Utorok, 4. august, 2020 | Meniny má Dominik, DominikaKrížovkyKrížovky

Slovenská farma je spojením kvality a domáceho pôvodu mäsa

Pestrá a vyvážená strava je základom zdravého životného štýlu a dobrej kondície.

(Zdroj: BILLA)

Pestrá a vyvážená strava je základom zdravého životného štýlu a dobrej kondície. Dlhodobým celoeurópskym trendom v oblasti výživy je dôraz na čerstvosť, kvalitu a domáci pôvod všetkých jej zložiek. Aj Slováci čoraz viac dbajú o to, čo vkladajú do svojich nákupných košíkov. Pod značkou Slovenská farma nájdu v predajniach BILLA čerstvé produkty vo viacerých kategóriách - ovocie a zelenina a čerstvé mäso (hovädzie, bravčové a kuracie). Zaručuje, že produkty pochádzajú výhradne od slovenských pestovateľov a chovateľov. Najväčší nárast v rámci značky Slovenská farma zaznamenala BILLA vlani v predaji kuracích rezňov, horných a dolných kuracích stehien a zvýšený záujem bol aj o bravčové karé v celku.

Nakupujeme, čo poznáme

Jurov, Veľký Ďur, Tajná, Liptov a Padán patria medzi hlavné farmy Slovenska, ktorých mäso putuje do predajní BILLA pod overeným označením Slovenská farma. Niekoľkoročná spolupráca so slovenskými dodávateľmi sa vyznačuje prvotriednou kvalitou a overeným slovenským pôvodom produktov. Mäsový sortiment je podrobovaný pravidelným previerkam kvality, je prejavom úcty k zákazníkovi, ale aj k slovenským podnikateľom.

"Dbáme o to, aby obľúbeným receptom našich zákazníkov nechýbali kľúčové prísady – čerstvosť a lokálny pôvod. Etiketa "Slovenská farma" je zárukou, že mäso pochádza z kvalitného, slovenského chovu. Z fariem, kde zvieratá dostávajú nutrične vyvážené krmivo a od narodenia sú v starostlivosti odborníkov s dlhoročnými skúsenosťami v odbore. Toto všetko má pozitívny vplyv na výslednú kvalitu mäsa," vysvetľuje Ingrid Kužlíková, operatívna riaditeľka spoločnosti BILLA. "Naším cieľom je uľahčiť každej rodine prístup k pestrému sortimentu. Vďaka spolupráci s overenými dodávateľmi zo slovenských mäsových fariem nájdu zákazníci v každom jednom supermarkete BILLA vždy rýchlo a ľahko presne to, čo potrebujú," dodáva.

Farmu býkov v Jurovej poznajú aj za hranicami Slovenska. O tamojšie hovädzie produkty je záujem v Rakúsku i v ďalekom Turecku. Približne 800 býkov žije v moderne vybavených maštaliach so slamovou podstielkou a majú zabezpečený dostatok pohybu na čerstvom vzduchu.

Farmy ošípaných vo Veľkom Ďure, v Tajnej a v Lipovej, ktoré zastrešuje firma Tekro, zásobujú supermarkety BILLA bravčovinou, pod ktorej lahodnú chuť sa podpisuje špeciálna strava prasiat. Tekro ju zvláda vo vlastnej réžii. Prvotné zameranie firmy bolo orientované práve na výživu zvierat, čo je zárukou, že tamojšie prasatá sú chované starostlivo namixovanými kŕmnymi zmesami.

Farma hydiny v Padáni prináša na stôl šťavnaté kuracie špeciality už viac ako tri dekády a špecializuje sa na chov a výkrm mladých kurčiat s nižšou hmotnosťou, výborných najmä na pečenie. S ročnou produkciou 3,3 milióna kusov hydiny ide o najväčšiu farmu svojho druhu na Slovensku.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Najväčší karibský ostrov ukrýva výnimočné investície

Kuba má obrovský potenciál na výnimočné výnosy

Pochod smrti

Hrôzy druhej svetovej vojny sú aj dnes ešte stále živé a je potrebné si ich neustále pripomínať.

Prežil som pochod smrti

Ručné ovládanie auta – šanca pre vodičov s hendikepom

Niekedy sa človeku zmení život v jednej sekunde - nehoda či choroba ho dokážu obmedziť v pohybe či pripútať na invalidný vozík.

Paralympionička Veronika Vadovičová tiež využíva automobil s úpraveným ovládaním