Sobota, 19. jún, 2021 | Meniny má AlfrédKrížovkyKrížovky

Stanovisko primátora Nitry J. Dvonča k atmosfére v kampani

Som znechutený amosférou vo volebnej kampani, nezažil som ju ani v jednej z predchádzajúcich kampaní.

Možno si aj Vy spomínate na slová nitrianskeho biskupa Mons. Viliama Judáka, ktorý v auguste vyzval na mariánskej ďakovnej púti na zlepšovanie medziľudských vzťahov a čistú kampaň pred komunálnymi voľbami. Vzhľadom na atmosféru kampane mi dovoľte vyjadriť sa.

Vážení spoluobčania, priznám sa, som znechutený atmosférou, ktorú niekto živí. Nezažil som ju ani v jednej z predchádzajúcich kampaní. Ja spolu s našimi kandidátmi na poslancov sme od začiatku kampane prijali zásadu viesť nekonfliktnú kampaň. Nevyjadrujeme sa k nikomu, riešime náš program, o kvalite ktorého sme presvedčení. Sme v demokratickej spoločnosti, kde Ústava každému občanovi garantuje volebné právo, právo na politický názor a slobodu prejavu. Každodenné napádanie kandidátov a našich rodín pre politický názor, politickú príslušnosť či sympatie sú, podľa mňa, cez čiaru. Toto, čo sa deje nie je, podľa mňa, cesta k slušnejšej spoločnosti. Stačí si pozrieť sociálne siete a kvantá špiny, ktoré sa často, aj anonymne, lejú na konkrétnych ľudí.

Odmietame hrať špinavé hry, ktoré tu niekto rozohral a snaží sa nás do nich zaťahovať. Položme si spoločne otázku, komu majú prospieť? Spolu s mojim tímom si robíme pravidelné kontrolné prieskumy, ktoré ukazujú, že Nitrančania chcú pokoj pre svoju prácu a život, stabilitu, na základe ktorej si môžu plánovať budúcnosť. Forma našej komunikácie napĺňa naše očakávania a budeme sa jej držať až do konca kampane.

Na urážky, invektívy a osočovania nebudeme reagovať. Ak prekročia hranicu zákona, budeme postupovať právnou cestou. Nastavíme tak zrkadlo druhej strane. Tým, ktorí na nás útočia a zneisťujú slušných ľudí. Pozrite sa, kto to je. A sledujme spoločne, kam sa to celé bude uberať, kto z toho bude profitovať, kto to so svojou kandidatúrou a voličmi myslí úprimne, kto s kým v zákulisí chce len zobchodovať svoj politický potenciál. Zaujímavé je sledovať veľkoleposť kampaní a množstvo investovaných prostriedkov. Urobte si názor sami.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Anna Boleynová bola asi najznámejšia zo šiestich žien anglického kráľa Henricha VIII.

24 h

Odpovedá lekárka Nemocnice AGEL Košice-Šaca.

18. jún

Nemusíme dlho bádať, aby sme prišli na to, že strava postavená na čerstvých plodoch je tá najzdravšia.

18. jún