Pondelok, 25. január, 2021 | Meniny má GejzaKrížovkyKrížovky

Panónsky zázrak adventu 2018

Sotva sa v Burgenlande skončil sviatok svätého Martina, otvárajú svoje brány prvé adventné trhy.

Adventné trhy zámok Esterhazy(c)Lennard LindnerAdventné trhy zámok Esterhazy(c)Lennard Lindner

Ponuka predvianočných koncertov ako aj kulinárske zážitky naladia všetkých na nadchádzajúce sviatočné dni. V predvianočnom čase sa desiatky burgenlandských adventných trhov s umeleckými remeslami a výstavou betlehemov postarajú o pôsobivé popoludnia a večery. Súčasťou programu je aj jazda na poníkoch a kočoch, kulinárske lahôdky a táborák, deti sa môžu tešiť na tvorivú a pekársku dielňu.

Slávnostné priestory zámku Esterházy i pôsobivý barokový vnútorný dvor sú kulisou pre vydarený adventný trh (7.- 16.12., piatok- nedeľa). Tradičný vianočný trh na hrade Forchtenstein je krásne osvetlený a patrí k najkrajším v Burgenlande. Aj zámky Halbturn (1.-16.12, sobota / nedeľa), Lackenbach (7.-9.12.), Kobersdorf (1.-2.12.) a Tabor (8. -16.12, sobota / nedeľa) stoja za predvianočnú návštevu.

Romantika nadovšetko

Nadmieru romantická je „ adventná míľa“ v meste Rust (23.11.-23.12., piatok - nedeľa.), taktiež stredoveký „Christkindlmarkt" v mestečku Stadtschlaining (2.12.) ako aj advent v uličke vínnych pivníc v historickej štvrti Heiligenbrunn, kde nájdete romantiku v desiatkach vinárskych domčekov pokrytých slamou. (8.-9.12.). Pešia zóna v Eisenstadte sa premení na pôsobivé vianočné trhy (23.11.-24.12.) a dedinka Mörbisch ponúkne „vianočný zázrak“ v malebných uličkách „Hofgassen“ (8.12.).

Idylický advent nájdete aj v kúpeľoch Bad Sauerbrunn, kde vás očaria prekrásne vyzdobené stromčeky. (1.-23.12., sobota a nedeľa). Tradičné kúpele Bad Tatzmannsdorf pozývajú na romantické vianočné trhy (8.-9.12.). V zábavnom parku Familypark St. Margarethen vás priláka nielen stovka vianočných stromčekov a blikajúce svetelné more, ale aj dráhové atrakcie všetkého druhu (30.11.-2.12. a 7.-9.12.).

Sviatočná klasika & pôsobivá ľudová hudba

Nielen adventné trhy, ale aj početné orchestre, zbory a súbory s tamburicou naladia na sviatočné dni. Ruský súbor „ Zarewitsch Don Kosaken“ pozýva na tradičné ruské Vianoce do evanjelického kostola v Eisenstadte, (1.12.). Kultúrne centrum venuje celý večer vianočnej klasickej piesni „Tichá noc“ (12.12.) a komorný spevák Herwig Pecoraro so svojim synom Mariom vnesie do sŕdc publika vianočnú náladu. (16.12.). Vinárske dvory „Weinquartett“ v obci Donnerskirchen otvoria svoje brány na ochutnávky vín a regionálnych špecialít (15.12.). a hudobník Ferry Janoska so svojim " Panónskym vianočným gala“ sa na zámku Esterházy postará počas adventu o vrchol hudobného zážitku (20.12.).

Viac informácií k panónskemu adventu ako aj k všetkým termínom nájdete na www.burgenland.info ako aj na advent.burgenland.info.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Služby spoločnosti Arval Slovakia, ktorá je lídrom trhu operatívneho lízingu u nás, preto musia byť bezchybné.

9 h

Riaditeľ školy Vladimír Vajcík: Za úspechmi našej školy je viac faktorov, najdôležitejší sú však učitelia.

11 h

Na jeho budúcnosť sme sa opýtali Mareka Mičienku, obsahového manažéra Seduo.sk