Utorok, 19. november, 2019 | Meniny má Alžbeta

Ako získať grant od Nadácie ZSE?

Podporujeme aktívnych a odvážnych.

ZSE prostredníctvom svojho CSR programu a predovšetkým prostredníctvom Nadácie ZSE dlhodobo podporuje množstvo aktivít s jedným spoločným menovateľom – iniciatívni ľudia prinášajúci reálnu zmenu vo svojom okolí. V minulom roku sme rozdelili takmer 200 000 eur medzi 300 malých regionálnych a lokálnych projektov.

ZSE si zadefinovala štyri základné piliere spoločenskej zodpovednosti, ktorým sa venuje dlhodobo a systematicky. Ide o životné prostredie, vzdelávanie, inovácie a komunitný rozvoj. Našu podporu smerujeme do dlhodobých partnerstiev s organizáciami, ktoré patria medzi lídrov vo svojej oblasti, konkrétne občianske združenia Živica, Ochrana dravcov na Slovensku a Impact HUB. Srdcovým projektom je pre nás Elektrárňa Piešťany, z ktorej sme vďaka šikovnému tímu KC Nitra vytvorili komunitné a vzdelávacie centrum pre verejnosť, pedagógov a žiakov.

Okrem dlhodobých partnerstiev každoročne vyhlasujeme štyri otvorené grantové výzvy: zamestnanecký grantový program, v ktorom môžu aktívne rozhodovať o podpore naše kolegyne a kolegovia, program Rozprúdime regióny pre aktívnych ľudí z tretieho sektora a samospráv a dva grantové programy pre podporu ľudí so znevýhodnením Dostaneme ťa do školy a Búrame bariéry, na ktorých spolupracujeme s občianskym združením APPA.

Aktívni zamestnanci majú v rámci svojho grantového programu každoročne možnosť odporučiť príjemcu grantu, pričom podmienkou je ich osobné zapojenie do projektu. Našou ambíciou je týmto spôsobom rozvíjať u zamestnancov občiansky aktivizmus a aktivovanie komunity.

Pri programe Rozprúdime regióny, ktorý je zameraný na malé projekty v oblasti kultúry, športu a komunitného rozvoja, sa usilujeme o podporu aktivít, ktoré prinášajú do lokálnych spoločenstiev nové podnety alebo naopak, rozvíjajú už existujúcu platformu a tým prispievajú k budovaniu komunity. Spoločným menovateľom programov na podporu zdravotne znevýhodnených je budovanie povedomia o potrebách takýchto ľudí; okrem finančnej podpory sa snažíme pomáhať tým, že táto téma sa stáva v danej komunite viditeľnejšou a relevantnou.

A práve takýto prístup nám dáva väčší zmysel ako jednorazové aktivity bez snahy o nachádzanie udržateľných riešení. Našou ambíciou aj naďalej ostáva usilovať sa o nachádzanie zmysluplných modelov partnerstiev – naši zamestnanci a manažéri nechodia natierať lavičky. Usilujeme sa motivovať ich, aby sa stali aktívnymi členmi svojej komunity prípadne expertnými dobrovoľníkmi. Sme presvedčení, že tento prístup je správny.

Peter Bednár, správca Nadácie ZSE

www.nadaciazse.sk
www.skupinazse.sk/csr
www.elektrarnapiestany.sk

Pozrite sa, ako fungujú asistenčné systémy Volkswagenu

Volkswagen Slovensko pokračuje v produkcii zaujímavých videí, ktoré odhaľujú technologickú výbavu modelov VW.

Dlhopisy a zmenky: fixný výnos 5,5 - 7 % p.a.

Výška fixného výnosu sa mení podľa výšky a dĺžky investície

Známe osobnosti prezradili, do ktorej krajiny sa nechcú vrátiť

Influenceri si v kampani O2 pripomenuli 30. výročie Nežnej revolúcie.