Štvrtok, 21. november, 2019 | Meniny má Elvíra

Digitálna inteligencia

Pre ČSOB je téma bezpečnej správy financií prioritou.

Motto projektu Digitálna inteligencia: "Vedomosti sú tvoj najlepší antivírus".Motto projektu Digitálna inteligencia: "Vedomosti sú tvoj najlepší antivírus".

Finančné inštitúcie už zďaleka nemôžu plniť iba funkciu poskytovateľa finančných produktov a služieb pre ľudí. Tak ako mnohých ostatných spoločností vo svete, nástup digitalizácie a výdobytkov modernej doby sa dotkol aj ich. A to nielen v podobe prispôsobovania sa potrebám trhu a prinášania inovatívnych riešení, ktoré klientom umožnia žiť komfortnejší život, t.j., narábať so svojimi financiami jednoduchšie a rýchlejšie, teda „online“. Digitálna doba nám „prisudzuje“ aj povinnosť vzdelávať ľudí v oblasti bezpečia financií. Denne sa totiž stávame svedkami toho, že so zaužívaným online spôsobom života je spojených aj množstvo novodobých kybernetických hrozieb, ktoré môžu ohroziť nielen našu reputáciu, ale aj financie.

Pre ČSOB je téma bezpečnej správy financií prioritou. Ako spoločnosť podnikajúca vo finančnom sektore dbáme na všetky pravidlá a dodržiavanie bezpečnostných kritérií tak, aby sme chránili peniaze našich klientov. Pre zvýšenie úspešnosti ochrany finančných prostriedkov však potrebujeme aj pomoc z druhej strany, teda zo strany samotných klientov. Uvedomujeme si, že ak vložíme energiu do ich edukácie, bezpečnosť ich peňazí sa zvýši. Sme presvedčení, že alfou a omegou v boji proti novým kybernetickým hrozbám je v prvom rade prístup a vedomosti každého z nás. Práve na základe tejto myšlienky vznikol projekt DIGITÁLNA INTELIGENCIA, ktorého cieľom je edukovať ľudí o novodobých kybernetických hrozbách a zároveň testovať ich vedomosti. V súlade s týmto cieľom sa nesie aj motto projektu Digitálna inteligencia: „Vedomosti sú tvoj najlepší antivírus“.

Odborným garantom ČSOB projektu Digitálna inteligencia sa stala slovenská antivírusová spoločnosť ESET.
www.digitalnainteligencia.sk

ČSOB nadácia

ČSOB nadácia sa už 9 rokov snaží na Slovensku podporovať aktivity pre dosiahnutie pozitívnej zmeny v spoločnosti. Darí sa jej to prostredníctvom partnerstva a realizácie rôznych projektov z oblasti aktívneho životného štýlu (napr. dlhodobé generálne partnerstvo jedného z najväčších bežeckých podujatí na Slovensku ČSOB Bratislava Marathon), podpory zdravia (finančná pomoc nemocniciam a rôznym zdravotníckym zariadeniam), ako aj z oblasti vzdelávania (napr. projekt Digitálna inteligencia, spolupráca s vysokými školami).

Medzi významné a pravidelné aktivity ČSOB nadácie patrí aj finančná podpora projektu „Pozor! Zebra na ceste“, vďaka ktorému sa rekonštruujú a opravujú priechody pre chodcov na celom Slovensku. V neposlednom rade, ČSOB sa každoročne zapája do najväčšieho slovenského dobrovoľníckeho podujatia Naše mesto a zároveň, prostredníctvom Zamestnaneckého grantového programu má viac ako 2000 zamestnancov ČSOB každoročne možnosť odporučiť a sprostredkovať pomoc tam, kde vidia, že je potrebná a kde bude dobre využitá.

Zoznámte sa: Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě

Slezská univerzita v Opavě

EkF TUKE – výzva pre tvoju budúcnosť

EkF TUKE je známa dôrazom na kvalitu vzdelávania, priateľské prostredie a orientáciou na cudzie jazyky.

Zažite svoj vlastný úspech

Univerzita Komenského v Bratislave.