Sobota, 24. október, 2020 | Meniny má KvetoslavaKrížovkyKrížovky

Vianočné trhy pred Auparkom otvorí "otecko" Filip Tůma

KOŠICE - Vianočné trhy pred Aupark Košice budú aj tento rok nabité kvalitným programom a ponukou stánkov. V sobotu 24. novembra trhy oficiálne otvorí známy herec a operný spevák Filip Tůma spolu s víťazom súťaže Superstar Petrom Cmorikom a domácim sláčikovým orchestrom Musica IUVENALIS. Prvý decembrový víkend roztancuje malých aj veľkých návštevníkov Dominika Mirgová. Košičania sa môžu tešiť aj na koncerty Veroniky Rabada a Štefana Šteca a ľudovej hudby Hornád.

V spoločnom vystúpení Filipa Tůmu, Petra Cmorika a orchestra Musica Iuvenalis odoznejú nezabudnuteľné árie Figara, skladby z filmu Piráti z Karibiku a mnohé ďalšie. V Petrovom vystúpení si vypočujeme jeho vlastné skladby ako sú piesne Tulák či Dážď. Na záver vianočného koncertu nás Filip a Peter potešia najkrajšími vianočnými koledami. Otvorenie a koncert začnú na námestí pred Auparkom o 17:00 hod.

Nasledujúce tri predvianočné soboty vyplnia nemenej zaujímavé koncerty.

1. decembra 2018 urobí radosť svojimi hitmi návštevníkom speváčka Dominika Mirgová.

Tretí vianočný koncert 8. decembra bude patriť zamatovému hlasu Košičanky Veroniky Rabada, ktorá svoje pôsobenie na slovenskej hudobnej scéne odštartovala v roku 2002 ako členka kapely Hrdza. Hodinu pred koncertom o 16:00 hod. bude Mikuláš spolu s čertom a anjelom rozdávať deťom sladkosti za riekanku a pesničku.

Na poslednom vianočnom koncerte 15. decembra poteší návštevníkov svojim vystúpením skvelý spevák rusínskych piesní Štefan Štec, ktorý sa do povedomia verejnosti dostal aj vďaka úspešnému účinkovaniu v 1. sérii televíznej súťaže Zem spieva.

Trhy nesklamú ani tento rok pestrou ponukou stánkov. Popri už overených a obľúbených stánkoch s maďarskými langošmi, lokšami, zemiakovými plackami, pribudnú aj nové jedlá a chute. Obohatením bude napríklad stánok spájajúci tradičné a moderné jedlá v štýle streetfood alebo stánok, ktorý bude ponúkať veľký výber vín pre náročných konzumentov. Zaujímavým prírastkom k už tradičným remeselníckym stánkom bude ponuka ručne vyrábaných čokolád v naozaj jedinečných tvaroch pracovného náradia ako sú napr. francúzsky kľúč, kombinačky, karburátor alebo aj Fiat 500 či husle.

Trhy pred Aupark Košice potrvajú do nedele 23. decembra 2018.

Celý program:

24. 11. 2018

17:00 – Oficiálne otvorenie trhov. Spoločný vianočný koncert Filipa Tůmu, Petra Cmorika a sláčikového orchestra Musica Iuvenalis

1. 12. 2018

17:00 – koncert Dominky Mirgovej

8. 12. 2018

16:00 - Mikuláš pre deti

17:00 - koncert Veronika Rabada

15. 12. 2018

17:00 - koncert Štefana Šteca a ľudovej hudby Hornád

Všetky potrebné informácie sú dostupné na stránkachhttp://www.auparkkosice.sk alebo na https://www.facebook.com/kosice.aupark/

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností

Tesco si plne uvedomuje svoju zodpovednosť pri zásobovaní obyvateľov Slovenska potravinami.

Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?

Netradične ho oslávili v BILLA.

Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant

Grant vo výške 30 000 eur môžu vybrané subjekty získať vďaka charitatívnemu behu No Finish Line