Piatok, 15. november, 2019 | Meniny má Leopold

Liečba v kyslíkovej komore je bezbolestná

​​​​​​​Liečba kyslíkom v pretlaku má pozitívne efekty na zdravie, je bezbolestná, neinvazívna, ambulantná, v prítomnosti lekára.

Podstatou liečby v prostredí pretlakovej (hyperbarickej) komory je zvýšenie prísunu kyslíka chorým alebo poškodeným tkanivám, do ktorých už kyslík prostredníctvom prirodzených nosičov – červených krviniek – v potrebnom množstve preniknúť nemôže. Vystavenie vášho tela miernemu pretlaku pri súčasnom dýchaní kyslíka zaručí, že kyslík sa bude rozpúšťať aj v tekutej zložke krvi – v krvnej plazme, ktorá do chorých alebo poškodených tkanív prenikne. Princíp liečby kyslíkom v podmienkach zvýšeného okolitého tlaku je teda jednoduchý – poškodené tkanivá prijmú ďaleko viac kyslíka, čo je základnou podmienkou pre zlepšenie vášho zdravotného stavu.

Liečba kyslíkom v pretlaku vyvoláva následne vysoko pozitívne efekty na vaše zdravie. Dochádza k zlepšeniu imunity organizmu, k potlačeniu rastu niektorých baktérií, k podpore efektu niektorých antibiotík, k potlačeniu zápalovej reakcie, k masívnemu vyplaveniu kmeňových buniek, k podpore novotvorby ciev v nehojacich sa ranách, k zlepšeniu výživy kože, svalov a vnútorných orgánov, k zníženiu opuchu, k podpore hojenia rán.

Liečba sa používa na celom svete viac ako 50 rokov. Liečba v komore je bezbolestná, neinvazívna, nekrvavá, ambulantná a za prítomnosti lekára.

Dôvody liečby:

NEUROLOGICKÉ: prechodné stavy nedokrvenia mozgu, cievne syndrómy neprekrvenia mozgu a miechy, polyneuropatie, amaurosis fugax (krátkodobé oslepnutie), ochrnutie tváre – Bellova obrna, poškodenia mozgu z nedostatku kyslíka, poškodenia mozgu, miechy a nervov po radiačnej terapii, poranenia mozgu a miechy.

KOŽNÉ: poškodenia kože po ožarovaní, nehojace sa rany (ulceronekrotické defekty, gangréna).

CIEVNE: ateroskleróza tepien dolných končatín, nehojace sa rany dolných končatín, Bürgerova choroba fajčiarov, varixy žíl dolných končatín bez vredu, s vredom alebo zápalom, poúrazové neprekrvenie svalov, infekcia, gangréna alebo nehojaca sa operačná rana amputovanej končatiny, preležaniny (dekubitus).

CUKROVKA: v štádiu komplikácií – s poškodením jedného alebo viacerých nervov (mononeuropatia, polyneuropatia), s poškodením periférnych ciev – angiopatia, nehojace sa rany (ulceronekrotické defekty, gangréna), diabetická noha.

ÚRAZOVÁ A PLASTICKÁ CHIRUGIA: poúrazové neprekrvenie svalu, komplikácie zlomeniny – Sudeckov syndróm (komplexný regionálny syndróm), komplikácie alebo odvrhnutie transplantovaného štepu kože, infekcia alebo gangréna amputačného kýpťa, zápal kosti a kostnej drene po zlomenine (osteomyelitída), nekróza kosti (osteonekróza) rôznej príčiny (úrazová zlomenina, operácia, po ožarovaní – radionekróza, nejasnej príčiny), preležaniny (dekubitus), omrzliny, popáleniny, poranenia mozgu a miechy.

ORL: zvuková trauma, strata sluchu vplyvom hluku, náhla strata sluchu s alebo bez tinnitu.

NEHOJACE SA RANY: rana rôznej príčiny (cukrovka, cievne ochorenia, preležanina, popálenina) nezahojená do 4 týždňov podľa európskeho konsenzu má byť liečená aj hyperbarickou oxygenáciou.

NÁSLEDKY RÁDIOTERAPIE V ONKOLÓGII : radiačné poškodenie mäkkých tkanív, kostí, nervových štruktúr, zažívacieho traktu.

INÉ: rehabilitácia po operácii, výraznej fyzickej záťaži, súčasť wellness, anti-aging terapie (proti starnutiu), pri chronickej únave, športové úrazy, Reynaudova choroba, rezistentné zápalové ochorenia čreva – Crohnova choroba, ulcerózna kolitída.

30 rokov slobody: Predplaťte si SME.sk za mimoriadnu cenu

Získajte SME.sk k 30. výročiu nežnej revolúcie iba za 30 eur na celý rok.

Hodnotenie profesionála: Aká je dovolenka v Thajsku?

Otestovali sme hotely, služby a pláže na Phukete, Krabi, Khao Lak a v Bangkoku.

Noc divadiel má okrúhle výročie a je v znamení Nežnej revolúcie

Ponúkne výnimočné predstavenia, stretnutia s hercami a herečkami a iné zážitky.