Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov spomedzi ostatných krajín

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov spomedzi ostatných krajínNa Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov spomedzi ostatných krajín(Zdroj: CKM SYTS )

Slovensko je napriek svojej veľkosti krajinou, kde sa vydáva najviac učiteľských preukazov ITIC (International Teacher Identity Card) ročne.

TASR o tom informoval obchodný riaditeľ združenia CKM SYTS Vladimír Jedlička, ktoré vydáva na Slovensku preukazy ISIC (International Student Identity Card) a ITIC (International Teacher Identity Card). „Je to aj napriek tomu, že sme v celosvetovom meradle malou krajinou čo sa týka počtu obyvateľov a teda aj počtu učiteľov. Dôvodom je, že zľavy, ktoré sú poskytované študentom a mladým ľuďom, ktorí sú držiteľmi platných študentských kariet ISIC, platia aj pre samotných učiteľov. V súčasnosti vydávame takmer 15.000 ITIC preukazov pre učiteľov ročne,“ upresnil Jedlička.

Najčastejšie sa využívajú zľavy pri návšteve kina, nákupe v kníhkupectvách a na služby u mobilného operátora. “Ďalej nasledovali zľavy na kancelárske a školské potreby, zľavy v reštauráciách rýchleho občerstvenia, zľavy na oblečenie, reprografické služby a zľavy na kreatívne pomôcky a materiály. Veľmi populárnymi sú aj zľavy na cestovanie, lyžovanie, poistenie, relax a zľavy na spotrebný tovar,” priblížil Jedlička. Rebríček najvyužívanejších zliav je zostavovaný z reálnych údajov od partnerov CKM SYTS a ročne je možné s preukazom ušetriť viac ako 350 eur.

Po úspešnom zavedení preukazov ISIC na univerzitách a vysokých školách na Slovensku začalo združenie CKM SYTS pred niekoľkými rokmi spolupracovať aj so strednými školami. “Pre stredoškolákov sú určené preukazy ISIC/EURO<26. Sú to multifunkčné preukazy, ktoré slúžia ako identifikačný doklad o štúdiu na príslušnej škole. Preukazy tiež môžu fungovať v rámci dochádzkových, prístupových a stravovacích systémov škôl. Poskytujú rovnaké zľavy ako preukazy ISIC a je možné ich využiť aj na bežné cestovanie v doprave. V súčasnosti naše združenie spolupracuje s viac ako 500 strednými školami vo všetkých regiónoch Slovenska. Za zmienku stojí, že spojenie licencií ISIC a EURO<26 nie je vo svete úplne bežné a podarilo sa to iba v štyroch krajinách a to v Belgicku, Srbsku, Bulharsku a na Slovensku,” zdôraznil Jedlička.

Združenie CKM SYTS, je členom celosvetovej organizácie ISIC Association. ISIC je jediný celosvetovo uznávaný doklad študenta denného štúdia a ITIC doklad potvrdzujúci štatút pedagogického zamestnanca. Všetky typy dokladov sú podporované aj organizáciou UNESCO.

ISIC Association bola založená nórskou, holandskou a dánskou úniou študentov v roku 1953 na medzinárodnom stretnutí v dánskej Kodani. Dôvodom vzniku tejto asociácie bolo skvalitniť život študentom a pomôcť im sprístupniť služby, cestovanie a produkty, ktoré napomáhajú ich rozvoju počas študentského života. Počas prvých piatich rokov pôsobenia asociácie sa vydalo viac ako 330 tisíc preukazov a postupne sa k projektu ISIC pridávali ďalšie krajiny. Dnes má ISIC Association 128 členov.

V roku 2016 vznikla prvá virtuálna forma preukazov ISIC a ITIC pre smartfóny. Aktuálne sú virtuálne preukazy realitou v 28 krajinách a na Slovensku fungujú od roku 2017.

Držitelia platných preukazov ISIC a ITIC majú nárok na zľavy a benefity na viac ako 1300 miestach na Slovensku a viac ako 150.000 miestach vo svete. Podrobnejšie informácie o všetkých zľavách a novinkách nájdu držitelia preukazov na stránkach www.isic.sk www.studentskypreukaz.sk a www.itic.sk .

Tablet nie je na všetko, ale v tomto dokáže zázraky

Kde sa dvaja bijú, tablet víťazí.

Recenze youtubera JeezyJ: jak dopadla autokamera Mio MiVue 785 ?

Dotykový displej, GPS, radary a řada funkcí - jak dopadne autokamera Mio MiVue 785 Touch s nekompromisním testem youtubera JeezyJ?

Test youtubera JeezyJ autokamerky MiVue 785 Touch

Burza pracovných príležitostí opäť na Stavebnej fakulte STU

Po niekoľkoročnej prestávke sa opäť konala Burza pracovných príležitostí spojená s prezentáciou stavebných firiem.

Počet ochorení na rakovinu stále stúpa. Nepodceňujte prevenciu

Až jedno zo štyroch úmrtí v rámci Európskej únie je zapríčinené rakovinou.