Streda, 21. október, 2020 | Meniny má UršuľaKrížovkyKrížovky

Z Fondu malých projektov je možné získať až 50-tisíc eur

Miestne samosprávy, školy, cirkvi aj neziskové organizácie majú šancu získať príspevok od 20.000 do 50.000 eur. Fond malých projektov podporí projekty v oblasti prírody, kultúry a tiež projekty, ktoré podporia spoluprácu medzi inštitúciami.„Pri stretnutiach mi zástupcovia obcí či neziskových organizácií často hovoria, že si zo svojich rozpočtov nemôžu dovoliť zafinancovať viaceré rozvojové projekty. Tento fond je pre nich skvelou možnosťou, ako svoje nápady premeniť na skutočnosť,“ uviedol predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

Výzvu na predkladanie žiadostí vyhlásila organizácia Košického samosprávneho kraja - Európske zoskupenie územnej spolupráce (EZÚS) Via Carpatia a v rámci nej prerozdelí 4,7 mil. €. Základnou podmienkou projektu je jeden slovenský a jeden maďarský partner a aby sa projekt zrealizoval do jedného roka.

„Našou snahou je upriamiť pozornosť na možnosti v rámci výzvy, a preto organizujeme aj informačné dni v každom dotknutom regióne s cieľom osloviť čo možno najväčšie spektrum potencionálnych žiadateľov. Okrem toho poskytujeme aj osobné konzultácie a preto by som chcela každého povzbudiť, aby nás kontaktovali a prišli aj osobne so svojimi nápadmi. Sme tu preto, aby sme boli nápomocní pri tvorbe projektov, preto nás neváhajte kontaktovať,“ uviedla riaditeľka EZÚS Via Carpatia Julianna Orbán Máté.

Vyhlásená výzva je určená pre Košický a Banskobystrický kraj a župy Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád a Szabolcs-Szatmár-Bereg. Od 1. apríla je otvorená nepretržite, žiadosti sa budú hodnotiť 30.6.2019, 30.9.2019 a 15.1.2020.„Teším sa na vaše projekty, ktoré tiež pomôžu rozhýbať náš kraj,“ dodal predseda KSK.

Bližšie informácie o výzve, o plánovaných informačných dňoch, ale aj kontaktné údaje na informačné body nájdete na webovej stránke www.viacarpatia-spf.eu

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Prečo sú dnes ryby také dôležité?

Vitamín D je pre ľudský organizmus prospešný na viacerých frontoch.

Vitajte v postapokalyptickom svete

Akú máte víziu, keď si predstavíte svet o 100-200 rokov?

NAŽIVO: Čo čaká ekonomiku? Sledujte #akonato konferenciu

Práve sa koná najväčšie biznis podujatie jesene. Na konferencii #akonato od Slovenskej sporiteľne debatujú významné osobnosti.