Nedeľa, 25. október, 2020 | Meniny má AurelKrížovkyKrížovky

Enviro deň v Košiciach prinesie zábavu aj osvetu

Planétu máme len jednu a čím skôr ju začneme chrániť, tým lepšie.

Planétu máme len jednu a čím skôr ju začneme chrániť, tým lepšie. S environmentálnou výchovou musíme začať u tých najmenších. Zoberte svoje deti na Enviro deň.

Kým na jednej strane envirorezort mení a zefektívňuje legislatívu, zároveň intenzívne podporuje environmentálne vzdelávanie. Vďaka tomu sa zodpovednosť k životnému prostrediu na Slovensku presadí ľahšie a rýchlejšie.„Aj veľká zmena k lepšiemu je niekedy založená na maličkostiach. Ak ich spraví každý deň veľké množstvo ľudí,“ uviedol podpredseda vlády a minister životného prostredia László Sólymos.

Práve envirovzdelávanie je podstatou aktuálnych Enviro dní, ktoré po celom Slovensku organizuje ministerstvo životného prostredia a Slovenská agentúra životného prostredia. Týmito podujatiami symbolicky oslávime Svetový deň Zeme. Enviro deň v Košiciach za účasti ministra životného prostredia Lászlóa Sólymosa sa bude konať 28.4. v športovej hale SOŠ Ostrovského 1. Podujatie je určené predovšetkým pre škôlkarov, školákov a ich rodičov. Pre deti sme pripravili kreatívne envirodielne, rôzne súťaže a atrakcie, ako aj environmentálne predstavenie Tárajka a Popletajky, ktoré hravou formou upriami pozornosť na to, že byť úctivý k životnému prostrediu je hračka.

„So vzdelávaním je nutné začať už vo veľmi skorom veku, aby sme deťom vštepili správne environmentálne návyky, ktoré potom budú rozvíjať v dospelosti,“ povedal minister Sólymos s nádejou, že Enviro dni prilákajú čo najväčší počet detí i dospelých. Kvalitná osveta totiž nielenže zvyšuje environmentálne povedomie obyvateľstva, ale buduje aj aktívny prístup a zodpovednosť ľudí k životnému prostrediu.

V poslednom období rezort životného prostredia spustil v oblasti zeleného vzdelávania via­cero projektov a iniciatív. Asi naj­známejším príkladom je Zelený vzdelávací fond. Ide o unikátny projekt, kde finančne prispieva a spolupracuje verejný, súkromný a neziskový sektor. Z vyzbieraných peňazí komisia vyberá zaujímavé projekty určené pre envirovzdelávanie najmenších.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Kvalitné sporenie si dokážete vybaviť z pohodlia domova

Kvalitné sporenie je to najmenej, čo pre zhodnotenie svojich úspor môžete urobiť. Sporiaci účet si dokážete vybaviť cez internet.

Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností

Tesco si plne uvedomuje svoju zodpovednosť pri zásobovaní obyvateľov Slovenska potravinami.

Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?

Netradične ho oslávili v BILLA.