Sobota, 24. október, 2020 | Meniny má KvetoslavaKrížovkyKrížovky

Diskusné podujatia sú ďalším rozmerom práce novinárov

Týždenníky MY organizujú diskusné podujatia na rôzne spoločenské témy.

Regionálne týždenníky MY, ktoré patria pod vydavateľský dom Petit Press, organizujú už takmer dva roky v regiónoch diskusné podujatia s odborníkmi na rôzne oblasti. Aktuálnou témou v súčasnosti je zavádzanie moderných technológií do fungovania slovenských miest a ich postupná premena na smart cities. Práve na túto oblasť bola zameraná séria diskusií v Nitre, Žiline, Bratislave, Banskej Bystrici, Zlatých Moravciach, Trenčíne, Trnave a ďalších mestách. O ich úspechu svedčí množstvo divákov priamo v sálach aj počet sledujúcich živých prenosov na Facebooku, ktorý sa pohyboval v tisícoch. Diváci na sociálnej sieti mali možnosť položiť otázky diskutujúcim, čo aj v mnohých prípadoch využili.

Okrem inteligentných miest boli ďalšími diskutovanými témami tepelné hospodárstvo (Prievidza), ekologické spracovanie odpadov (Považská Bystrica) či poľnohospodárstvo a krajinotvorba (Orava).

Samostatnou skupinou podujatí boli stretnutia s predsedami samosprávnych krajov. Od konca roka 2017 sa postupne uskutočnili vo všetkých krajských mestách. Ich ohlas medzi čitateľmi regionálnych týždenníkov MY je dôvodom, že v roku 2019 sa budú stretnutia so županmi konať opäť, pribudnú k nim aj diskusie s primátormi väčších slovenských miest.

V septembri 2018 zorganizovalo vydavateľstvo Petit Press a agentúra M KREO úspešnú medzinárodnú konferenciu DOPRAVA 2018 – Cesta do budúcnosti, na ktorej vystúpilo viac ako 40 odborníkov zo Slovenska, Veľkej Británie, Indie a Českej republiky. Materiál s ich vyjadreniami na konferencii odovzdal člen predstavenstva Petit Pressu Milan Mokráň v pondelok 10. 12. 2018 štátnej tajomníčke ministerstva dopravy a výstavby Ladislave Cengelovej, ktorá septembrovú konferenciu slávnostne otvárala.

„Sme radi, že konferencia mala úspech u odbornej verejnosti a verím, že v diskusných paneloch odznelo veľa inšpiratívnych informácií, ktoré sme zosumarizovali a odovzdali pani štátnej tajomníčke,“ povedal Milan Mokráň. „Ďakujeme, materiál si pozrieme preštudujeme a verím, že môže byť pre našich odborníkov v mnohých smeroch podnetný,“ odpovedala štátna tajomníčka Ladislava Cengelová. Program konferencie DOPRAVA 2018 sa konal súbežne v dvoch sálach a prišlo si ho pozrieť okolo 500 hostí.

Záštitu nad týmto podujatím prevzal minister dopravy a výstavby Slovenskej republiky Árpád Érsek, predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja Erika Jurinová, primátor mesta Žilina Igor Choma a rektor Žilinskej univerzity Jozef Jandačka.

Kontakt pre ďalšie informácie:

Peter Ciglan

peter.ciglan@petitpress.sk

0905 428 741

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností

Tesco si plne uvedomuje svoju zodpovednosť pri zásobovaní obyvateľov Slovenska potravinami.

Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?

Netradične ho oslávili v BILLA.

Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant

Grant vo výške 30 000 eur môžu vybrané subjekty získať vďaka charitatívnemu behu No Finish Line