Streda, 13. november, 2019 | Meniny má Stanislav

Výhody kúpy ready-made s.r.o. – pre podnikateľov

Riziko zloženia zábezpeky na DPH – kúpiť ready-made spoločnosť.

Riziko zloženia zábezpeky na DPH – kúpiť ready-made spoločnosť

Zaujímavou výhodou pri rozhodnutí kúpiť ready-made s.r.o. je aj možnosť vyhnúť sa zábezpeke na DPH. Veľa podnikateľov sa rozhodne platiť DPH, pretože je to pre nich výhodné. Tí podnikatelia, ktorí sa rozhodnú žiadať o registráciu pre DPH sa stretávajú s tým, že im daňový úrad uloží povinnosť zložiťzábezpeku na DPH vo výške najmenej 1000.-eur až 500 000.- eur a to do 20 dní. Stále platí, že ak podnikateľ túto zábezpeku nezloží, tak daňový úrad ju bude od neho stále vymáhať. Preto sa veľa podnikateľov rozhodne kúpiť si ready-made spoločnosť, ktorá je už registrovaná pre DPH a tým sa vyhnú možnosti, že by im daňový úrad mohol uložiť povinnosť zložiť vysokú zábezpeku pre DPH.

Výhody kúpy ready-made s.r.o. – pre podnikateľov, ktorí chcú čo najskôr kúpiť hodnotný majetok

Pre kúpu ready-made s.r.o. sa rozhodujú aj tí podnikatelia, ktorí sa rozhodnú čo najrýchlejšie kúpiť dopravný prostriedok, nehnuteľnosť alebo vykonať jednorazovú hodnotnú investíciu. Pretože ready-made spoločnosť je už platiteľom DPH, tak je výhodná jej kúpa aj pre podnikateľov, ktorí si môžu odpočítať DPH z tohto jednorazového hodnotného nákupu. Pretože zakladanie novej firmy a registrácia na daňovom úrade si vyžadujú od podnikateľov nemálo času.

Pri procese čakania na registráciu DPH by sa mohlo stať, že majetok alebo investícia, ktorú sapodnikateľ rozhodne kúpiť a môže si odpočítať DPH, bude predaný niekomu inému. Podľa § 4 ods. 3 zákona č. 222/2004 Z. z. o dani z pridanej hodnoty v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon o dani z pridanej hodnoty“) daňový úrad má na registráciu firmy pre DPH až 21 dní odo dňa doručenia žiadosti. Ak sa daňový úrad rozhodne podnikateľovi uložiť povinnosťzložiť zábezpeku pre DPH , tak lehota na registráciu DPH sa predlžuje až na 60 dní. Mnoho podnikateľov sa chce tejto povinnosti zloženia zábezpeky pre DPH vyhnúť, z dôvodu dlhého procesu registrácie pre DPH, pre ktorý by mohli prísť o vyhliadnutú investíciu. Radšej sa teda rozhodnú kúpiť ready-made spoločnosť, ktorá je už registrovaná pre DPH.

Dlhopisy a zmenky: fixný výnos 5,5 - 7 % p.a.

Výška fixného výnosu sa mení podľa výšky a dĺžky investície

Vysokoškolský bedeker: Na ktorú univerzitu poslať prihlášku?

Už dnes si môžete kúpiť SME so špeciálnou prílohou pre budúcich vysokoškolákov.

Ako efektívne doplniť železo? Odpovedá MUDr. Radovan Juríček

Trápili vás pri dopĺňaní železa kŕče či iné nepríjemné tráviace ťažkosti? Asi preto, že ste správne nevyužili silu prírody.