Byť značkou s názorom je beh na dlhú trať

Férovosť, jednoduchosť a vyjadrovanie názoru sú pre O2 prirodzené.

Operátor O2 vstúpil na slovenský telekomunikačný trh už pred 12 rokmi ako tretí v poradí. Odvtedy sa trh aj vďaka nemu od základov zmenil a funguje férovejšie a zodpovednejšie. O2 sa postupne zmenilo na veľkú firmu, ktorá však stále lipne na pôvodných hodnotách. Férovosť, jednoduchosť a vyjadrovanie názoru sú pre túto spoločnosť rovnako prirodzené ako v čase vstupu na trh.

O2 sa už vtedy rozhodlo, že základné hodnoty férovosti, jednoduchosti a prehľadnosti si musí zachovať, aj keď už nebude malou firmou, ktorá vznikla prakticky „na zelenej lúke“.

FÉROVOSŤ NIE JE LEN O VEĽKÝCH PROJEKTOCH, ALE ZAČÍNA ZAMESTNANCAMI A DODÁVATEĽMI

Hodnoty a názory firmy sa pritom neodrážajú len v snahe meniť spoločnosť k lepšiemu a vo veľkých CSR projektoch.
O2 má férovosť v podnikaní zakorenenú priam vo svojej DNA. Začína to výberom dodávateľov, pričom O2 je známe tým, že dáva šancu aj začínajúcim startupom, či pokračuje aj v nastavovaní produktov a služieb, komunikáciou so zákazníkom, i internou komunikáciou so zamestnancami.

Unikátom je aj firemná kultúra. O2 je známe priateľským prostredím, v ktorom si všetci tykajú, či tým, že dvere u generálneho riaditeľa sú otvorené vždy a pre každého.

Operátor sa snaží klásť dôraz na životné prostredie, aj preto prestal v kanceláriách a na predajniach používať plastové fľašky, čím ušetrí až 160 000 PET fliaš ročne. Zákazníci tiež v snahe šetriť papierom majú možnosť všetky zmluvy podpísať biometricky, teda bezpapierovo.

Vo svojich projektoch sa pomocou Férovej nadácie O2 systematicky venuje vzdelávacím projektom a projektom zameraným na kritické myslenie mladej generácie. Partnermi v tomto úsilí sú pre nadáciu napríklad Daniel Hevier a jeho Radostná škola, Sokratov inštitút, či projekt iKids. O2 sa hodnotovo hlási a podporuje aj projekt Fond investigatívnej žurnalistiky či Bielu vranu, ktorá oceňuje odvážnych jedincov, ktorí sa neboja prehovoriť v kritických chvíľach.

V rámci O2 Športovej akadémie Mateja Tótha sa O2 zameriava aj na všeobecnú pohybovú prípravu detí a mládeže.

Už tradíciou je každoročná kampaň 17. november, ktorá pripomína mladej generácii hodnoty slobody a demokracie, ktoré sme si vybojovali v roku 1989, pod heslom „Sloboda nie je samozrejmosť“. Minulý rok sa spoločnosť poďakovala hrdinom, ktorí stáli pod tribúnami a napriek tomu, že často toho riskovali najviac, sa im ešte nikto verejne nepoďakoval. K tejto iniciatíve sa na výzvu O2 pridalo takmer 30 rôznych firiem, organizácií a médií.

„ZNAČKA S NÁZOROM“ JE BEH NA DLHÚ TRAŤ

O2 sa profiluje ako „značka s názorom“ už od samého počiatku. Nebojí sa hovoriť v prospech hodnôt, v ktoré verí, ako napríklad sloboda, demokracia a ľudské práva. Rovnako prirodzené je pre túto značku odsúdiť extrémistické postoje, dezinformácie či hoaxy.

„Byť značkou s názorom prirovnávame k behu na dlhú trať. Mať odvahu prehovoriť, keď sa dejú neprávosti, či postaviť sa za naše hodnoty, a to aj s možnými negatívnymi dôsledkami – tohto sme sa nikdy nebáli a v tomto sa v ničom nelíšime od čias malej firmy, ktorá sa povahou viac podobala startupu,“ hovorí generálny riaditeľ O2 Peter Gažík.
„Sme veľmi radi, že toto naše úsilie bolo ocenené úspechom na Via Bona Slovakia v kategórii Férový hráč na trhu. Aj keď v žiadnom prípade to nerobíme pre ocenenia,“ dodáva Gažík.

O2 chce v duchu hesla #nikdyneprestaneme aj naďalej využívať svoj vplyv na to, aby formovalo spoločnosť, v ktorej podniká. Ako hovorí CEO Peter Gažík, každý ďalší rok je pre nich ďalšou výzvou a ďalšou možnosťou ukázať, ako sa to dá robiť inak a ešte lepšie a zodpovednejšie.

V spolupráci s Bielou vranou O2 vytvorilo telefón Bielej vrany so skutočnými správami, ktoré dostával Ján Benčík, Biela vrana za rok 2016V spolupráci s Bielou vranou O2 vytvorilo telefón Bielej vrany so skutočnými správami, ktoré dostával Ján Benčík, Biela vrana za rok 2016

SkryťVypnúť reklamu

Komerčné články

1. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu
  2. Bývanie vytesané do kameňa? V Kapadócii tak žijú po stáročia
  3. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  4. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  5. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  6. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  7. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár
  8. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur
  1. Bývanie vytesané do kameňa? V Kapadócii tak žijú po stáročia
  2. E-recept, evolúcia v zdravotnej starostlivosti
  3. Leťte priamo z KOŠÍC a dovolenkujte na najkrajších plážach
  4. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  5. Výlet 2 v 1: Jednou nohou na Slovensku, druhou v Rakúsku
  6. Ahoj, TABI! Kto je záhadný digitvor?
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  8. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  1. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár 18 193
  2. Do utorka za vás uhradia polovicu exotickej dovolenky 16 548
  3. Fellner otvorene: Manželka mi vyčítala, že zo mňa nič nemá 13 941
  4. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur 11 006
  5. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu 10 632
  6. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové? 10 500
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur 8 017
  8. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe 5 340
SkryťVypnúť reklamu

Vydajte do oblasti s rozprávkovým nádychom, kde sú príbehy vyryté do kameňa.

INZERCIA 12 h

Elektronický predpis liekov predstavuje významný krok v oblasti digitalizácie zdravotníctva.

INZERCIA 12 h

Pláže biele a jemné ako múka a miesta, kde sa mieša vôňa mora s arómou miestnych plodov.

INZERCIA 23 h
SkryťZatvoriť reklamu