Utorok, 27. október, 2020 | Meniny má SabínaKrížovkyKrížovky

Volkswagen T-Cross má z každého niečo

Vyzerá ako malý Touareg, zaberá toľko miesta, čo Polo, ale vo vnútri ponúkne priestor Golfu.

Volkswagen T-Cross ukázal, ako sa dá čarovať s priestorom.

Nový Volkswagen T-Cross je najmenší člen rodiny crossoverov a SUV Volkswagenu. Napriek tomu, že ponuka automobilky sa v tomto segmente rozhodne nedá nazvať malá, modelu T-Cross sa darí byť jedinečný a ponúkať niečo nové.

Ako to chcete?

V tejto triede je najdôležitejšia možnosť výberu. Týka sa to rovnako ponuky farieb karosérie a rôznych diskov, ako aj možnosti na mieru si upraviť interiér, zobrazenie prístrojov, čalúnenie a podobne.

T-Cross toto všetko do bodky spĺňa. Ponúka 12 farieb karosérie, disky s priemerom 16-18 palcov v rôznych farbách, individuálny interiér a digitálny prístrojový štít. Ďalej je dôležitý imidž. Tu tiež T-Cross nezaostáva. Spredu vyzerá ako malý Touareg s prvkami T-Rocu. Je elegantný a zároveň svalnatý. Zboku mu dodávajú šmrnc ostré prelisy na karosérii. Vzadu zas nájdeme pre Volkswagen netradičný dizajnový prvok – LED svetlomety opticky prepojené pomocou reflexných pásov. Vyzerá to veľmi štýlovo. Interiér je ozvláštnený pekným náladovým osvetlením a moderným infotainmentom. Konektivita s Apple aj Androidom je samozrejmosťou. Kto chce, môže si dopriať audiosystém od Beats.

Viac, než sa zdá

T-Cross však skrýva eso v rukáve. Nie je len štýlový, ale aj praktický a bezpečný. V karosérii s dĺžkou iba 4,11 m ponúka nadpriemerne veľa priestoru aj na zadných sedadlách. Tie sú totiž posuvné v rozsahu až 14 centimetrov. Keď vzadu veziete útlejších pasažierov, môžete ich zas posunúť dopredu a získať tak batožinový priestor s objemom až 455 litrov.

To je o 10 viac, než má väčší T-Roc! Tam sa praktickosť T-Crossu však nekončí. Ak totiž potrebujete previezť nezvyčajne dlhé predmety, T-Cross vám to umožní vďaka dopredu sklápateľnému sedadlu spolujazdca.

Z bezpečnostných systémov je tu k dispozícii už klasické kombo autonómneho brzdenia a rozpoznávania chodcov, avšak v základe doplnené aj o asistent udržiavania v jazdnom pruhu, či manévrovaciu brzda. Posledná menovaná vás ušetrí o škrabance a ťukance pri manévrovaní v nízkych rýchlostiach. Viac informácií o novom T-Crosse nájdete na oficiálnom blogu Volkswagenu.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Pandémia spomaľuje inovácie. Spoločnosti šetria

Podniková mobilita rieši základné potreby firmy aj to, akým spôsobom bude spravovať dopravnú politiku i politiku vozového parku.

Developer roka YIT Slovakia je na Slovensku už desať rokov

K svojim 10. narodeninám dostal aj darček: až 3 ocenenia zo 14. ročníka ASB Gala.

Milan Murcko pri preberaní ceny verejnosti

Pomáhajte čítaním

Kúpou predplatného SME.sk podporíte projekt OMAMA.