Utorok, 19. január, 2021 | Meniny má MárioKrížovkyKrížovky

Slovenská inšpekcia životného prostredia chce byť iným príkladom

Aktivity jarných upratovaní v našom meste sú vo viacerých mestských častiach v plnom prúde.

Aktivity jarných upratovaní v našom meste sú vo viacerých mestských častiach v plnom prúde a do dnešného dňa sa doň zapojili nielen samosprávy jednotlivých MČ, ale už aj stovky dobrovoľníkov. Príkladom chce ísť aj Inšpektorát životného prostredia Košice, ktorého vedenie a zamestnanci sa rozhodli do tohto projektu zapojiť a ísť tak širokej verejnosti svojou aktivitou príkladom.

Už tento piatok sa preto zamestnanci Inšpekcie životného prostredia Košice zúčastnia na upratovaní v mestskej časti Nad jazerom.

„Uvedomujeme si svoju spoločenskú zodpovednosť ku nášmu životnému prostrediu a okoliu v ktorom žijeme. Rovnako si uvedomujeme, že naša spoločnosť od štátnych inštitúcií tento proaktívny prístup očakáva a my chceme ísť tomu príkladom. Veríme, že náš postoj zaktivizuje aj iné inštitúcie či občanov k tomu, aby sme sa spoločne k nášmu prostrediu správali zodpovedne a prikladali mu plnú vážnosť. Pre našu aktivitu sme zvolili túto lokalitu pre jej neodmysliteľný prínos k rekreačným aktivitám obyvateľov, ktoré tento spoločný priestor ponúka,“ povedala Ing. Angelika Theinerová, riaditeľka Inšpektorátu životného prostredia Košice.

K tejto aktivite sa môžu prihlásiť všetci obyvatelia a dobrovoľníci, ktorí sa spolu so zamestnancami stretnú o 8:00 hodine v priestoroch Miestneho úradu mestskej časti Nad jazerom, kde im už koordinátori podajú presnejšie informácie o konkrétnych lokalitách pre upratovanie. Pre všetkých zúčastnených sú pripravené počas celého dňa voda a občerstvenie.

„Sme radi, že sa do projektu zapájajú nielen samosprávy a dobrovoľníci, ale aj štátne inštitúcie. Práve to je pre nás dôkazom, že Košice nežijú rokom dobrovoľníctva iba na papieri. Všetkým, ktorým záleží na skrášľovaní nášho životného prostredia a okolia, chceme týmto poďakovať,“ povedal Ing. Marián Christenko, generálny riaditeľ KOSIT, a. s.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste?

Porovnali sme život v Bratislave na štyroch rôznych miestach.

Najobľúbenejšie auto Slovákov je opäť ŠKODA

Značka aj napriek pandémii trhala rekordy.

Predajom kraľovala FABIA, ŠKODA valcovala jednotlivé segmenty. Jednoznačné prvenstvo značky ŠKODA potvrdzujú aj celkové predaje jednotlivých modelov, ktoré suverénne vedie model FABIA – 4 607 ks.

PLANEO Elektro funguje aj počas lockdownu - má akčný výpredaj

V najrozšírenejšej sieti elektropredajní môžete stále POHODLNE NAKUPOVAŤ A TOVAR mať doma EŠTE DNES. Teraz dokonca ešte lacnejšie.