Štvrtok, 17. október, 2019 | Meniny má Hedviga

4 úkony, ktoré treba absolvovať po založení s.r.o.

Navrhujeme vám celé zakladanie prenechať na spoločnosti, ktoré sa tým zaoberajú.

Ak sa pohrávate s myšlienkou založiť si spoločnosti s ručením obmedzeným (s.r.o.) , navrhujeme celé zakladanie s.r.o. prenechať na spoločnosti, ktoré sa tým zaoberajú.

Spoločnosť eTuls Intenational SK, s.r.o. je schopná vypracovať právnu dokumentáciu za klienta, ďalej zasiela potrebné právne dokumenty na okresný súd, v závislosti od zápisu obchodnej spoločnosti do obchodného registra, a taktiež osvedčenie o živnostenskom oprávnení. Úlohou klienta je len čakať na zápis do obchodného registra. Všetky potrebné súdne poplatky hradí spoločnosť, ktorá rieši dané náležitosti. Spoločnosť ručí aby všetky dokumenty boli doručené na okresný súd v čo najkratšom čase. Následne, po úspešnej registrácii spoločnosti do obchodného registra, je klient informovaný o tejto skutočnosti telefonicky.

Po absolvovaní takéhoto postupu, prichádza častá otázka, čo robiť po absolvovaní zápisu do obchodného registra?

1. Založenie si firemného bankového účtu

Je to skoro taký istý proces, ako keď si zakladáte bežný osobný účet, s rozdielom doloženia výpisu z obchodného registra a občianskeho preukazu konateľa. Výber banky je individuálny.

2. Označenie sídla firmy

Na tento krok sa dosť často zabúda a je potrebné mať označenú poštovú schránku, aby bolo možné prijímať zásielky od rôznych spoločností a inštitúcií. Vybratá spoločnosť zabezpečuje registráciu na daňovom úrade, ktorý následne odosiela do 30 kalendárnych dní kartičku s daňovým identifikačným číslom na uvedenú adresu spoločnosti, ktorá je registrovaná v obchodnom registri.

3. Fakturácia

Po založení firemného bankového účtu a následnom pridelení čísla účtu v banke, je možné pristúpiť k fakturácii. Je možnosť využiť offline software, ktorý je na to stanovený, alebo rôzne online systémy fakturácií. Za offline fakturačné systémy odporúčame napr. Pohoda a za online fakturačné systémy odporúčame napr. superfaktura.sk alebo ikros.sk

4. Založenie webovej stránky, registrovanie domény a firemná pečiatka

Odporúča sa vytvorenie si vlastnej webovej stránky a registrovanie domény. Odporúča sa tvorba webovej stránky a registrácia domény prenechať na spoločnosť, ktorá zodpovedá za zakladanie celej spoločnosti s ručením obmedzeným. A v neposlednom rade odporúčame si dať vyhotoviť taktiež vlastnú firemnú pečiatku, avšak treba počkať s vyhotovením až po obdržaní kartičky DIČ z daňového úradu. Samotná pečiatka by mala obsahovať dobre viditeľné obchodné meno, sídlo spoločnosti, IČO a DIČ.

Udržateľné úspešné podnikanie na Slovensku a v Bulharsku

Univerzita národného a svetového hospodárstva v Sofii v spolupráci s EU v Bratislave zorganizovali medzinárodnú konferenciu.

Slováci sú chlebovým národom

Slováci sú chlebovým národom a až dve tretiny z nás jedia na raňajky chlieb a pečivo.

Kedy je správny čas nasťahovať sa do novostavby?

Pozor na znečisťujúce látky v interiéri.