Trápi vás chrípka alebo prechladnutie? Vieme, ako s nimi zatočiť

Niekedy jednoducho nepomôže pravidelný prísun vitamínov ani iná prevencia.

Asi každému z nás sa už stalo, že musel kvôli chorobe nedobrovoľne zostať v posteli. K našej imunite vie byť obzvlášť zákerné zimné obdobie, typické zvýšeným výskytom prechladnutia či chrípky. Keď sa vám nepodarí vyhnúť im, mali by ste vedieť, ako na ich príznaky.

Zatiaľ čo v zime musia horné dýchacie cesty vonku čeliť studenému vetru a celkovo chladnému počasiu, vo vnútri budov na ne zase pôsobí dráždivo suchý vzduch z vykurovania. Táto kombinácia kvality ovzdušia nahráva vírusovým ochoreniam, ktorých najčastejším dôsledkom je práve chrípka a prechladnutie. Pokiaľ sa pohybujete na pracovisku, kde je väčší počet osôb, riziko nakazenia sa navyše ešte znásobuje! Svoju chorobu by ste sa preto v žiadnom prípade nemali snažiť prechodiť a šíriť ju tak ďalej okolo seba.

Úľavu prinesú horúce nápoje

Typickými príznakmi prechladnutia je bolesť v krku, bolesť hlavy, upchatý nos a kašeľ. Pokiaľ sa k nim pridá ešte nechutenstvo, bolesť kĺbov a svalov, malátnosť a horúčka, môžete sa takmer určite ešte pred návštevou lekára staviť, že vás skolila chrípka. Tá v Európe ročne postihuje približne 50 miliónov ľudí1 a môže dokonca skončiť smrťou. Chorobu je preto potrebné utlmiť už v jej začiatkoch, a to najlepšie oddychom v posteli s teplým čajom s medom a citrónom. Na rad prichádzajú tiež horúce nápoje z lekárne.

Medzi obľúbené drinky pre dospelých (od 16 rokov) patrí napríklad Theraflu Forte chrípka a kašeľ horúci nápoj, pretože vďaka trom účinným látkam ponúka úľavu od príznakov prechladnutia a chrípky. Účinná látka paracetamol pôsobí proti bolesti a znižuje horúčku, fenylefrín uvoľňuje upchatý nos a pomáha znížiť opuch nosných dutín a guajfenezín uvoľňuje hlien a prináša úľavu pri vlhkom kašli. Prípravok Theraflu je dostupný aj v podobe kapsúl, pod názvom Theraflu chrípka a kašeľ tvrdé kapsuly, takže jeho pomoc môžete ľahko využiť naozaj kedykoľvek. Buďte vždy pripravení!

Pred použítím si pozorne prečítajte príbalovú informáciu. O prípadných rizikách a vedľajších účinkoch sa poraďte so svojim lekárom alebo lekárnikom. Theraflu Forte chrípka a kašeľ horúci nápoj 1 000 mg/200 mg/12,2 mg prášok na perorálny roztok vo vrecku a Theraflu chrípka a kašeľ tvrdé kapsuly 500 mg/100 mg/6,1 mg sú voľne predajné lieky na vnútorné použitie.

V prípade otázok kontaktujte prosím: GlaxoSmithKline Consumer Healthcare Česká republika s.r.o., Hvězdova 1734/2c, 140 00 Praha 4, mail: cz.info@gsk.com.Prípadné nežiaduce účinky prosím hláste na: ch.safety@gsk.com. Dátum vypracovania materiálu 01/2019. Ochranné známky sú vlastnené alebo licencované skupinou spoločností GSK. ©2019 Skupina spoločností GSK alebo poskytovateľ príslušnej licencie.

Tipy, kam ísť na dovolenku počas Veľkej Noci

Využívate veľkonočné voľné dni na cestovanie? Tieto destinácie sú práve v kurze.

Tablet nie je na všetko, ale v tomto dokáže zázraky

Kde sa dvaja bijú, tablet víťazí.

Recenze youtubera JeezyJ: jak dopadla autokamera Mio MiVue 785 ?

Dotykový displej, GPS, radary a řada funkcí - jak dopadne autokamera Mio MiVue 785 Touch s nekompromisním testem youtubera JeezyJ?

Test youtubera JeezyJ autokamerky MiVue 785 Touch

Burza pracovných príležitostí opäť na Stavebnej fakulte STU

Po niekoľkoročnej prestávke sa opäť konala Burza pracovných príležitostí spojená s prezentáciou stavebných firiem.