Utorok, 23. apríl , 2019

Aká je spoločenská zodpovednosť firiem v Košickom regióne?

Región je plný spoločností, škôl a inštitúcií, ktoré v ňom fungujú a zároveň vyznávajú princípy spoločenskej zodpovednosti.

Košický región je plný spoločností, škôl a inštitúcií, ktoré v ňom fungujú a zároveň vyznávajú princípy spoločenskej zodpovednosti. V praxi to znamená, že okrem atraktívnych podmienok zamestnávania fungujú v regióne na princípe zodpovednosti voči spoločnosti. Správajú sa zodpovedne a eticky, pomáhajú a prinášajú rozvoj nielen vlastným zamestnancom, ale aj obyvateľom daného regiónu.

Spoločnosť, ktorá nezabúda na seniorov

Medzi úspešné a obľúbené aktivity, ktoré verejnosti ponúka v Košiciach spoločnosť T-Systems Slovakia, patrí kurz AjTy Senior. Organizovaný je dvakrát ročne a je určený staršej generácii, ktorej postupne sprístupňuje moderné technológie súčasnosti. Ísť s dobou je dôležité nielen kvôli vlastnému pohodliu, ale aj pokrokom, ktoré sú už často nevyhnutné. Nápad na praktické vzdelávanie starších generácií prišiel priamo od zamestnancov spoločnosti.

Kultúrne aj športové podujatia

Okrem seniorov podporuje spoločnosť každoročne aj desiatky jednotlivcov z oblasti kultúry, umenia a športu. Prostredníctvom zriadeného nadačného fondu prerozdeľuje finančné prostriedky na podporu miestnych podujatí, malých aj väčších projektov. „Sme radi, že môžeme byť aktívnou súčasťou regiónu, a to nielen prostredníctvom zamestnávania. Je pre nás dôležité fungovať v regióne, podporovať a zveľaďovať ho a zároveň sa starať aj o našu firemnú komunitu,” povedal Juraj Probala, hovorca spoločnosti T-Systems Slovakia.

Deti = budúcnosť regiónu

Väčšinu zamestnancov spoločnosti T-Systems Slovakia tvoria mladí ľudia v produktívnom veku. Tí si postupne zakladajú rodiny, a tak firma myslí aj na najmenších. „Súčasťou našej spoločnosti sú aj deti našich kolegov, preto sa im snažíme vytvoriť priestor, kde by spolu mohli aktívne tráviť voľný čas. Či už na dni otvorených dverí, zakúpením lístkov na podujatia, alebo podporou športovo-zábavného areálu na Alejovej ulici,” dodáva Juraj Probala. Areál v MČ Košice Juh je určený rodinám, ktoré hľadajú aktívne vyžitie pre svoje deti.

Pridajte sa do tímu

T-Systems Slovakia má v súčasnosti otvorených viacero pracovných pozícií a to nielen v oblasti informačných technológií. Ak máte záujem dozvedieť sa viac, stať sa súčasťou najväčšej IT spoločnosti v Košiciach a pracovať na projektoch z celého sveta, navštívte stránku t-systems.sk.

Dokonalá záhrada? Nezabudnite na prísun vody.

Ako na zavlažovanie a prísun vlahy pre vaše rastlinky?

Tip na japonskú klimatizáciu s výhodnejšou elektrinou

Klimatizácie sa v poslednej dobe stali bežnou súčasťou slovenských domácností.

Tohtoročný Autosalon? Najväčšie SUV na svete aj lietajúce auto

Automobilová udalosť roka láka na viaceré NAJ. Organizátori sľubujú, že bude silnejší a štýlovejší než kedykoľvek predtým.

Women in business

Social & business event about all women in business, female professionals and entrepreneurs.