téma posilňovania zdravia je v dnešnej dobe veľmi populárna. Avšak, dosiahnutie perfektného zdravia vôbec nemusí byť tak náročné.

Pracujete? Vaše odvody zachraňujú podvýživené zdravotníctvo

Platíte odvody a dúfate, že ak ochoriete, zaplatia vám potrebnú liečbu? Pandémia a zlý návrh štátneho rozpočtu môžu veľa zmeniť.

1,6 milióna stavených na Trumpa! Kto bude mať pravdu?

Komunita alebo Bookmakeri?