Nedeľa, 13. jún, 2021 | Meniny má AntonKrížovkyKrížovky

Slovenská inšpekcia životného prostredia chce byť iným príkladom

Aktivity jarných upratovaní v našom meste sú vo viacerých mestských častiach v plnom prúde.

Aktivity jarných upratovaní v našom meste sú vo viacerých mestských častiach v plnom prúde a do dnešného dňa sa doň zapojili nielen samosprávy jednotlivých MČ, ale už aj stovky dobrovoľníkov. Príkladom chce ísť aj Inšpektorát životného prostredia Košice, ktorého vedenie a zamestnanci sa rozhodli do tohto projektu zapojiť a ísť tak širokej verejnosti svojou aktivitou príkladom.

Už tento piatok sa preto zamestnanci Inšpekcie životného prostredia Košice zúčastnia na upratovaní v mestskej časti Nad jazerom.

„Uvedomujeme si svoju spoločenskú zodpovednosť ku nášmu životnému prostrediu a okoliu v ktorom žijeme. Rovnako si uvedomujeme, že naša spoločnosť od štátnych inštitúcií tento proaktívny prístup očakáva a my chceme ísť tomu príkladom. Veríme, že náš postoj zaktivizuje aj iné inštitúcie či občanov k tomu, aby sme sa spoločne k nášmu prostrediu správali zodpovedne a prikladali mu plnú vážnosť. Pre našu aktivitu sme zvolili túto lokalitu pre jej neodmysliteľný prínos k rekreačným aktivitám obyvateľov, ktoré tento spoločný priestor ponúka,“ povedala Ing. Angelika Theinerová, riaditeľka Inšpektorátu životného prostredia Košice.

K tejto aktivite sa môžu prihlásiť všetci obyvatelia a dobrovoľníci, ktorí sa spolu so zamestnancami stretnú o 8:00 hodine v priestoroch Miestneho úradu mestskej časti Nad jazerom, kde im už koordinátori podajú presnejšie informácie o konkrétnych lokalitách pre upratovanie. Pre všetkých zúčastnených sú pripravené počas celého dňa voda a občerstvenie.

„Sme radi, že sa do projektu zapájajú nielen samosprávy a dobrovoľníci, ale aj štátne inštitúcie. Práve to je pre nás dôkazom, že Košice nežijú rokom dobrovoľníctva iba na papieri. Všetkým, ktorým záleží na skrášľovaní nášho životného prostredia a okolia, chceme týmto poďakovať,“ povedal Ing. Marián Christenko, generálny riaditeľ KOSIT, a. s.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Zbavte vašu pečeň nežiadúcich látok, detoxikujte a regenerujte ju!

4 h

Nepoznaná minulosť Trnavského, Račianskeho a Suchého mýta.

11. jún

O ktoré destinácie je najväčší záujem? Plánovanie dovolenky uľahčia naše tipy.

11. jún