Piatok, 23. október, 2020 | Meniny má AlojziaKrížovkyKrížovky

Najdôležitejšie veci pri výbere životného poistenia

Pri vybavovaní životného poistenia je mnoho vecí, ktorým treba venovať svoju pozornosť.

Najdôležitejšie je rozhodnúť sa, aký životný štandard si chcete udržať v prípade, že by sa vám do cesty postavila závažná choroba alebo úraz. Bežne chcú ľudia šetriť na poistení. To znamená, že sa dobrovoľne vzdávajú možnosti udržať si súčasný životný štandard. Každý klient je iný a niečo iné potrebuje. Preto výber správneho poistenia treba dôkladne zvážiť. Ďalšia najdôležitejšia vec je poradiť s odborníkom.

S kým sa poradiť o životnom poistení?

Hľadajte finančného konzultanta, ktorý má skúsenosti, a ktorý ma prehľad vo všetkých možnostiach poistenia.

Profesionál:

• vie, kde Vás treba poistiť v prípade, že ste už prekonali nejaký problém alebo ak problém pretrváva
  • pripraví vám varianty poistenia
  • správne zhodnotí investované peniaze
  • rieši s vami poistné udalosti
  • pomôže vám zhodnotiť primeranosť zvoleného poistenia pre vašu situáciu

„Životné poistenie je záchranná sieť, ktorej úlohou je udržať váš životný štandard“

Preštudujte si zmluvné podmienky

Mnohokrát sa stáva, že pri plnení poistných udalostí suma, ktorú poistený očakával nebola vyplatená. Porušenie zmluvy alebo nepoistenie tej udalosti býva ťažiskom problému. Niekedy na porušenie zmluvy stačí málo a pritom ste mohli tomu predísť. Napríklad ak nepošlete dokumenty od lekára do lehoty, ktorú má poisťovňa uvedenú v zmluvných podmienkach, má právo neuznať poistnú udalosť. Nepríjemným situáciám sa dá vyhnúť.

Aj preto je potrebné, aby ste sa o týchto veciach poradili práve s vašim konzultantom. Ak máte svojho finančného konzultanta, ten vie, že dohodnutím poistenia pre vás, jemu vzniká záväzok pomôcť vám ak nastane poistená udalosť. On si preštuduje podmienky a bude vašim sprievodcom k získaniu plnenia z poisťovne.

Životné poistenie nie je sporenie

Veľa ľudí si myslí, že ak platí poistenie, na dôchodku si tým prilepšia. Životné poistenie slúži hlavne na to, aby bolo o vás postarané po neočakávaných životných situáciách. Je dôležité nastaviť parametre poistenia tak, aby zodpovedali vášmu životnému štýlu. Životné poistenie je záchranná sieť, ktorej úlohou je udržať váš životný štandard, aj keď vám v tom osud zabráni. Ľudia neznalí si často nesprávne orezávajú životné poistenie, a tým si žiaľ zmenšujú a oslabujú svoju záchrannú sieť.

Na Slovensku je na výber viac možností ako sa poistiť. Ak potrebujete pomôcť s výberom životného poistenia, prípadne iných finančných a realitných služieb, oslovte profesionálov s dlhoročnými skúsenosťami z Broker Conlusting a.s., www.bcas.sk.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh

Helske vyrába na Spiši stopercentný slovenský produkt.