Nedeľa, 25. október, 2020 | Meniny má AurelKrížovkyKrížovky

Liečba v kyslíkovej komore je bezbolestná

​​​​​​​Liečba kyslíkom v pretlaku má pozitívne efekty na zdravie, je bezbolestná, neinvazívna, ambulantná, v prítomnosti lekára.

Podstatou liečby v prostredí pretlakovej (hyperbarickej) komory je zvýšenie prísunu kyslíka chorým alebo poškodeným tkanivám, do ktorých už kyslík prostredníctvom prirodzených nosičov – červených krviniek – v potrebnom množstve preniknúť nemôže. Vystavenie vášho tela miernemu pretlaku pri súčasnom dýchaní kyslíka zaručí, že kyslík sa bude rozpúšťať aj v tekutej zložke krvi – v krvnej plazme, ktorá do chorých alebo poškodených tkanív prenikne. Princíp liečby kyslíkom v podmienkach zvýšeného okolitého tlaku je teda jednoduchý – poškodené tkanivá prijmú ďaleko viac kyslíka, čo je základnou podmienkou pre zlepšenie vášho zdravotného stavu.

Liečba kyslíkom v pretlaku vyvoláva následne vysoko pozitívne efekty na vaše zdravie. Dochádza k zlepšeniu imunity organizmu, k potlačeniu rastu niektorých baktérií, k podpore efektu niektorých antibiotík, k potlačeniu zápalovej reakcie, k masívnemu vyplaveniu kmeňových buniek, k podpore novotvorby ciev v nehojacich sa ranách, k zlepšeniu výživy kože, svalov a vnútorných orgánov, k zníženiu opuchu, k podpore hojenia rán.

Liečba sa používa na celom svete viac ako 50 rokov. Liečba v komore je bezbolestná, neinvazívna, nekrvavá, ambulantná a za prítomnosti lekára.

Dôvody liečby:

NEUROLOGICKÉ: prechodné stavy nedokrvenia mozgu, cievne syndrómy neprekrvenia mozgu a miechy, polyneuropatie, amaurosis fugax (krátkodobé oslepnutie), ochrnutie tváre – Bellova obrna, poškodenia mozgu z nedostatku kyslíka, poškodenia mozgu, miechy a nervov po radiačnej terapii, poranenia mozgu a miechy.

KOŽNÉ: poškodenia kože po ožarovaní, nehojace sa rany (ulceronekrotické defekty, gangréna).

CIEVNE: ateroskleróza tepien dolných končatín, nehojace sa rany dolných končatín, Bürgerova choroba fajčiarov, varixy žíl dolných končatín bez vredu, s vredom alebo zápalom, poúrazové neprekrvenie svalov, infekcia, gangréna alebo nehojaca sa operačná rana amputovanej končatiny, preležaniny (dekubitus).

CUKROVKA: v štádiu komplikácií – s poškodením jedného alebo viacerých nervov (mononeuropatia, polyneuropatia), s poškodením periférnych ciev – angiopatia, nehojace sa rany (ulceronekrotické defekty, gangréna), diabetická noha.

ÚRAZOVÁ A PLASTICKÁ CHIRUGIA: poúrazové neprekrvenie svalu, komplikácie zlomeniny – Sudeckov syndróm (komplexný regionálny syndróm), komplikácie alebo odvrhnutie transplantovaného štepu kože, infekcia alebo gangréna amputačného kýpťa, zápal kosti a kostnej drene po zlomenine (osteomyelitída), nekróza kosti (osteonekróza) rôznej príčiny (úrazová zlomenina, operácia, po ožarovaní – radionekróza, nejasnej príčiny), preležaniny (dekubitus), omrzliny, popáleniny, poranenia mozgu a miechy.

ORL: zvuková trauma, strata sluchu vplyvom hluku, náhla strata sluchu s alebo bez tinnitu.

NEHOJACE SA RANY: rana rôznej príčiny (cukrovka, cievne ochorenia, preležanina, popálenina) nezahojená do 4 týždňov podľa európskeho konsenzu má byť liečená aj hyperbarickou oxygenáciou.

NÁSLEDKY RÁDIOTERAPIE V ONKOLÓGII : radiačné poškodenie mäkkých tkanív, kostí, nervových štruktúr, zažívacieho traktu.

INÉ: rehabilitácia po operácii, výraznej fyzickej záťaži, súčasť wellness, anti-aging terapie (proti starnutiu), pri chronickej únave, športové úrazy, Reynaudova choroba, rezistentné zápalové ochorenia čreva – Crohnova choroba, ulcerózna kolitída.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Kvalitné sporenie si dokážete vybaviť z pohodlia domova

Kvalitné sporenie je to najmenej, čo pre zhodnotenie svojich úspor môžete urobiť. Sporiaci účet si dokážete vybaviť cez internet.

Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností

Tesco si plne uvedomuje svoju zodpovednosť pri zásobovaní obyvateľov Slovenska potravinami.

Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?

Netradične ho oslávili v BILLA.