Štvrtok, 9. apríl, 2020 | Meniny má Milena

Hlavné výhody virtuálneho sídla

Podľa obchodného zákonníka musí mať každá spoločnosť uvedené sídlo v obchodnom registri. Pre podnikateľov sú dve riešenia.

1. riešenie je uvedenie sídla spoločnosti ako svoju trvalú adresu respektíve byt v osobnom vlastníctve.

2. riešenie využiť službu virtuálne sídlo firmy.

Odporúčame Vám riešenie č.2 a to z hlavného dôvodu, že odseparujete svoje podnikanie od osobného života. Ďalší dôvod môže byť exekučné konanie voči s.r.o. a môže byť zbavený aj váš majetok, ktorý sa nachádza v sídle v spoločnosti.

Hlavné dôvody pre virtuálne sídlo

• Výrazne lacnejšie nižšie mesačné náklady v porovnaní s prenájom kancelárie v Bratislave. Ročne môžete ušetriť až 2800€. Ak vychádzame za predpokladu že ročný prenájom 20m2 kancelárie stojí 3000€ (12 €/ m2 za kalendárny mesiac). Ročný prenájom virtuálneho sídla stoji 200€ (ak nie ste dlžníkom voči štátnym inštitúciám)
  • Atraktívna lokalita a reprezentatívne priestory
  • Separujete svoj osobný život od podnikateľských aktivít
  • Možnosť prenájmu zasadacieho priestoru – ak by ste potrebovali absolvovať stretnutie s klientom alebo stretnutie so štátnom inštitúciou. Zasadací priestor je viac reprezentatívny ako kaviareň v nákupnom centre. Zasadací priestor vám môže len pomôcť vo vašom business a klienti budú mať dojem a dôveru že to myslíte s podnikaním vážne.
  • Menej daňových kontrol – a to je vďaka tomu že v Bratislave fungujú desaťtisíce firiem. V porovnaní s menším mestom, kde je menej podnikateľov je väčšia pravdepodobnosť náhodnej daňovej kontroly.
  • Vaše sídlo a poštová schránka je riadne označené pre kontrolu z daňového úradu.
  • Ďalšie doplnkové služby ktoré Vám zjednodušia podnikanie a ušetria čas – napr. posielanie pošty, preberanie telefónov s vašim povolením, pravidelná kontrola elektronickej schránky a mnoho ďalších.

Niektoré spoločnosti ponúkajú aj takzvané výhodne balíky, väčšina spoločnosti ktoré ponúkajú virtuálne sídlo v Bratislave alebo v menších mestách ponúkajú aj ďalšie služby ako napr. založenie s.r.o. alebo predaj s.r.o.

Napr. spoločnosť eTuls International SK s.r.o. ponúka v balíku BIZ a PRO virtuálne sídlo v Bratislave na 12 mesiacov zadarmo.

Klienti Tatra banky majú zadarmo lekára na telefóne a iné služby

Ekonomické dopady, ktoré prináša situácia spojená s ochorením Covid-19, pocíti takmer každý Slovák.

Prečo vás raz GPS modul v autokamere zachráni...

To, co odlišuje kvalitní autokamery od těch laciných a zachrání vám i peněženku, je GPS modul – ten přímo už integrovaný uvnitř...

GPS modul, přímo integrovaný v autokameře, vás ochrání

Nadácia Orange navýši Fond pomoci o ďalších 100 000 eur

V rámci vývoja situácie a neutíchajúcej potrebe zmierniť celospoločenské dôsledky otvára jeho 2. fázu.